xtrim

۸۵ درصد مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است

به گزارش جهان صنعت نیوز: «رضا رضایی»  افزود: همه ساله هزاران کالا و محصول از کشورمان به سایر کشورها صادر می‌شود و این محصولات نیازمند لیبل، درج مشخصات، بسته بندی مناسب و غیره هستند و به نوعی همگی به صنعت چاپ وابسته و نیازمندند.

این فعال صنعتی گفت: امروز به طور تقریبی هر کالا و محصولی که در اطراف خود می بینیم به نوعی وابسته به صنعت چاپ است و این روزها حتی با استفاده از چاپ های تری دی (سه بعدی) اعضای بدن انسان ها ساخته شده و در علم پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

واردات ۸۵ درصدی مواد اولیه

وی ادامه داد: مشکل در کشورمان اما آنجاست که به جز پلیمر که در کشورمان به وفور یافت می‌شود، بیش از ۸۵ درصد مواد اولیه لازم برای آن از جمله انواع کاغذ و مقوا، کاغذ های تحریر، حلال ها، سیلیکون، رنگ ها، کاغذ های حرارتی، کاغذهای چاپ روی شیشه و پارچه، همچنین تجهیزات و ماشین آلات آن وارداتی است.

opal

این پیشکسوت صنعت چاپ اضافه کرد: صنعت بسته‌بندی نیز همپای صنعت چاپ هر روز رو به گسترش بوده و علمی تر می‌شود که در آن مسائل زیست محیطی و مسائل مرتبط با سلامت و جان مصرف‌کنندگان نیز در نظر گرفته می شود تا مواد و ترکیبات بکار رفته مشکلاتی برای محیط زیست و انسان‌ها ایجاد نکند.

وی، به طور نمونه به واردات گوشت قرمز از کشور برزیل اشاره کرد که با استفاده از بسته بندی های نانو از ده ها هزار کیلومتر آن طرف دنیا به مقصد کشورمان، انجام می شود و همین بسته بندی هاست که این محصول را سالم   به مقاصد صادراتی می رساند.

رضایی تاکید کرد: امروز ناچاریم در صنعت چاپ و بسته‌بندی مطابق علم روز جهان حرکت کنیم، در غیر این صورت برای ارائه و عرضه کالاها به ویژه کالاهای صادراتی مان نمی توانیم عرض اندام کرده و بازارها را از دست خواهیم داد.

وی، صنعت چاپ را یک فراصنعت توصیف کرد که اگر حتی به مدت چند روز چاپخانه‌ها تعطیل شوند موجب رکود همه صنایع خواهد شد، زیرا صنایع به نوعی برای ارسال محصولاتشان به بازارهای داخلی و جهانی وابسته به صنعت چاپ هستند.

رئیس سابق اتحادیه صادرکنندگان محصولات چاپی با اشاره به نفوذ صنعت چاپ به جزئی ترین ابزارها، کالاها و مسائل زندگی روزمره، خاطرنشان کرد: تولی گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این صنعت در سال های گذشته، آن را محدود به بخش های چاپ و نشر و رسانه کرد و بودجه هایی که دریافت می کردند صرف مباحث نظارتی می شد.

ضعف آماری در صنعت چاپ

وی گفت: در حالی که در کشوری نظیر آمریکا تعداد پرسنل صنعت چاپ از صنعت بزرگ اتومبیل سازی آنها بیشتر بوده و از نظر گردش مالی در جایگاه سوم قرار دارد، در کشورمان حتی آمار به روزی از میزان تولیدات داخلی و ارزش افزوده تولیدات وابسته به صنعت چاپ وجود ندارد.

رضایی تاکید کرد: در این زمینه نیازمند اتحادیه های توانمند هستیم، زیرا تا زمانی که آمار متقن نداشته باشیم این صنعت جدی گرفته نمی شود.

صنعت چاپ، یک ابر رسانه

وی، همچنین صنعت چاپ را یک ابر رسانه توصیف کرد و گفت: وقتی یک محصول صادراتی به بازاری راه پیدا می‌کند، همه جملات، تصاویر و سایر موارد چاپی مندرج بر آن تا مدت ها به مثابه یک بیلبورد تبلیغاتی در مقصد صادراتی عمل خواهد کرد.

این فعال اقتصادی، شرایط این روزهای صادرات صنعت محصولات چاپی را دشوار توصیف کرد و افزود: افزایش چند برابری قیمت مواد اولیه، مشکلات بانکی و نقل و انتقال پول و عدم ثبات نرخ ارز، بر صادرات این محصولات تاثیر گذار شده است.

وی یادآور شد: این در حالی است که در کشورهای همسایه و اطرافمان به ویژه کشورهای مشترک المنافع در صنعت چاپ و بسته بندی ضعف های بسیاری وجود دارد و می توان با انجام یک بازاریابی مناسب، به راحتی بازار این کشورها را در دست گرفت.

رضایی ادامه داد: تحقق این مهم علاوه بر کار بازرگانی و بازاریابی دقیق، نیازمند روابط سیاسی محکم با آن کشورها و وضع تعرفه های مناسب گمرکی است.

وی گفت: اکنون شاهدیم کشور ترکیه به راحتی ماده اولیه پلیمر را با قیمت مناسب از کشورمان وارد کرده و در ادامه، با تبدیل آن به محصولات چاپی و استفاده در صنعت بسته بندی، محصولات خود را به کشورمان و اقصی نقاط جهان صادر می‌کند؛ در این زمینه باید از این ظرفیت موجود به خوبی در تولیدات داخلی و صادراتی استفاده کرد.

رضایی تاکید کرد: برای صادرات موفق، علاوه بر رفع مشکلات یاد شده، باید صادرکنندگان بازاریابی و بازاررسانی مناسبی در کشورهای مقصد داشته باشند؛ کاری که با صرف وقت و هزینه و انجام تحقیقات گسترده میدانی میسر می شود.

به اعتقاد مسوولان،  یکی از مشکلات بزرگ صنعت چاپ کشور، برخوردار نبودن از دانش روز، همچنین ضعف فناوری و صادرات است.

به گفته فعالان صنعت چاپ و بسته بندی، این صنعت وابستگی بیش از ۸۵ درصدی در تامین مواد اولیه، ملزومات و ماشین آلات خود دارد و عمده مواد اولیه نظیر مرکب، حلال‌ها، ماشین‌آلات چاپ و قطعات آن وارداتی بوده و از کشورهایی مانند چین، ژاپن، آلمان، سوئد، سوئیس و ایتالیا وارد می‌شود.

به گفته کارشناسان، این صنعت با گردش مالی بیش از یک‌هزار میلیارد دلاری در سطح جهان، در جایگاه بالاتری از صنایعی مانند خودروسازی و گردشگری قرار دارد و در کشورمان بنا به آمار منتشر شده بورس، در جایگاه هفتم قرار گرفته است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 135481
لینک کوتاه :