سرمایهی آمریکایی به نخبگان آسیایی احتیاج دارد
پروفسور مجتبی صدریا * ضرب المثل : “گاو نر میخواهد و مرد و کهن” شاید باید تبدیل به چیزی نظیر” گاوهای نر میخواهد و مردان کهن ” بشود.
چند روز پیش در شرکت “آی بی ام” در ایالات متحده جشن شش ماه نخست ریاست این شرکت که توسط یک بزرگ مرد پُر تجربه اداره شده است، برگزار گردید، جالب اینجاست که درست در زمانیکه برخی از شهروندان ایالات متحده که محل تولدشان چین بوده است و در شرکتهای فنآوری روز آن کشور مشغول به کار هستند مورد سوظن جاسوسی برای چین شدهاند.
در حقیقت “آی بی ام” سومین شرکت بزرگ فنآوری آمریکایی است که فرماندهی شرکت، در اختیار مهندسینی با اصالت هندی قرار میگیرد آقای “ساتیا نادلا ” در جایگاه فرماندهی در شرکت “مایکروسافت” قرار گرفت و شرکت “اَدوب” نیز آقای “شانتانو ناراین” را در راس خود قرار داد.
غیر از این نکته مشترک که این سه شرکت عظیم بالاترین مقام خود را از بزرگ شدگان هند انتخاب کردند نکته مشترک دیگر بین آقای “آروین کریشنا ” و دو رییس دیگر که در جایگاه فرمانده این شرکتها مستقر شدهاند هر سه نفر مهندس هستند و هریک لااقل بیست و پنج سال در مقامهای مسول در این شرکتها انجام وظیفه کرده و مهرههای توانمند و شناخته شدهای هستند هر سه شرکت مذکور که در دوران قبل مدیران، اساسا بازاریاب و با پشتوانه مدیریتی مسئول بودند اینبار به سمت فنآوران پر تجربهای نگاهشان را معطوف کردهاند.
علت اصلی این مساله، تحولات جدیدی است که در مجموع فنآوری آی تی باید سامان دهد و این شرکتها در آن نقشی اساسی دارند برپایهی نحوهای که شرکتهای بزرگ آی تی به چالشهای جدید این صنعت پاسخ میدهند شانس خود را در اینکه نسبت به دیگران جایگاه رقابتی بهتری برای خود اختصاص میدهند بیشتر میکند.
سهام این شرکتهای بزرگ در دوران ریاستهای قبلی افت بین هیجده تا بیست و پنج درصد داشتهاند و مدیران جدید، هم باید ارزشهای از دست رفته را جبران کنند و هم ارزشهای نوینی بدست آورند و این به مراتب دشوارتر است.
وقتی در نظر بگیریم که شرکتی مثل “آی بی ام” برای بازگشت به جایگاهی قویتر از گذشته نزدیک، باید با شرکتهایی نظیر وب سرویس آمازون، گوگل و مایکروسافت که عملا بخش اساسی نیازهای آی تی شرکتهای آمریکایی را امروز پاسخ میدهند رقابت پیروزمندانهای کند و به همین دلیل تغییراتی که به آن اشاره کردیم را انجام داده است.
آقای “کریشنا” مدعی بوده و هست که چگونگی این کار را میداند و شاهد ادعایش خرید سی و چهار میلیارد دلاری شرکت “رِد هَت” توسط “آی بی ام” است که آقای “کریشنا” سازماندهی کرد، امری که “آی بی ام” را نسبت به رقبایش در صحنه جدید آی تی در جایگاه قویتری قرار داد.
چالش مدیر جدید “آی بی ام” با در اختیار داشتن تواناییهای “رِد هَت” نو کردن مجموعهی پاسخهای صنعت آی تی برای مصرف کنندگان آن است و در این راه شکار پر ابتکارترین و خلاقیتترین مهندسین آی تی در دستور کار است.
اینکه مدیران شرکتهای بزرگ آمریکایی امروز از آسیاییها موفق هستند، هم هوشیاری سهام داران آمریکایی را نشان میدهد و هم بیانگر تواناییهای نوین نخبگان آسیایی است.
اخبار برگزیدهیادداشتلینک کوتاه :