xtrim

خیر و شر ترامپ برای بازار نفت

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بازار نفت پیش از اعلام ابتلای ترامپ به کووید ۱۹ دچار کاهش قیمت شده بود و طبق گفته مارشال استیوز، تحلیلگر بازارهای انرژی در شرکت آی اچ اس مارکیت، نگرانیها نسبت به رشد تقاضا در سه ماهه چهارم، جو بازار را تیره کرده است.

سرمایه گذاران در بازارهای نفت به دقت روند شیوع بیماری را که در بخشهایی از اروپا تشدید شده است، زیر نظر دارند زیرا در صورت کندی رشد اقتصادها، تاثیر مستقیمی بر تقاضا برای کالاها خواهد داشت. بر اساس گزارش مارکت واچ، موضوع نگران کننده دیگر برای بازار، افزایش عرضه نفت در شرایط فعلی است.

نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است. همچنین انتظار می رود پس از رفع محاصره هشت ماهه بنادر و تاسیسات نفتی لیبی توسط ژنرال خلیفه حفتر، نفت بیشتری از سوی این کشور به بازار جهانی عرضه شود.

opal

آمار روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز نشان داد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۲۵ سپتامبر دو میلیون بشکه کاهش داشته که سومین کاهش هفتگی متوالی بوده است. با این حال شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت فعال آمریکا هفته گذشته شش حلقه افزایش پیدا کرده و به ۱۸۹ حلقه رسیده که دومین رشد هفتگی متوالی بود و از افزایش تولید آمریکا در روزهای آینده حکایت داشت.

مثبت شدن آزمایش کودیید ۱۹ ترامپ وضعیت فعلی بازار را تیره تر کرده و پیش بینی ها نیز حاکی از کاهش تقاضا و نابسامانی بازار نفت است، با این حال کارشناسان بر این باورند که رهایی و عدم رهایی ترامپ از این بیماری می تواند تاثیرات مثبت و منفی در بازار نفت و اقتصاد دنیا داشته باشد.

جهانبخش امینی – کارشناس ارشد انرژی در این باره به ایسنا گفت: وضعیت روحی و روانی ترامپ برای خود آمریکا و حتی طرفداران او نیز قابل چشم پوشی نیست و تصمیمات و حرکات او نیز در بحث انتخابات آمریکا و شرایط موجود در اقتصاد تاثیر خواهد گذاشت.

وی افزود: اعتقاد من این است که حتی اگر شرایط ترامپ به گونه ای باشد که برای جایگزینی او در انتخابات نیز تصمیم گیری شود این مساله به نفع ایران و حتی بازار نفت  خواهد شد اما ترامپ بتواند در مناظرات انتخاباتی نظر مردم را جلب کند قطعا به ضرر بازار نفت می شود.

این کارشناس انرژی با تاکید بر اینکه در صورت تحقق این مساله شاهد تاثیرات منفی بیشتر در بازار نفت خواهیم بود، تصریح کرد: در شرایط فعلی نیز بازار نفت شرایط چندان مطلوبی ندارد و خبر مثبت شدن آزمایش کویید ۱۹ ترامپ به بدتر شدن اوضاع نیز دامن زده است.

امینی با بیان اینکه فعلا نمی توان به بهبود قیمت ها در بازار نفت امید داشت، اظهار کرد: شرایط فعلی تنها مربوط به سیاست های اوپک و آمریکا نمی شود چراکه کرونا در جهان توانسته بسیاری از مراکز تولید، حمل و نقل و گردشگری را متوقف کند که همین مساله تاثیر زیادی بر بازار گذاشته است.

وی افزود: اگر وضعیت کرونا بهبود یابد و بسیاری از فعالیت های اجتماعی به حالت گذشته بازگردد، قطعا شاهد بهبود وضعیت خواهیم بود، قطعا در این مدت اوپک برای بهبود بازار تلاش کرده اما تا تقاضا همچون گذشته نشود نمی توان نسبت به بهبود شرایط امید داشت.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به میزان مصرف بنزین در ایران، گفت: علی رغم افزایش تعداد خودرو در کشور شاهد کاهش مصرف نسبت به سال گذشته هستیم که یکی از عمده ترین دلایل آن شیوع بیماری کرونا است که همین مساله در دنیا نیز حاکم است و تا این شرایط بهبود نیابد نمی توان به فکر بازگشت بازار نفت به حالت سابق بود.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 142437
لینک کوتاه :