قیمت خرید محصولات استراتژیک کشاورزی غیرکارشناسی است
به گزارش جهان صنعت نیوز: سید جعفر حسینی، مشاور عالی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در واکنش به نرخهای خرید تضمینی برای محصولات استراتژیک که از سوی دولت تعیین و اعلام شده، گفت: قیمتهای تضمینی اعلام شده برای محصولات کشاورزی نه تنها باعث ایجاد انگیزه برای کشت نمیشود بلکه در بین کشاورزان ناامیدی و دلخوری نیز ایجاد کرده است.
وی با اشاره به کمرنگ شدن حمایتهای دولت از بخش کشاورزی طی سالهای اخیر، افزود: به نظر میرسد کسانی میخواهند ریشه کشاورزی و تولید را بخشکانند تا با واردات به نان و نوایی برسند و هنوز منافع شخصی بر منافع ملی ترجیح دارد.
حسینی تصریح کرد: در سال جهش تولید و با توجه به فشارهای همه جانبه استکبار جهانی برای تضعیف پایههای اقتصاد کشور، نمیتوان انتظار داشت با قیمت ۷۸۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم کلزا، توسعه کشت رقم بخورد. با این قیمت نمیتوان به رونق چرخه تولید امیدوار بود، واردات روغن را کاهش داد و جلوی خروج ارز را گرفت.
وی همچنین با بیان اینکه دولت قیمت خرید تضمینی جو برای سال آینده را ۲,۳۷۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین کرده است، افزود: این در حالی است که همین امروز جو داخلی در بازار کیلویی ۳,۳۵۰ تومان خرید و فروش میشود.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از تصمیمات غیرکارشناسی دولتمردان در تعیین نرخهای خرید تضمینی گفت: اگر دولت برای تعیین قیمتها از کارشناسان حوزه و اهل فن مشورت نمیگیرد حداقل میتواند از نظرات دلالان استفاده کند تا بداند که وضعیت بازار به چه صورت است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به قیمت ۸۴۰ تومانی چغندر قند بهاره که در پاییز سال ۱۴۰۰ قرار است برداشت شود و برای کشاورز ایجاد درآمد کند گفت: آقایان فراموش کردهاند که سیاست گذاریهای نادرست آنان منجر به شکست طرح خوداتکایی شکر شد و تولید این محصول که در سال ۹۶ به دو میلیون و ۵۰ هزار تن رسیده بود و حداقل واردات شکر را داشتیم به قدری کاهش یافت که در سال ۹۸ مجبور شدیم عمده نیاز کشور به شکر را از طریق واردات تأمین کنیم و بی تدبیریها باعث شد هم کارخانجات قند، هم کشاورزان و هم سایر فعالان صنعت آسیب جدی ببینند.
وی با بیان اینکه قیمت پنبه همین الان و در فصل برداشت به ضرر کشاورزان است، افزود: در بحث تعیین قیمت گندم نیز دولت یارانه نان را از جیب کشاورزان به مصرف کننده پرداخت میکند و با قیمت ۴۰۰۰ تومانی کشاورزان به دلیل افزایش هزینههای واقعی تولید و مقرون به صرفه نبودن تمایلی به تولید ندارند چون جلوگیری از ضرر خود نوعی منفعت است.
حسینی با اشاره به اینکه این قیمتها باعث میشود کشاورزان از کشت محصولات استراتژیک خودداری کنند، گفت: اگر دولت نگاهی به اراضی کشت نشده در سال زراعی پیش رو بیندازد، متوجه لزوم اصلاح قیمتها خواهد شد چرا که با ادامه این روند تأمین امنیت غذایی با چالش جدی مواجه میشود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :