xtrim

نیاز کشور به سالیانه ۱۶ هزار تن «ملت بلون» برای تولید ماسک

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «ملت بلون» از صنایع میان‌دستی در صنعت نساجی محسوب می‌شود که از یک لایه الیاف کوتاه، با قرارگیری به‌صورت جهت‌دار یا تصادفی، تشکیل شده و با توجه به چگونگی قرارگیری و اتصال الیاف، مهمترین خاصیت این محصول، فیلتر کردن ذرات (فیلتراسیون) است.

از این محصول به عنوان مواد اولیه تولید ماسک، فیلترهای صنعتی و برخی محصولات بهداشتی نظیر پوشک بچه (به‌میزان کم) استفاده می شود.

عمده مواد اولیه مورد استفاده در تولید این منسوج بی بافت، “گرانول پلی‌پروپیلن” است که این ماده وارداتی بوده و در داخل تولید نمی‌شود.

opal

به گفته “علیرضا هادی” مدیر کل دفتر سرمایه گذاری و امور طرح‌های وزارت صنعت، میانگین واردات ملت بلون در سال‌های ۹۶ و ۹۷ به میزان سه هزار و ۹۵۰ تن به ارزش ۱۶ میلیون دلار بوده است، اما در سال ۹۸ واردات نداشته است.

وی  بیان داشت: میانگین صادرات این کالا طی سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به میزان ۶۷۰ تن به ارزش دو میلیون و ۷۰ هزار دلار بوده است.

هادی خاطرنشان کرد: برآورد عمده نیاز سالیانه این ماده شامل دو هزار و ۲۰۰ تن در بخش ماسک و حدود ۱۶ هزار تن در بخش بهداشتی (پوشک و پد) است.

وی افزود: میزان تولید داخلی این محصول سالیانه نزدیک به دو هزار تن است که بر این اساس، کمبود تولید داخلی حدود ۱۶ هزار و ۲۰۰ تن برآورد می شود.

این مسوول وزارت صنعت ادامه داد: برای رفع کمبودها، هشت طرح با ظرفیت سالیانه حدود ۱۴ هزار تن با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در دست اجراست، همچنین ۲۷ طرح با ظرفیت نزدیک به ۵۵ هزار تن با پیشرفت‌ فیزیکی صفر درصد نیز وجود دارد که به طور عمده در سال ۹۹ مجوز دریافت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: درصورت تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه‌تمام، امکان رفع نیاز کشور به این محصول وجود خواهد داشت.

نخستین اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تحقق «جهش تولید»،  استفاده از ظرفیت‌های خالی است و به همین شیوه تولیدکنندگان داخلی توانستد از آمار تولید روزانه ۱۹۰ هزار عدد ماسک در روزهای نخست شیوع کرونا در اوایل اسفندماه پارسال، امروز  به بیش از ۱۱ میلیون عدد در روز برسند.

به گفته مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مقایسه با اوایل اسفندماه و آغاز شیوع کرونا در کشور، افزایش ۸۶۰ برابری تولید لباس یکسره پزشکی، هزار برابری تولید شیلد محافظ صورت، رشد ۳۳ درصدی تولید صابون دستشویی، افزایش هشت برابری تولید مواد ضدعفونی کننده، افزایش دو برابری تولید الکل طبی، افزایش ۱.۴ برابری تولید مایع دستشویی و افزایش ۲.۵ برابری تولید دستکش طبی به ثبت رسیده است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 145211
لینک کوتاه :