xtrim

فلوریدا؛ مرگ و زندگی برای ترامپ

به گزارش جهان صنعت نیوز: ۹ روز مانده به پایان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا همان‌گونه که انتظار می‌رفت حلقه رقابت بین نامزدهای این دوره تنگ‌تر شده است. دونالد ترامپ برای تاثیرگذاری بر آرای مردم فلوریدا که یکی از ایالت‌های سرنوشت‌ساز در انتخابات محسوب می‌شود از شامگاه جمعه راهی ملک شخصی خود در مارا لاگوی این ایالت شد و صبح شنبه هم به پای صندوق رای رفت و نام خود را در انتخابات پیش از موعد به صندوق رای انداخت. او با این کار نشان داد که اعتقادی به رای‌گیری پستی ندارد و در جمع خبرنگاران هم گفت که آرای پستی امنیت رای‌گیری حضوری را ندارند.

حساسیت انتخابات امسال در فلوریدا برای دونالد ترامپ بسیار بیشتر از جو بایدن است. در حالی که آخرین نظرسنجی‌ها از پیشتازی جو بایدن در این ایالت خبر می‌دهد، اختلاف بیشتر جو بایدن با دونالد ترامپ در ایالت‌های حساس دیگر چون میشیگان و ویسکانسین به دموکرات‌ها این دلگرمی را داده که در صورت پیروزی در دیگر ایالت‌های حساس چون میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا (زادگاه جو بایدن)، نیازی به آرای الکترال فلوریدا (۲۹ کالج انتخاباتی) نداشته باشند. با این حال از آنجا که فلوریدا یکی از بزرگ‌ترین ایالات در شرق آمریکاست و نتیجه انتخابات او می‌تواند از نخستین نتایج اعلام‌شده در شب سوم نوامبر باشد، پیروزی جو بایدن در این ایالت می‌تواند معیار بسیار مهمی برای پیش‌بینی نتیجه نهایی باشد.

اما برای ترامپ که در سال ۲۰۱۶ به کمک پیروزی در ایالت‌هایی چون میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا و البته فلوریدا توانسته بود هیلاری کلینتون را به زانو درآورد، شکست در فلوریدا حکم مرگ و زندگی دارد چرا که نظرسنجی‌ها احتمال شکست او در میشیگان و پنسیلوانیا را بسیار بیشتر از فلوریدا تخمین زده‌اند مخصوصا که حالا فلوریدا خانه ترامپ هم محسوب می‌شود. او که در سال ۲۰۱۶ به عنوان یک نیویورکی وارد رقابت‌های انتخاباتی شد، سال گذشته رسما اعلام کرد آدرس محل سکونت خود را از برج ترامپ در قلب نیویورک به اقامتگاه مجللش در مارالاگو تغییر داده و اکنون فلوریدا خانه اوست.

opal

دونالد ترامپ حین رای دادن در فلوریدا گفت: «من به شخصی که اسمش ترامپ است، رای دادم. می‌توانم به شما بگویم این یک رای بسیار امن بود، بسیار امن‌تر از وقتی که شما یک رای را می‌فرستید. همه چیز عالی بود، بسیار سخت‌گیرانه. این یک افتخار است که رای می‌دهیم.»

مایک پنس معاون ترامپ نیز رای خود را جمعه گذشته در ایالت ایندیانا به صندوق انداخت. همسرش نیز در این رای‌گیری پیش از موعد در کنارش بود و هر دو حین ورود به حوزه رای‌گیری ماسک به صورت داشتند.

اعلام شده تاکنون دست‌کم ۵۰ میلیون آمریکایی در دوره رای‌گیری پیش از موعد آرای خود را به صندوق‌ها انداخته‌اند. تگزاس با بیش از ۳۸/۶ میلیون نفر در راس رای‌گیری پیش از موعد قرار دارد و کالیفرنیا با ۸/۵ میلیون، فلوریدا با ۷۷/۴ میلیون و کارولینای شمالی با ۶۹/۲ میلیون در رده‌های بعدی هستند. ترامپ پس از این اقدام و در حالی که همسرش برخلاف سال ۲۰۱۶ او را در رای‌گیری همراهی نمی‌کرد، عازم ایالت کارولینای شمالی شد تا در گردهمایی انتخاباتی موسوم به «آمریکا را بار دیگر عظمت می‌بخشیم» سخنرانی کند.

ترامپ که بنا بر نظرسنجی‌ها از رقیب خود عقب‌تر است، پیش از رفتن به این ایالت در واکنش به حضور باراک اوباما رییس‌جمهوری سابق آمریکا در میامی فلوریدا برای حمایت از جو بایدن، این‌گونه خود را پیشتاز دانست که در همه گردهمایی‌های او حداقل ۲۰ تا ۲۲ هزار نفر حضور داشته‌اند اما در سخنرانی اوباما تنها ۴۲ نفر بودند. او با این استنتاج، پیروزی خود را حتمی دانست. پس از کارولینای شمالی، ترامپ راهی اوهایو و از آنجا هم به ویسکانسین رفت.

در همه این سخنرانی‌ها هم ترامپ اظهاراتی مشابه داشت و وقتی به سیاست خارجی می‌رسید از به هلاکت رساندن سرکرده گروه تروریستی داعش سخن راند و به ترور سردار مبارزه با تروریسم، شهید حاج قاسم سلیمانی افتخار کرد. پس از آن، خروج از برجام را که از نظر او توافق فاجعه‌بار دولت سابق آمریکاست، اقدامی شایسته قلمداد کرد و از به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسراییل مباهات کرد.

ترامپ همچنین توافق‌های سازش و عادی‌سازی روابط امارات، بحرین و سودان با اسراییل را دستاوردی دیگر برای خود برشمرد که بدون ریخته شدن خونی بر زمین به دست آمده است و به این ترتیب، مدعی شد در مدت ۴۷ ماه حضور در کاخ سفید بیش از ۴۷ سال حضور بایدن که او را جو خواب‌آلود معرفی می‌کند، موفقیت داشته است.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین به برتری نظامی این کشور از نظر دارا بودن جنگنده، تانک، موشک و راکت زیردریایی اشاره کرد و برخلاف پیمان منع گسترش سلاح اتمی مدعی شد: زرادخانه هسته‌ای ما ثابت و آماده است و فقط می‌توان به خدا امیدوار بود که هرگز مجبور به استفاده از آن نباشیم.

ترامپ ادامه داد: شما می‌دانید که احتمال استفاده از آن بسیار کم است زیرا در حال حاضر ما موشک‌های فوق‌العاده هیدروصوتی را داریم. او همچنین با جعلی خواندن نظرسنجی‌ها، مدعی شد در اوهایو، کارولینای شمالی و فلوریدا پیروز خواهد شد.

حمله لفظی اوباما به ترامپ

اما در مقابل باراک اوباما رییس‌جمهوری سابق آمریکا در میامی فلوریدا گفت رای‌گیری سوم نوامبر برای دهه‌های آتی آمریکا اهمیت دارد چرا که ترامپ قبول ندارد که کرونا در این کشور مشکل‌ساز شده است. او در انتقاد از مدیریت بحران کرونا گفت: دونالد ترامپ حتی نمی‌تواند قدم‌های اولیه را برای محافظت از خود در برابر ویروس کرونا بردارد. اوباما اضافه کرد: او حتی قبول ندارد که معضلی وجود دارد. همین هفته گلایه می‌کرد که همه‌گیری کرونا موجب شده به سر کار بازگردد. اگر از همان اول کار می‌کرد هرگز چنین اوضاع وخیمی را شاهد نبودیم.

رییس‌جمهوری سابق آمریکا گفت: بایدن می‌داند که قدرت حقیقی ما از ترسیم الگویی برمی‌آید که جهان به دنبال پیروی از آن است. اوباما تاکید کرد: کشوری که در کنار دموکراسی باشد و نه دیکتاتورها؛ کشوری که الهام‌بخش دیگر کشورها بوده و آنان را برای غلبه بر تهدیدهایی چون تغییرات اقلیمی، تروریسم، فقر و بیماری بسیج کند.

چالش نفت برای بایدن

تصاحب آرای پنسیلوانیا ترامپ را بر آن داشت تا به گفته محیط‌زیست‌طلبانه بایدن درباره شکاف متعدد پوسته زمین برای استخراج نفت حمله کند و این‌گونه وانمود سازد که او به دنبال بستن پالایشگاه‌ها یا تعطیلی مشاغل حوزه استخراج نفت با این روش است.

شروع این مساله در آخرین مناظره این دو رقیب در شامگاه پنجشنبه گذشته رخ داد و پس از آن حامیان ترامپ کوشیدند از این مساله علیه بایدن در ایالت پنسیلوانیا بهره ببرند. اما نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری در واکنش به این اتهام گفت در صورت پیروزی، استخراج نفت به روش شکستن پوسته زمین را ممنوع نمی‌کند و از مشاغل آمریکا محافظت خواهد کرد.

جو بایدن شنبه گذشته در شهرستان باکس ایالت پنسیلوانیا بر این نکته پافشاری کرد و افزود: من فرکینگ را در پنسیلوانیا و نقاط دیگر ممنوع نمی‌کنم. من از مشاغل پنسیلوانیا محافظت می‌کنم، تمام.

تمایل مستقل‌ها به بایدن

نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که گرچه فاصله نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه کاهش یافته است اما رای‌دهندگان مستقل از دونالد ترامپ رویگردان شده‌اند. نتیجه جدیدترین نظرسنجی مشترک روزنامه اینوسترز بیزنس دیلی و موسسه تکنومتریکا نشان می‌دهد که فاصله جو بایدن از رقیب جمهوریخواه خود به ۶/۵ درصد کاهش یافته است.

در نظرسنجی دو هفته پیش این موسسات، بایدن با فاصله‌ای ۴/۱۰ درصدی از ترامپ پیش بود. نتایج نظرسنجی جدید که در بازه‌ای پنج روزه و تا یک روز پس از آخرین دور مناظرات انجام شد، نشان می‌دهد که ۶/۵۰ درصد پاسخ‌دهندگان حامی بایدن بوده‌اند و هواداران ترامپ ۴۵ درصد آنان را تشکیل می‌دهند.

بر اساس یافته‌های این نظرسنجی، ۵/۶ درصد از رای‌دهندگانی که در دور نخست به ترامپ رای دادند، اکنون از بایدن حمایت می‌کنند و از میان رای‌دهندگان هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶، سه درصد به ترامپ رای خواهند داد. برخلاف انتخابات چهار سال پیش، بایدن در میان مستقل‌ها چهار درصد از ترامپ پیش است در حالی که نظرسنجی موسسه پیو پس از انتخابات ۲۰۱۶ نشان داد که حامیان ترامپ در میان مستقل‌ها ۴۳ درصد در برابر ۴۲ درصد کلینتون بود.

۳۲ درصد از پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی اخیر در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند که ۴۶ درصد از آنان حامی بایدن بوده‌اند. افکارسنجی مشترک این دو موسسه یکی از تنها دو پژوهشی بود که توانست به ‌درستی پیروزی ترامپ در انتخابات چهار سال پیش را پیش‌بینی کند.

مواجب از دولت خارجی

دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در گرماگرم اتهام‌زنی‌های انتخاباتی، نامزد رقیب را به معاملات و مراودات غیرقانونی و مخفیانه با کشورهای خارجی متهم کرده‌اند.

کیلی مک‌انانی سخنگوی کاخ سفید با تکرار اتهام‌های جمهوریخواهان به نامزد دموکرات‌ها، بایدن را مواجب‌بگیر چین نامید. مک‌انانی روز شنبه گذشته با اشاره به ایمیل‌هایی که ادعا می‌شود به ‌تازگی از لپ‌تاپ ‌هانتر بایدن فرزند رقیب دموکرات رییس‌جمهوری فعلی آمریکا به دست آمده است و جمهوریخواهان آنها را سند فساد مالی خانواده بایدن دانسته‌اند، این مطلب را در صفحه توئیتر خود مطرح کرد.

او اضافه کرد: آقابزرگ (اشاره به جو بایدن در ایمیل‌های مزبور) علاوه بر پیامک‌ها و ایمیل‌ها، این شواهد را نیز رد نخواهد کرد: ۱۰ درصد معامله با چین نصیب جو می‌شود، ۷۰ میلیون دلار به مرکز بایدن می‌رسد و ۲۲ میلیون دلار هم سهم خیر مرموز می‌شود. سخنگوی کاخ سفید در ادامه این توئیت مدعی شد که دونالد ترامپ بدون چشمداشتی برای مردم کشورش کار می‌کند، کسب‌وکار خارجی خود را متوقف کرده است، با چین قرار و مداری ندارد و آمریکا را در اولویت قرار می‌دهد.

نشریه فوربس هم در گزارشی اعلام کرد دونالد ترامپ بابت اجاره بخشی از برج خود به بانک صنعتی چین، معادل ۴/۵ میلیون دلار درآمد داشته است. همچنین به تازگی افشا شد ترامپ در چین یک حساب بانکی مخفی داشته است. دو نامزد اصلی رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری در تازه‌ترین مناظره خود به جای پرداختن به سیاست خارجی، همدیگر را به دریافت پول از کشور خارجی متهم کردند.

پیشتازی بایدن در جذب اعانه

تارنمای نشریه اقتصادی فوربس خبر داد تعداد میلیاردرها و مبالغی که آنها یا همسران‌شان به کارزار انتخاباتی جو بایدن کمک کرده‌اند، دو برابر میلیاردرهای حامی ترامپ و اعانه آنان است. فوربس به نقل از آمار کمیسیون فدرال انتخابات نوشت در دو هفته نخست اکتبر دست‌کم ۲۳ میلیاردر یا همسران‌شان دو میلیون و ۳۰۰ هزار دلار به کارزار انتخاباتی بایدن کمک کرده‌اند.

۱۰ میلیاردر یا همسران آنان نیز ۹۰۷ هزار دلار به کارزار انتخاباتی ترامپ کمک کرده‌اند. بیشتر میلیاردرهایی که به رییس‌جمهوری آمریکا کمک کرده‌اند از رفقای او هستند و در میان حامیان مالی بایدن، جری یانگ از موسسان تارنمای یاهو نیز دیده می‌شود. برخلاف کارزارهای انتخاباتی که در دریافت کمک‌های مالی با محدودیت مواجه‌اند، گروه‌های حامی نامزدهای انتخابات ۱۳ آبان توانسته‌اند ده‌ها میلیون دلار از میلیاردرها جذب کنند.

شلدون اَدِلسون کازینودار معروف و همسرش هم در حمایت از دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان ۷۵ میلیون دلار پرداخت کردند. یکی از گروه‌های حامی بایدن نیز از میلیاردرهای حوزه فناوری اطلاعات ۷۴ میلیون دلار دریافت کرده است. حمایت مالی از نامزدهای انتخاباتی در آمریکا یکی از معیارهای مقبولیت و توانایی شخص در بسیج امکانات است و جایگاه وی را نشان می‌دهد.

تردید برای حفظ اکثریت جمهوریخواهان در سنا

رییس‌جمهوری آمریکا با ابراز تردید در مورد حفظ اکثریت جمهوریخواهان در دوره بعدی سنا، از حمایت برخی سناتورهای جمهوریخواه دریغ کرد.

روزنامه واشنگتن‌پست نیز خبر داد دونالد ترامپ پنجشنبه گذشته که برای آخرین مناظره به شهر نشویل ایالت تنسی رفته بود، در جمع خصوصی حامیان مالی خود در مورد تداوم اکثریت جمهوریخواهان در سنا ابراز تردید کرده و آن را کاری بسیار سخت خوانده بود. او به حضار گفت از برخی از نامزدهای جمهوریخواه سنا نیز حمایت نخواهد کرد.

یکی از حاضران این جمع خصوصی که خواست نامش فاش نشود به نقل از ترامپ به واشنگتن‌پست گفت: فکر می‌کنم که انتخابات سنا بسیار سخت باشد. دو تن از سناتورها هستند که نمی‌خواهم به آنان کمک کنم. در روزهای اخیر برخی سناتورهای جمهوریخواه هم از اختلاف با ترامپ سخن گفته‌اند.

ترامپ در جریان مناظره آخر گمانه‌زنی کرده بود که جمهوریخواهان حائز اکثریت در مجلس نمایندگان شوند. به گفته ترامپ، یکی از دلایل وقوع چنین اتفاقی عملکرد نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان است که به زعم او لایحه جدید کمک‌های مالی به آسیب‌دیدگان کرونا را با تاخیر مواجه کرده است. جمهوریخواهان برای کسب اکثریت مجلس نیازمند کسب ۱۸ کرسی در این دور از انتخابات هستند.

پیش‌بینی می‌شود دموکرات‌ها در رای‌گیری پیش رو که همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری و سنا برگزار می‌شود ۱۰ تا ۲۰ کرسی دیگر مجلس را از آن خود کنند. دموکرات‌ها در صورت حفظ وضعیت موجود، تنها به چهار کرسی برای کسب اکثریت در سنا نیاز دارند. در صورت پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان و سنا، ترامپ در صورت پیروزی، شانسی برای ادامه دور دوم نخواهد داشت.

جمهوریخواهان اکنون با کسب ۵۳ کرسی سنا در اکثریت هستند و گمانه‌زنی می‌شود که عملکرد دولت ترامپ در برخورد با بحران کرونا کفه ترازو را به نفع دموکرات‌ها سنگین کرده باشد. سناتورهای جمهوریخواه ایالات مِین، کلرادو، آریزونا، کارولینای شمالی و کارولینای جنوبی با رقابت فشرده‌ای در این دور از انتخابات مواجه‌اند.

جنگ‌های بی‌پایان

نامزد حزب سبز در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، احزاب عمده این کشور را متهم کرد که از پایان دادن به جنگ‌های بی‌پایان امتناع می‌کنند.

هووی ‌هاوکینز شامگاه شنبه گذشته با انتشار پیام‌های توئیتری جنگ‌های بی‌پایان را برآمده از ساختار اقتصاد رقابتی سرمایه‌داری دانست و نوشت: لازمه صلح دائمی، جایگزینی سرمایه‌داری با اکوسوسیالیسم است. به نوشته این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر، ایالات‌متحده می‌تواند با استفاده از ثروت خود به جای دشمن ساختن کشورهای دیگر، بر دوستان خود بیفزاید و به جای آنکه ابرقدرت امپریالیست باشد، ابرقدرت بشردوست جهان شود.‌ هاوکینز در توئیتی دیگر با مداخله نظامی آمریکا برای تغییر حکومت‌ها مخالفت کرد.

او خواهان آن شد که در عین حال که آمریکا تدابیر خود را برای تامین انتخابات داخلی در پیش می‌گیرد، با روسیه و دیگر قدرت‌ها بر سر پیمان محافظت دوجانبه علیه دخالت در انتخابات مذاکره کند. نامزد حزب سبز در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اظهار کرد: کارزار انتخاباتی ما خواهان ابتکارهای صلح و خلع سلاح هسته‌ای است. ۱۲۲ کشور معاهده ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای را امضا کرده‌اند.

هاوکینز در ادامه این توئیت‌ها با یادآوری بیش از ۲۰۰ هزار جان‌باخته کرونا در آمریکا نوشت: ما ۷۵ هزار نفر را نیز به دلیل استعمال مواد مخدر از دست دادیم که بسیاری از آنها کهنه‌سربازان بودند. باید به هر دو بحران سلامت پرداخت. علاوه بر جو بایدن از حزب دموکرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه، جو جورجنسن از حزب آزادیخواه و هووی هاوکینز از حزب سبز هم در رقابت‌های ریاست‌جمهوری حضور دارند هرچند هیچ‌گاه فرصتی برای رقابت جدی با دو حزب اصلی آمریکا پیدا نمی‌کنند.

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 147585
لینک کوتاه :