افزایش نگرانیها از کاندیداتوری ظریف
به گزارش جهان صنعت نیوز: مشخصا شاهد شکلگیری موجی از حمایتها از کاندیداتوری احتمالی محمدجواد ظریف بودیم و فضای مجازی پر از عکسهای آقای وزیر شد که پستکنندگان آن از تزریق امید و احتمال افزایش مشارکت در صورت کاندیدا شدن ظریف میگفتند! ماجرا اما به پهن کردن فرش قرمز برای ظریف ختم نشد زیرا طیفی از اصلاحطلبان ورود ظریف به انتخابات آتی را با منافع خود در تضاد دیده و شروع کردند به ساز مخالف زدن.
اصلاحطلبان مخالف
مثلا روزنامه نزدیک به محمدرضا عارف یعنی «آفتاب یزد» گمانهزنیهای موجود بر مبنای افزایش شانس ظریف را پوست خربزهای زیرپای او دانست و در گزارشی با عنوان «آقای ظریف! مراقب باش» به تشریح این پرداخت که «چرا ظریف گزینه مناسبی نیست؟» و نوشت: «حامیان رییسجمهوری ظریف ادعا میکنند با پیروزی بایدن فرصت برای مذاکره با آمریکا و رفع تنشها فراهم شده است. این در حالی است که چنین سیگنالی از سوی نهادهای قدرت در ایران دیده نمیشود.»
فقط این نبود و ناصر قوامی فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در گفتوگویی با «نامه نیوز» تاکید کرد که مردم قبلا به حرف اصلاحطلبان گوش کرده و دیگر این کار را نمیکنند پس کاندیدا شدن ظریف هم نتیجهای ندارد. (نقل به مضمون)
ورود اصولگرایان
به این ترتیب برخی رسانهها و سیاسیون به دعوت خود از ظریف ادامه داده و برخی نیز سعی کردند که او را منصرف کنند. این مجادله اما به اصلاحطلبان منحصر نماند و دیدیم که افزایش احتمال کاندیداتوری ظریف برخی از اصولگرایان را نیز نگران کرد. شاهد آنکه «کیهان» در شماره دیروز خود و در ستون اخبار ویژه با طرح این سوال که «آیا با حضور بایدن میتوان ظریف را به عنوان گزینهای مناسب برای ۱۴۰۰ در نظر گرفت؟» نوشت: «پاسخ به این سوال منفی است. نخست اینکه حامیان ظریف ادعا میکنند با پیروزی بایدن فرصت برای مذاکره با آمریکا و رفع تنشها فراهم شده است. اما وقتی تمایلی برای مذاکرات وسیع وجود ندارد ظریف با چه وعدههایی قرار است مردم را برای حضور در ۱۴۰۰ متقاعد کند؟ … موضوع دومی که در این زمینه باید مد نظر قرار داد این است که دلسردی مردم از جریان اصلاحات بسیار عمیقتر از این است که با تبلیغ گزینه ظریف و با تاکید بر گزینههایی چون تقابل یا مذاکره، به دوقطبیسازی بپردازند و بهدنبال جذب مردم باشند.»
پیشنهاد کیهان به ظریف بازنشستگی بود و نوشت: «برای ظریف بهترین سناریو این میتواند باشد که بازنشسته شود. اگر او به رقابت انتخاباتی ۱۴۰۰ وارد شود احتمالا نهتنها شانسی برای پیروزی ندارد بلکه به عنوان کسی از او یاد میشود که سرنوشت سیاسی خود را به انتخاب یک رییسجمهور در آمریکا (بایدن) گره زد.
برخی اصلاحطلبان و اعتدالیون برای اینکه باز هم بتوانند در قدرت بمانند اینبار به ریسمان ظریف میخواهند چنگ بزنند و در این راه نسبت به سیاستهای بایدن نیز سادهاندیشیهایی وجود دارد؛ بنابراین باید گفت آقای ظریف مواظب باش که ابزاری برای در قدرت ماندن برخی نشوی که این ره یک قربانی دارد و آن هم شخص وزیر خارجه فعلی است!»
واکنش اصولگرایان به این ماجرا اما به همینجا ختم نشد و حسین کنعانیمقدم، دبیرکل حزب سبز طی گفتوگویی با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «چراغ سبزی که عمدتا اصلاحطلبان دارند به بایدن نشان میدهند به این دلیل است که میخواهند ظریف را به عنوان سردار صلح و سازش در انتخابات معرفی کنند.»
وی با اشاره به اینکه «احتمال حضور بسیاری از افراد در انتخابات ریاستجمهوری وجود دارد، مخصوصا آقای ظریف که به گمان خود با آمدن بایدن میتواند جان تازهای به برجام دهد» گفت: «اما حقیقت این است که بایدن با لیستی از خواستهها مجددا وارد برجام خواهد شد که عمده آنها هم مطابق با منافع آمریکاست؛ استراتژی ترامپ و بایدن یکی است و صرفا ممکن است تاکتیکهایشان متفاوت باشد.»
خلاصه کلام اینکه پیروزی بایدن در آمریکا و افزایش شانس اصلاحطلبان برای جلب نظر مردم به واسطه اتکا به دوگانه سازش- مقاومت و معرفی کاندیداهایی مثل ظریف که به عنوان یک دیپلمات و مذاکرهکننده کاربلد شناخته میشود، از یک سو اصولگرایان را نگران کرده و از سوی دیگری طیفی از اصلاحطلبان که شانس خود را در مقابل ظریف اندک میدانند. از همین رو است که تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا مانع از آن شوند که دعوتها و تشویقهای فعلی آقای وزیر را وسوسه کرده و راهی کارزار انتخاباتی ۱۴۰۰ کند.
اخبار برگزیدهسیاسیلینک کوتاه :