xtrim

تورم ۲۸ درصدی کالاهای صادراتی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آن­ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

این شاخص یکی از انواع شاخص‌های قیمت است که تغییرات سطح عمومی قیمت کالاهای غیرنفتی صادراتی را نشان می‌دهد.  نحوه تعیین این شاخص به این صورت است که «قیمت ارزی کالاهای صادرشده» را به «قیمت ریالی» تبدیل می‌کنند و تغییرات این شاخص، نمایانگر تغییرات قیمت کالاهای صادرشده در بازارهای جهانی و نوسانات نرخ ارز است.

افزایش شاخص کالاهای صادراتی به این معناست که «قیمت تمام‌شده کالای صادراتی» افزایش یافته است و این موضوع در نهایت منجر به کاهش قدرت رقابت‌پذیری کالاهای صادراتی در بازار داخل و کاهش میزان سودآوری صادرات می‌شود.

opal

کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز و تورم در تعیین شاخص بهای کالاهای صادراتی نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. چون هر چه نرخ تورم افزایش یابد هزینه‌های تولید یک محصول هم افزایش می‌یابد و این افزایش هزینه‌های تولید در نهایت منجر به بالارفتن قیمت تمام‌شده کالا می‌شود. با افزایش قیمت تمام‌شده کالا، حاشیه سود تولیدکنندگان و صادرکنندگان کاهش می‌یابد.

مرکز آمار در گزارشی از نرخ تورم کالاهای صادراتی منتشر کرده است. در این گزارش سال ۱۳۹۵ به عنوان سال پایه در نظرگرفته شده و از اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است.  

صادرات حیوانات زنده کمترین نرخ تورم را ثبت کرد

براساس این گزارش نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در بهار امسال معادل،  ۲۸ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۸(برابر با ۲۴.۷ درصد) حدود ۳.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های دلاری نیز در بهار ۹۹ نسبت به فصل قبل، ۱.۲ درصد کاهش داشته که در مقایسه با تورم فصلی زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۴.۳ درصد) حدود ۵.۵ واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه­‌های اصلی طبقه‌بندی کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (۹ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون یا عتیقه» (۱۷۶.۳ درصد) است.

کاهش ۳.۴ درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه صادرات در بهار امسال 

تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل ۸۸.۸ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۶۹.۳ درصد) ۱۹.۵ واحد درصد افزایش داشته است.

همچنین نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌­های دلاری در بهار ۱۳۹۹ نسبت به فصل مشابه سال قبل منفی ۳.۴ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال ۱۳۹۸ (برابر با منفی سه درصد) ۰.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه‌­های اصلی طبقه‌بندی کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد» (۲۴.۱ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی،  ادوات برقی،  اجزاء و قطعات آنها» (۴۶۷.۳ درصد) است.

تورم سالیانه

تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده­‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۳۹۹ برابر با ۸۴.۹ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ زمستان ۱۳۹۸ (برابر با ۸۷.۵ درصد) ۲.۶ واحد درصد کاهش داشته است.

نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر داده ­های دلاری در چهار فصل منتهی به بهار ۱۳۹۹ برابر با منفی ۷.۸ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ زمستان ۱۳۹۸ (برابر با منفی ۶.۴ درصد) ۱.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

در گروه‌­های اصلی طبقه بندی کمترین نرخ تورم سالیانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد» (۳۷.۸ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی» (۴۴۳.۰ درصد) است.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 154538
لینک کوتاه :