هشدار درباره کودتای نظامی
به گزارش جهان صنعت نیوز: تمامی ۱۰ وزیر دفاع پیشین ایالات متحده که اکنون در قید حیات هستند، با انتشار نامه سرگشادهای از دونالد ترامپ رییسجمهوری این کشور و هواداران او خواستند پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری اخیر را بپذیرد.
به باور کارشناسان مداخله ارتش آمریکا در سیاست داخلی ممکن است به جنگ داخلی منجر شود؛ اختلافات در اجتماع که چهار سال دوره ریاستجمهوری ترامپ شاهد آن بود و در انتخابات و پس از آن بارزتر شد، بدون تاثیرات فاجعهبار بر داخل آمریکا نخواهد بود.
وزرای پیشین دفاع در نامه بیسابقه خود که در واشنگتنپست منتشر شد، هشدار دادند که دولت کنونی نباید به قصد تغییر دادن نتیجه انتخابات ارتش را وارد بازی سیاسی خود کند. وزرای دفاع ایالات متحده که دو نفر از آنها پیشتر عضو کابینه دونالد ترامپ بودند، تصریح کردهاند که بیم آن دارند دونالد ترامپ در ۱۶ روز باقیمانده تا پایان دوره ریاستجمهوریاش بحرانی را ایجاد کند که حلوفصلش نیازمند مداخله ارتش باشد تا به این واسطه شرایطی فراهم شود که وی در قدرت باقی بماند.
اشتون کارتر، دیک چنی، ویلیام کوهن، مارک اسپر، رابرت گیتس، چاک هگل، جیمز ماتیس، لئون پانتا، ویلیام پری و دونالد رامسفلد ۱۰ وزیر دفاع سابق ایالات متحده هستند که دیدگاه مشترک خود را مطرح کردهاند. در نامه آنان آمده است: تلاش برای مداخله ارتش به منظور حلوفصل کشمکشهای انتخاباتی، ما را به جایی خطرناک و غیرقانونی و مغایر با قانون اساسی خواهد کشاند.
۱۰ وزیر دفاع پیشین ایالات متحده همچنین تاکید کردهاند که انتقال قدرت در زمانی روی میدهد که درباره سیاست امنیت ملی ایالات متحده عدم اطمینان جهانی وجود دارد. در این زمان ممکن است کشور نسبت به اعمال دشمنانی که میخواهند از این اوضاع بهرهبرداری کنند، آسیبپذیر باشد.
نویسندگان نامه فوق همچنین درباره اعضای کنونی وزارت دفاع ایالات متحده نوشتهاند: افسران نظامی یا مقامات غیرنظامی که چنین اقداماتی را طراحی یا اجرا کنند، مسوول شمرده خواهند شد و از جمله به خاطر پیامدهای سنگین اعمالشان برای کشور ممکن است مشمول مجازات برای اعمال مجرمانه شوند.
وزرای دفاع پیشین آمریکا در این بیانیه بر دیدگاه مشترک نسبت به تعهد رسمی نیروهای مسلح آمریکا و وزارت دفاع تاکید کردند و افزودند: هر یک از ما سوگند یاد کردیم که از قانون اساسی در برابر همه دشمنان داخلی و خارجی، پشتیبانی و دفاع کنیم. ما برای حمایت از یک شخص یا یک حزب سوگند یاد نکردهایم. این بیانیه تاکید دارد: انتخابات آمریکا و انتقال مسالمتآمیز قدرت از مشخصههای دموکراسی ماست. به جز یک استثنای منحصر به فرد و غمانگیز که بیش از همه جنگهای دیگر ما جان بسیاری از آمریکاییها را گرفت، ایالات متحده از سال ۱۷۸۹ سابقهای شکستناپذیر حتی در درگیریهای حزبی، جنگها، همهگیری و رکود اقتصادی از چنین انتقالاتی داشته است. امسال نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد.
وزرای دفاع دولتهای فعلی و گذشته تصریح کردند: انتخابات ما رخ داده، بازشماری و حسابرسی انجام شده است. دادگاهها به چالشهای مناسب پرداختهاند. فرمانداران نتایج را تایید کردهاند و گزینشگران انتخاباتی رای دادهاند. زمان پرسش از نتایج گذشته و زمان شمارش رسمی آرای گزینشگران انتخاباتی همانطور که در قانون اساسی و اساسنامه فدرال تجویز شده، فرا رسیده است.
در این بیانیه آمده است: همانطور که رهبران ارشد وزارت دفاع خاطرنشان کردهاند هیچ نقشی برای ارتش ایالات متحده در تعیین نتیجه انتخابات آمریکا وجود ندارد. تلاشها برای مشارکت نیروهای مسلح ایالات متحده در حل اختلافات انتخاباتی ما را به قلمرو خطرناک، غیرقانونی و خلاف قانون اساسی میبرد.
۱۰ وزیر دفاع در قید حیات آمریکا تاکید کردهاند: انتقالات، که همه ما تجربه کردهایم، بخشی اساسی در انتقال موفقیتآمیز قدرت است. آنها اغلب در مواقع عدم اطمینان بینالمللی در مورد سیاست امنیت ملی ایالات متحده و وضعیت نیروهای آن رخ میدهند. آنها (زمان انتقال قدرت) میتوانند لحظهای باشند که ملت در برابر اقدامات دشمنانی که میخواهند از موقعیت استفاده کنند، آسیبپذیر است.
جیمز ماتیس و مارک اسپر وزرای دفاع کابینه ترامپ، دیک چنی وزیر دفاع کابینه جورج بوش پدر، دونالد رامسفلد وزیر دفاع کابینه جورج بوش پسر، ویلیام پری و ویلیام کوهن وزرای دفاع در کابینه بیل کلینتون از جمله امضاکنندگان این نامه هستند. در بخش دیگری از این نامه آمده است: زمان چون و چرا کردن درباره نتیجه انتخابات گذشته؛ زمان بررسی رسمی نتایج کالج الکترال، مطابق قانون اساسی رسیده است.
کالج الکترال ایالات متحده آمریکا روز ۱۴ دسامبر، پیروزی جو بایدن در مقابل دونالد ترامپ را در انتخابات ریاستجمهوری اخیر با ۳۰۶ رای در برابر ۲۳۲ رای تایید کرد و کنگره آمریکا بناست روز چهارشنبه برای تایید نهایی نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور تشکیل جلسه دهد.
شماری از سناتورهای جمهوریخواه گفتهاند چهارشنبه نتایج آرای الکترال را که به پیروزی جو بایدن انجامیده است به چالش خواهند کشید. دونالد ترامپ نیز هواداران خود را تشویق کرده در واشنگتن راهپیمایی کنند. انتظار میرود گروههای راست افراطی نظیر «پسران مغرور» هم در میان راهپیمایان هوادار ترامپ در پایتخت حضور داشته باشند.
این به چالش کشیده شدن غیرمعمول انتخابات ریاستجمهوری در سطحی که پس از جنگ داخلی مشاهده نشده، آغاز به کار کنگره جدید را تحتالشعاع قرار داده است و کنگره باید روزهای نخست خود را صرف بررسی این موضوع کند. مجلس نمایندگان و سنا روز چهارشنبه برای پذیرش رایگیری کالج الکترال، جلسه مشترکی برگزار خواهند کرد. این روندی معمول است اما اکنون پیشبینی میشود به یک نبرد طولانی تبدیل شود. ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات خودداری میکند و به مایک پنس معاون رییسجمهور برای تضمین پیروزی خود فشار میآورد. ریاست مایک پنس بر نشست کنگره یک نقش تشریفاتی است.
وضعیت کنونی آمریکا دوره دیگری از تاریخ این کشور را یادآور میشود؛ زمانی که اختلافات، تفاوتنظرها درباره بردهداری، حقوق ایالتها، تعرفههای گمرکی و… منجر به جنگ داخلی ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ شد و پیروزی آبراهام لینکلن به عنوان حامی آزادی بردهها، در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شعله این جنگ را برافروخت.
افشای تماس تلفنی ترامپ در جستوجوی رای
در حالی که دونالد ترامپ از پذیرش نتایج انتخابات سوم نوامبر امتناع کرده و از تقلب انتخاباتی سخن میگوید، روزنامه واشنگتنپست با انتشار گزارشی از تلاش او برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا خبر داده است. ترامپ از مسوول انتخاباتی ایالت جورجیا درخواست کرده نتایج انتخابات را به سود او تغییر دهد. اکنون این تماس تلفنی علنی شده است. ترامپ مسوول انتخاباتی جورجیا و وکیل او را نیز تهدید کرده است.
موضوع به تماس تلفنی یک ساعته دونالد ترامپ با برد رفنزپرگر برمیگردد. رفنزبرگر مسوول انتخابات در ایالت جورجیا، یکی از اعضای حزب جمهوریخواه و همچنین یکی از حامیان دونالد ترامپ به شمار میآید. اکنون متن مکالمه تلفنی ترامپ و رفنزپرگر منتشر شده است.
ترامپ در این تماس تلفنی از مسوول انتخاباتی ایالت جورجیا میخواهد برای او ۱۱ هزار و ۷۸۰ رای پیدا کند. باید یادآور شد که جو بایدن در ایالت جورجیا با کسب ۱۱۷۷۹ رای بیشتر به پیروزی رسیده است. ترامپ در این مکالمه تلفنی از رفنزپرگر میخواهد با ادعای شمارش مجدد آرا، نتایج انتخابات را دستکاری کند. ترامپ در این تماس تلفنی گفته است: ممکن نیست که من انتخابات در ایالت جورجیا را باخته باشم. ما با اختلاف صدها هزار رای پیروز شدهایم. ترامپ همچنین گفته است: مردم جورجیا خشمگین هستند، مردم آمریکا خشمگین هستند. پس چه ایرادی دارد اگر شما بگویید آرا را مجددا شمردهاید؟
رفنزپرگر با درخواست ترامپ مخالفت کرده و از سلامت انتخابات در ایالت جورجیا دفاع میکند. پس از آن، ترامپ در مکالمه تلفنی خود شروع به تهدید او کرده و میگوید: «شما و آنها [دموکراتها] میدانید که چه کاری مرتکب شدهاید ولی درباره آن گزارش نمیدهید. این جرم محسوب میشود. چنین اقدام مجرمانهای برای شما و وکیلتان پیامد خواهد داشت.»
شنبه دوم ژانویه ترامپ با انتشار یک پست توئیتری خبر از مکالمه تلفنی خود با برد رفنزپرگر داده است. ترامپ نوشته است او با رفنزپرگر درباره تقلب انتخاباتی در ایالت جورجیا گفتوگو کرده است. اما رفنزپرگر یا حاضر نبوده یا در موقعیتی نیست که تقلب انتخاباتی در آن ایالت را بپذیرد. رفنزپرگر نیز در توئیتر پاسخ داده و خطاب به ترامپ گفته: «چیزی که میگویید، صحیح نیست.» انتشار متن مکالمه تلفنی جنجالی ترامپ و مسوول انتخاباتی ایالت جورجیا بازتابی وسیع در رسانههای آمریکا داشته است.
احتمال تشکیل پرونده قضایی برای ترامپ
این در حالی است که اعضای دموکرات کنگره آمریکا تاکید دارند درخواست دونالد ترامپ از مقامهای ایالت جورجیا برای دستکاری در نتایج انتخابات ۲۰۲۰ ممکن است معادل اقدام غیرقانونی شناخته شده و منجر به تشکیل پرونده قضایی برای او شود.
دایان فاینستاین سناتور دموکرات گفت: ترامپ نهتنها مقامهای انتخاباتی را برای اقدام غیرقانونی تحت فشار قرار داده، بلکه برد رفنزپرگر وزیر دولت ایالتی را تهدید کرده است.
پروفسور آنتونی کرایس استاد حقوق دانشگاه ایالتی جورجیا نیز گفته است شاید ترامپ با درخواست دستکاری آرا، مرتکب نقض قوانین ایالتی و فدرال شده باشد. کرایس افزود: در صورتی که هر شخص دیگری با قدرت برای اعمال فشار بر مقام انتخاباتی این کار را کرده بود، بدون شک فورا دستکم یک پرونده تحقیقات جنایی برایش تشکیل میشد، هرچند بعید است که در مورد ترامپ اجرا شود. جاستین لویت استاد قوانین انتخاباتی در مدرسه حقوق لویولا گفت: در صورتی که ترامپ تحت تعقیب قضایی قرار گیرد، احتمالا خواهد گفت که تصور میکرده در انتخابات علیه او تقلب شده است.
سوءاستفاده گستاخانه از قدرت
کامالا هریس در یک تجمع انتخاباتی در حمایت از دو نامزد دموکرات شرکتکننده در دور دوم انتخابات مربوط به کرسی مجلس سنا در ایالت جورجیا شدیدا از تلاشهای دونالد ترامپ برای لغو نتایج انتخابات در این ایالت انتقاد کرده و او را صدای استیصال نامید.
کامالا هریس این صحبتها را در ساوانا ساعاتی بعد از انتشار اخبار اینکه دونالد ترامپ روز شنبه یک ساعت وقت صرف جلب نظر برد رفنزپرگر وزیر امور داخلی ایالت جورجیا به منظور «یافتن ۱۱۷۸۰ رای» و اعلام کردن او به عنوان برنده در این ایالت کرده، مطرح کرد.
کامالا هریس به مخاطبان سخنرانی خود گفت: آیا شما همه خبر آن گفتوگوی ضبط شده را شنیدید؟ آن مطمئنا صدای استیصال بود. مطمئنا همینطور بود. و آن همچنین یک سوءاستفاده بیشرمانه و گستاخانه از قدرت از سوی رییسجمهور آمریکا بود.
کامالا هریس در حمایت از جان اوسوف و رافائل وارنوک، دو نامزد دموکرات شرکتکننده در دور دوم انتخابات سنا که هر دو قبل از هریس سخنرانی کردند در این تجمع شرکت کرد. این معاون رییسجمهور منتخب آمریکا از رایدهندگان در ایالت جورجیا خواست در دور دوم انتخابات مربوط به کرسیهای سنا شرکت کنند. در صورتی که این دو دموکرات در دور دوم انتخابات در ایالت جورجیا پیروز شوند هریس به عنوان معاون رییسجمهور در جایگاهی قرار میگیرد که با توجه به تقسیم شدن مساوی کرسیهای سنا بین دو حزب میتواند نتیجه مساوی در رایگیریها را بشکند.
خبر جنجالی مربوط به تماس تلفنی ترامپ با رافنسپرگر پتانسیل تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات امروز را داشته و هریس از ترامپ و دیگرانی که انتخابات در جورجیا را لکهدار خواندند، انتقاد کرد. او به جمعیت گفت: آنها این گستاخی را داشتند که اظهار کنند شما نمیدانستید دارید چه کار میکنید. و اینکه شما حتما به نحوی نامشروع (در رقم زدن پیروزی به جو بایدن، رییسجمهور منتخب در ایالت جورجیا) عمل کردهاید و آنها شش شکایت ثبت کردند و هر بار شکست خوردند.
باب باوئر مشاور ارشد بایدن در بیانیهای اعلام کرد که گفتوگوی ترامپ با وزیر ایالتی جورجیا بیانگر ماجرای ننگین حمله رییسجمهوری به دموکراسی آمریکاست. ما اکنون اسناد غیرقابل انکاری داریم که یک رییسجمهوری به یک مقام حزب خود فشار آورده و او را تهدید کرده تا شمارش آرای قانونی یک ایالت را لغو و دیگری را به جای آن برنده انتخابات معرفی کند.
برنی سندرز در واکنش به گزارش واشنگتنپست در مورد آخرین تلاشهای ترامپ برای تغییر آرای انتخاباتی در جورجیا گفت: شما دیگر رییسجمهوری نخواهید بود. نه! دونالد ترامپ، هیچ رایی برای یافتن پیروزی شما وجود ندارد. مردم آمریکا انتخاب خود را کردهاند و در ساعت ۱۲:۰۱ بعدازظهر ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، شما دیگر رییسجمهور نخواهید بود.
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :