بازدهی بورس از بازار خودرو و مسکن پیشی میگیرد؟
جهان صنعت نیوز| تحلیلگران اقتصادی با اشاره به نوسان شدید و بالا و پایین شدن شاخص کل بورس در روزهای گذشته، معتقدند که رفتار امروز شاخص کاملا طبیعی است و بازار در حال رسیدن به نقطه پایان اصلاح است.
روند بازار سهام از ابتدای امسال، وضعیت اقتصادی را نشان میدهد و این که واقعا سرمایه ترسو است. از ابتدای امسال اگرچه شاخص کل بورس با رشد ۱۷.۹ درصدی روبه رو بوده، اما دو افت سنگین سنگین را در روزهای گذشته تجربه کرد.
روز سه شنبه گذشته شاخص بورس با افت حدود ۷ هزار واحدی روبهرو شد؛ به طوری که از ۲۱۵ هزار و ۸۲۰ واحد به ۲۰۸ هزار و ۱۹۷ واحد کاهش یافت. روز دوشنبه گذشته نیز شاخص بورس که در ابتدای کار روی سکوی ۲۲۴ هزار و ۵۷ واحد قرار داشت، با افت بیش از ۸ هزار واحدی روبه رو شد و روی عدد ۲۱۵ هزار و ۸۲۰ واحد ایستاد.
به عبارتی، در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری همزمان با فضای روانی جامعه در حدود ۱۶ هزار واحد از ارتفاع شاخص کل را از دست داد و دهها هزار میلیارد تومان از ارزش بازار نیز از دست رفت. با این وجود، دیروز پس از اعلام موضع رییسجمهور در مقابل اقدامهای آمریکا، روند بازار بورس متفاوت شد و بازار سرمایه سبزپوش شد. روز چهارشنبه گذشته شاخص بورس با افزایش حدود ۳ هزار واحدی روبه رو شد و روی عدد ۲۱۱ هزار و ۳۴۴ واحد ایستاد.
رفتار بورس طبیعی است
کارشناسان معتقدند که رفتارهای امروز بازار طبیعی است و بازار سرمایه در حال رسیدن به نقطه پایان اصلاح است. به باور تحلیلگران، ریشه روند فعلی بازار در روزهای گذشته به رفتار طبیعی بورس برمیگردد. زمانی که در کمتر از ۳۰ روز کاری بازار به ۲۵ درصد بازدهی میرسد؛ این طبیعی است که سهامداران به فکر شناسایی سود و استفاده از این موقعیت برای اصلاح پورتفوی خود باشند.
فردین آقابزرگی، کارشناس بورس معتقد است: در روزهای گذشته نرخ ارز رشد کرده است و نمیتوان از این اتفاق به عنوان محرک ریزش بازار یاد کرد، این در حالی است که این اتفاق تاثیر مثبتی بر روند فعالیت شرکتها و بازار نیز دارد. افزایش این نرخ بهبود وضعیت سود و زیان، بهبود ارزش جایگزینی شرکتها و واقعیسازی نرخ فروش محصولات تولیدی را به دنبال دارد، بنابراین چنین تحرکی باید اثر مثبت بر بازار داشته باشد.
آقابزرگی با بیان این که برخی فعالان بورسی در کشور گرفتار عدم تجزیه و تحلیل و نتیجهگیری بر اساس محاسبات کارشناسی هستند، متذکر شد: در برخی مواقع افراد با دیدن صف خرید و فروش به سهمی وارد یا خارج میشوند و برای دستیابی به اطلاعات فاندامنتال و مسائل مربوط به آن سهم تلاشی نمیکنند. چنین رفتاری منجر به رقم خوردن صعود شدید یا ریزش شدید بازار میشود که هر دو حالت بورس را از روال عادی خود خارج میکند.
این کارشناس بورس با تاکید بر بازدهی ۱۷ تا ۱۸ درصدی ثبت شده بورس از ابتدای سال تاکنون گفت: این بازدهی نشان میدهد که بهترین مکان برای Saving نقدینگی و هدایت آن به خطوط تولید، بازار سرمایه است که میتواند راه حل مرتفع شدن بسیاری از مشکلات اقتصادی دیگر در کشور نیز باشد.
وی، تحولات پیش روی بازار تا مجامع را را در بازه زمانی یک تا دو ماه آینده مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: با بررسی صورتهای مالی ارائه شده از سوی شرکتها تا به امروز و پیشبینی صورتهای مالی سالانه این شرکتها، میتوان گفت که اغلب شرکتها سودده هستند و روندهای خوبی را هم به لحاظ عملکردی در این دوره طی خواهند کرد که انتفاع خود و سهامدارن را در پی خواهد داشت.
پیشبینی رشد شاخص تا کانال ۲۷۰ هزار واحد
حمید اعرابی، کارشناس بورس نیز معتقد است: فصل برگزاری مجامع نزدیک است و اکثر سهمها سودهای خوبی را بین سهامداران تقسیم میکنند. به گفته وی، اکنون ارزانترین مورد برای سرمایهگذاری سهام است؛ در حالی که اکثر بازارهای موازی مانند مسکن و خودرو تا چند برابر افزایش قیمت داشتهاند.
اعرابی همچنین اعتقاد دارد که شاخص بورس تا شهریور ماه تا ۲۷۰ هزار واحد رشد خواهد کرد. وی درباره روند شاخص بورس در روزهای آینده پیشبینی کرد: سال ۹۸ سال سرمایهگذاری در بورس است و بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها بیشترین بازدهی را دارد.
اقتصاد کلانلینک کوتاه :