رمز پیروزی اتاقهای گفتوگو
به گزارش جهان صنعت نیوز: هیچکس فکرش را نمیکرد که ما در این روزها با اپلیکیشنی آشنا شویم که بتواند با پیامرسانهای معروف و محبوبی که مردم در آنها فعالیت میکنند، رقابت کند. این برنامه به دلیل اینکه اپلیکیشنی متفاوت و جذاب است اثرگذاریهایی خاصی بر سایر پیامرسانها میگذارد. اکثر اپلیکیشنها و پیامرسانها در شبها به سکوت میروند و هیچ خبری درون آنها بارگذاری نمیشود اما کلابهاوس در شبها هم محفلی است برای افراد مشهور و معروف و میتوان گفت که حتی در وقت شب هم این برنامه فعال است و به گفتوگوهای افراد گوش میدهد.
حضور رسانههای جدید باعث نابودی رسانههای قبلی نمیشود
محمود مختاریان استاد دانشگاه علامه طباطبائی درگفتوگو با روزنامه جهانصنعت درباره اثرگذاری این اپلیکیشن بر سایر پیامرسانها گفت: ما باید قبول کنیم که این برنامهها و اپلیکیشنها روزبهروز کاملتر میشوند و رو به جلو حرکت میکنند. در هفته آخر سال۲۰۱۸ منتهی به سال ۲۰۱۹، ۱۱۲میلیارد ایمیل در جهان جابهجا شده است. فردی که در قرن بیستم اطلاعات ۲۴ ساعتش برابر با یک سال آن فردی بوده که در قرن ۱۹ زندگی میکرده است. همه اینها را مدیون رسانهها و شرایطی که به وجود میآورند هستیم و باید از روند رشد و تکامل آنها استقبال کنیم. اما باید خیلی زیرک باشیم زیرا خبرهای فیک و دروغهای زیاد وجود دارند و همچنین نباید فراموش کنیم که پخش و تولید این اخبار دروغ بسیار وسیع و پهناور است.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: فراموش نکنیم که ما در آینده باید نسبت به شبکههای اجتماعی خود حساس باشیم و قدرتمند عمل کنیم و نکته قابل توجه این است که تصور میشود که حضور رسانههای جدید باعث نابودی و متلاشی شدن رسانه قبلی میشود که اصلا اینطور نیست. هر رسانهای با حضورش باعث کمک به رسانههای دیگر میشود. مثلا وقتی که تلویزیون وارد ایران شد همه فکر کردند که کار رادیو تمام شده و از بین میرود در صورتی که رادیو اصلا از بین نرفت و یا میگویند که روزنامهها در آینده بسته میشوند که اصلا چنین چیزی نیست و صحت ندارد. رسانه مکتوب به دلیل اینکه نقد دارد هنوز هم قدرتمندترین رسانه به حساب میآید و هیچ وقت نابود نمیشود.
مختاریان به خبرنگار «جهانصنعت» گفت: الان که با شما گفتوگو می کنم، رادیو اولین رسانه قدرتمند در ایران است به این دلیل که سرعت انتشار، مداومت انتشار و میدان گستره انتشار آن باعث این قدرتمندی میشود. در جهان هم رادیو از چنین قدرتی برخوردار است و شبکههای اجتماعی آمدند تا رسانههای دیگر را کمک کنند و حضور این پیامرسانها یک تهدید نیست بلکه یک فرصت است به شرطی که ما بتوانیم از آنها استفاده کنیم.
محبوبیت «کلابهاوس» در ایران
غلامحسین اسلامی فرد کارشناس ارتباطات نیز در گفتوگو با روزنامه «جهانصنعت» درباره جایگاه کلابهاوس میگوید: وقتی یک پدیده جدیدی در فناوری به وجود میآید معمولا بسیاری از افراد استقبال میکنند، در حال حاضر نیز جمعیت زیادی برای استفاده از امکانات کلابهاوس وارد آن شده اند. در ایران یکی از دلیلهای مهمی که این اپلیکیشن محبوب شده است به این منظور است که در فضایی که تعدادی از افراد میتوانند حضور پیدا کنند، اظهارنظر کنند و صدای خود را به صورت آنلاین پخش کنند. حضور بعضی از شخصیتها و مسوولان هم یکی دیگر از دلیلهایی است که باعث میشود مردم تشویق شوند تا در این اپلیکیشن ورود پیدا کنند. یکی دیگر از دلایل این محبوبیت، نزدیکی به انتخابات است. کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری میتوانند با فضایی که به وجود آمده با طرفداران خود صحبت کنند و به سوالات آنها پاسخ دهند. به طور کلی میتوان گفت که وقتی مردم به راحتی می توانند با وزیر و مسوولان خود صحبت کنند و پرسش و پاسخ صریحی را انجام دهند از چنین محبوبیت بالایی برخوردار میشود.
رقابت پیام رسانها و اپلیکیشنها
اسلامی فرد در ادامه درباره اثرگذاری این اپلیکیشن بر سایر پیامرسانها گفت: به هرحال همه اینها در یک رقابت فنی و حرفهای قرار دارند، همه این پیامرسانها و اپلیکیشنها گروه تحقیقات دارند و درصدد هستند تا بتوانند یک فناوری جدید تولید کنند و وقتی هم اپلیکیشنی که توانسته یک فناوری جدید را تولید کند حتما تاثیر میگذارد و به سمتی میروند که بتوانند پیشرفتهتر شوند و این فناوری جدید را برای رقیب خود کمرنگ کنند و برای خودشان به نقطه قوت تبدیل کنند.
وی درباره این درز اطلاعات و هک شدن دیتای کاربران در کلابهاوس گفت: این برنامه برای سیستمعامل آیفون است و ظاهرا افرادی از برنامهنویسان برای نسخه اندروید موفق به نوشتن برنامهای شدهاند که این قسمت برنامه هک شده است.
خبر هک شدن کلابهاوس کذب است
مدیرعامل کلابهاوس در واکنش به گزارش اخیر با محوریت هک این شبکه اجتماعی، بهصراحت میگوید خبر هک شدن کلابهاوس کذب است و رخنه اطلاعات رخ نداده. پل دیویسن مدیرعامل کلابهاوس اعلام کرد گزارش فاش شدن دادههای شخصی کاربران این شبکه اجتماعی، حقیقت ندارد. سایبر نیوز گزارش داده بود یک دیتابیس SQL شاملID، نام، نام کاربری،IDتوئیتر و اینستاگرام و تعداد فالورهای کاربران کلابهاوس در انجمن هکری آنلاینی منتشر شده است. مطابق ادعای سایبر نیوز، به نظر نمیرسد اطلاعات حساسی مثل شماره کارت بانکی در بین اطلاعات فاششده وجود داشته باشد.
آنطور که ورج مینویسد، کلابهاوس به شکل فوری به گزارش واکنش نشان نداد تا بررسیهایی انجام بدهد. دیویسن میگوید او و اعضای تیمش پس از انجام تحقیقات متوجه شدهاند که کلابهاوس با رخنه اطلاعات مواجه نشده است. دیویسن در پاسخ به سوالی درباره هک شدن کلابهاوس میگوید: «خیر؛ این گزارش گمراهکننده، غلط و تلهکلیک است، ما هک نشدهایم. دادههای مورد اشاره همگی اطلاعات عمومی پروفایل در اپلیکیشن ما هستند. به همین دلیل پاسخ به این سوال قطعا منفی است.»
هفته گذشته سایبر نیوز ادعا کرده بود اطلاعات ۵۰۰ میلیون نفر از کاربران لینکدین استخراج و روی انجمنی آنلاین آپلود شده است. این شرکت تحت مدیریت مایکروسافت در بیانیهای فوری اعلام کرد دادههای هیچیک از حسابهای خصوصی کاربران فاش نشده است. خبر مربوط به لینکدین صرفا چند روز پس از جنجال جدیدفیسبوک منتشر شد؛ جایی که رسانهها اعلام کردند اطلاعات ۵۳۳ میلیون نفر از کاربران فیسبوک به رایگان در اینترنت قابلدسترس است. گفته میشود در بین دادههای فاششده فیسبوک شماره موبایل، تاریخ تولد، مکان، آدرس ایمیل و نام کامل کاربر وجود دارد. فیسبوک قصد ندارد فاش شدن اطلاعات کاربران را به آنها اطلاع بدهد.
کلابهاوس در سال اول فعالیتش رشد انفجاری تجربه کرد؛ آن هم با اینکه صرفا رویIosدر دسترس قرار دارد و بدون داشتن دعوتنامه نمیتوان مستقیما در آن ثبتنام کرد. طبق آمار، کلابهاوس بیش از ۱۰ میلیون بار دانلود شده است. توئیتر، لینکدین، دیسکورد،اسپاتیفای و اسلک همگی پلتفرمی شبیه به کلابهاوس راهاندازی کردهاند یا در حال کار روی چنین پلتفرمی هستند. گفته میشود فیسبوک نیز بهزودی سرویس مشابهی معرفی میکند.
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :