مصوبه جدید دوگانهسوز کردن خودروهای عمومی
به گزارش جهان صنعت نیوز: محمدحسین باقری درباره جزئیات مصوبه جدید شورای اقتصاد مبنی بر اصلاح طرح «حمایت از تولید و تبدیل کارگاهی یک میلیون و ۴۶۴ هزار دستگاه خودروی تاکسی، ون (تاکسی)، وانت و مسافربر شخصی بنزینی به CNG سوز» افزود: این مصوبه هنوز رسماً به ما ابلاغ نشده، اما اصل بحث این بوده که بخشی از تعداد تبدیل خودروها که یک میلیون و ۴۶۴ هزار خودرو بوده یعنی حدود ۲۰۰ هزار خودرو را کاهش دهیم و هزینه آن را برای احداث جایگاههای CNG مصرف کنیم.
مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اضافه کرد: این ۲۰۰ هزار خودرو کاهش یافته، ترکیب متناسبی از همه این خودروهاست و دلیل این کاهش نیز، استقبال نکردن مالکان خودرو از این طرح بوده است. دلیل عدم استقبال نیز شاید این طور باشد که به نظر میرسد سهمیه بنزین آنها زیاد است. یک بخش از دلیل عدم استقبال هم شاید مربوط به قیمت بنزین باشد.
باقری ادامه داد: زمانی که این مصوبه ابلاغ شد، قیمت بنزین یک هزار و ۵۰۰ تومان و گاز ۴۵۰ تومان بود و این اختلاف قیمت برای مردم معنادار بود، اما پس از افزایش قیمت بنزین، اکنون با این تورم قیمتی، دیگر کسی بنزین یک هزار و ۵۰۰ تومانی را احساس نمیکند.
این مقام مسئول در زمینه سی ان جی تاکید کرد: هم اکنون این مصوبه برای خودروهای عمومی و مسافربرهای شخصی تدوین شده که سهمیه بنزین هم دارند. یعنی، بیش از سهمیه بنزینی که دریافت میکنند، به دلیل انجام حمل و نقل بار و مسافر کشور، یک سهمیه جداگانه نیز دارند. این سهمیه به اندازهای است که شاید سبب شده باشد که رغبتی برای دوگانه سوز کردن خودروهای خود نداشته باشند.
مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: مصوبه مربوط به یک میلیون و ۴۶۴ هزار خودرو با ۶ پیمانکار پیش میرود که تاکنون در تمام کشور، ۲۹۷ کارگاه توسط این پیمانکاران تجهیز شده است. خودروهای عمومی و مسافربرهای شخصی که در حال حاضر مشمول این مصوبهاند، با مراجعه به سایت GCR.NIOPDC.IR برای استفاده از مزایای این طرح ثبت نام کردهاند.
وی گفت: آخرین آمار مربوط به ثبت نام این دسته از خودروها در سایت، نشان میدهد که تاکنون ۳۵۰ هزار خودرو ثبت نام کردهاند که از این تعداد، تنها ۱۴۴ هزار و ۶۰۰ عدد خودرو مشمول طرح هستند و مابقی بدون داشتن شرایط لازم، ثبت نام کردهاند؛ یعنی، جزو خودروهای عمومی یا مسافربرهای شخصی نیستند و سیستم اجازه ادامه کار را به آنها نداده است.
باقری اضافه کرد: از میان خودروهای ثبت نامی که مشمول طرح هستند نیز ۱۱۴ هزار و ۶۰۰ خودرو تاکنون تبدیل شدهاند، ۱۳ هزار و ۶۰۰ خودرو نوبت کارگاه گرفتهاند و در انتظار تبدیل هستند، ۱۶ هزار و ۲۰۰ خودرو نیز ثبت نام کردهاند، اما هنوز کارگاه انتخاب نکردهاند.
وی در مورد تولید خودروهای دوگانه سوز یا پایه گاز سوز از ابتدا و در کارخانه، اظهار کرد: این یک آرزو و آمالی است که باید خودروسازها به آن جامه عمل بپوشانند. مهمتر از تولید خودرو دوگانه سوز، تولید خودروهای پایه گاز سوز است؛ یعنی، زمانی که خودرو از کارخانه خارج میشود، طراحی آن بر اساس پایه گازسوز باشد.
این مقام مسئول گفت: آمار و ارقام مربوط به تولید این دسته از خودروها در شرکتهای خودروسازی در اختیار ما نیست، اما اگر خودروها با موتور گازسوز مانند موتور EF ۷ که روی خودروهای مختلفی مانند سمند، پژو و دنا در حال نصب است طراحی شوند، بهترین حالت و به نفع جامعه است.
به گفته مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران حدود دو هزار و ۵۰۰ جایگاه سوخت سی ان جی در کشور داریم که مصرف روزانه آنها، حدود ۲۳ میلیون متر مکعب است در حالی که این جایگاهها، قابلیت ارائه خدمات تا ۴۰ میلیون مترمکعب در روز را دارند؛ یعنی، نیمی از ظرفیت آنها استفاده نمیشود. احداث جایگاههای جدید نیز در حال انجام است و بخش خصوصی میتواند در این زمینه سرمایه گذاری کند.
باقری ضمن بیان اینکه مشکل این طرح در حال حاضر، مراجعه نکردن خودروهای عمومی مشمول طرح برای دوگانه سوز شدن است، گفت: با توجه به محدودیت زمانی مصوبه از مالکان خودروهای عمومی و مسافربرهای شخصی درخواست میشود که تا پایان مهلت استفاده از این طرح، از آن استقبال کرده و خودروهای خود را به صورت رایگان دوگانه سوز کنند، زیرا اختلاف قیمت سوخت میان خودرویی که بنزین سوز باشد با خودرویی که تبدیل به دوگانه سوز شده، حدود ۷۵ درصد است.
مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در پایان ن گفت: این مسئله هم به نفع مالکان خودروهاست، هم از نظر کاهش آلایندگی هوا به نفع مردم خواهد بود؛ همچنین به میزانی که سی ان جی در خودروها استفاده شود، مصرف بنزین نیز کاهش مییابد و امکان صادرات و ارزآوری برای کشور را نیز خواهد داشت.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :