xtrim

واکسیناسیون  معلم‌ها کافیست؟

به گزارش جهان صنعت نیوز:  از آن روز تاکنون بارها و بارها قرار شد درهای مدارس باز شود یا حداقل دانش‌آموزان برای رفع اشکال به مدرسه بروند. اما هیچ‌کدام از اینها با استقبال از سوی خانواده‌ها مواجه نشد. با این حال وزارت آموزش‌وپرورش اصرار دارد مدارس کشور برای مهر ۱۴۰۰ بازگشایی شوند چرا که مسوولان این وزارتخانه بر این باورند تعطیلی مدارس موجب شده آموزش تحت‌الشعاع قرار گیرد و برخی دانش‌آموزان از درس عقب بیفتند. از سوی دیگر اغلب خانواده‌ها نیز طی این مدت تا حد امکان پا به پای فرزندان‌شان بودند. هر چند هزاران دانش‌آموز بی‌بضاعت نیز به خاطر فقر و نداشتن امکانات ناچار به ترک تحصیل شدند. مهر سال گذشته نیز قرار بود مدارس باز شوند اما در آستانه بازگشایی اعلام شد تمام مدارس دایر هستند و البته حضور در کلاس‌ها اختیاری است. اما حالا وزارت آموزش و پرورش مصرانه خواستار بازگشایی مدازس است. البته این اجازه را باید ستاد ملی مقابله با کرونا بدهد.

در همین راستا حسن ملکی رییس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز درباره سناریوهای بازگشایی مدارس گفت: در ارتباط با آغاز سال تحصیلی سه سناریو محتمل است؛ احتمال نخست در این بخش، برگزاری مدارس و آموزش‌ها به‌صورت حضوری و با شرایط عادی است. سناریوی دوم، آموزش ترکیبی حضوری و مجازی است و شکل سوم یا سناریوی بعدی، برگزاری غیرحضوری مدارس به‌صورت کامل است.

همچنین محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌‌وپرورش بر این باور است که ۹۰ درصد دانش‌آموزان دوست دارند، برگردند به فضای مدارس و در ادامه گفت: جمع‌بندی جهانی این است که باید از هر طریقی مدارس را بازگشایی کنیم و از امروز معلمان آماده می‌شوند تا از مهر دوباره به مدرسه‌ها بازگردند.

opal

خانه را ترجیح می‌دهم

با وجود اینکه معلمان و دانش‌آموزان با وجود کرونا درس در خانه را هم تجربه کردند و با وجود صحبت‌های مسوولان که اشتیاق دانش‌آموزان را برای بازگشایی مدارس زیاد می‌دانند، اما برخی دانش‌آموزان به دلیل آمار بالای ابتلا به کرونا چندان تمایلی به حضور در مدرسه ندارند که نمونه آن زهرا است که در دوره راهنمایی درس می‌خواند. او می‌گوید: کرونا همه چیز را تغییر داده است و من از زمانی که کرونا آمده در خانه ماندن را حتی به مدرسه رفتن ترجیح می‌دهم چون هم با برادر بزرگ‌ترم بازی می‌کنم و فیلم می‌بینیم و هم کنار خانواده هستم و درسم را می‌خوانم‌. شرایط خوبی است و با ادامه آن مشکلی ندارم.

او ادامه داد: تمام معلمان هم که به صورت آنلاین و بدون هیچ مشکلی به تدریس بچه‌ها اقدام می‌کنند و ما از نظر درسی هم عقب نیستیم. تا زمانی که کرونا هست معتقدم باید کلاس‌های درس غیرحضوری باشد چون کرونا خیلی خطرناک است و ممکن است هر لحظه ما را درگیر کند. اکنون ما دانش‌آموزان با فضای مجازی ارتباط خوبی داریم و تحصیل در شرایط کرونایی با استفاده از فضای مجازی بسیار وضعیت مطلوبی دارد.

وی افزود: وقتی در این دو سال تحصیلی از هیچ درسی عقب نماندیم و معلمان هم تمام تلاش خود را برای تدریس دانش‌آموزان انجام داده‌اند به قول پدرم چه لزومی دارد در این شرایط سخت کرونایی مدارس باز باشد تا هم مبتلا به کرونا شوند و هم خانواده‌ها را درگیر این ویروس کنند.

زهرا که دلش برای همکلاسی‌هایش هم تنگ شده است، می‌گوید: به نظر من بازگشایی مدارس باید زمانی باشد که حداقل بخش زیادی از مردم واکسن زده باشند البته برای ما دانش‌آموزان که هنوز هیچ واکسنی تایید نشده است و  می‌توانیم ناقلان ویروس باشیم.

نگران فرزندم هستم

یک مادر که فرزندش دبیرستانی است درباره تجریبات خود طی این مدت به «جهان صنعت» گفت: در این مدت پسرم که پایه دهم است، بسیار اذیت شد. چون از مدرسه دور بود و همیشه در خانه است و مدام سرش تو گوشی است. احساس می‌کنم افسرده شده است. امیدارم زودتر کرونا تمام شود تا بتواند به مدرسه برگردد. البته شخصا از اینکه فرزندم در این هیاهوی جهش‌های کرونایی به مدرسه برود، بسیار نگرانم. در این مدت مجبور شدم گوشی جدید هم برای او بخرم چون از تلفن‌شان زیاد استفاده می‌کنند، آسیب می‌بیند. تا دلتان بخواهد هم هزینه اینترنت پرداخت کردم.

وی در پاسخ به این پرسش که «مگر اینترنت شاد رایگان نیست؟»، گفت: بچه‌های من که فقط از شاد استفاده نمی‌کنند. آموزش‌های کلاس‌های کنکور در کانال‌ها و سایت‌های دیگر است. همچنین نکته دیگر این است که نمی‌توانم توقع داشته باشم بچه‌ها فقط درس بخوانند؛ بالاخره بازی هم می‌کنند.

غصه بسته بودن مدارس را می‌خورم

سعید نمکی وزیرسابق  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته بود که در این مدت یکی از غصه‌های من و آقای حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش بسته بودن مدارس بوده است.

وی معتقد بود، در مدرسه می‌شود دوستی‌ها و مهربانی‌هایی را تجربه کرد که قبل و بعد از آن هیچ‌گاه نمی‌شود. در مدرسه می‌توان تجاربی را آموخت که در هیچ کجای مسیر زندگی امکان‌پذیر نیست.

تمایل آموزش و پرورش به بازگرداندن دانش‌آموزان به مدارس

علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز می‌گوید: تمایل آموزش و پرورش بازگرداندن دانش‌آموزان به مدرسه، است چراکه تعطیلی مدارس تبعات زیادی دارد. با توجه به اینکه حدود ۱۸ ماه تجربه زیستن در کرونا را داریم و فعالیت آموزشی و تربیتی را در دوران کرونا تجربه کردیم متاثر از این شرایط و رویکردهای جهانی نسبت به بازگشایی مدارس باید شرایطی را مهیا کنیم که سیستم آموزشی و دانش‌آموزان بیش از آنچه امروز آسیب دیدند، آسیب نبینند.

وی ادامه داد: تمایل آموزش و پرورش بازگرداندن دانش‌آموزان به مدرسه در کنار حفظ سلامت آنان بوده است. آموزش و پرورش از مدت‌های دور تلاش کرد که به هر نحوی که شده دانش‌آموزان را به مدرسه فرا بخواند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش معتقد است دوره طولانی تعطیلات تبعات جبران‌ناپذیری برای دانش‌آموزان از حیث یادگیری و مسائل تربیتی به‌دنبال دارد. تامین سلامت دانش‌آموزان فقط سلامت جسمی و خطرات ناشی از تهدید کرونا نیست؛ تعطیلی مدارس از نظر روانی و جسمانی نیز به دلیل بی‌تحرکی دانش‌آموزان، می‌تواند تبعات زیادی داشته باشد.

کمرئی اصل موضوع را بازگشایی مدارس دانست و درباره سناریوهای بازگشایی  اظهار کرد: اجرای برخی از سناریوها ضعیف است این‌که دانش‌آموزان مانند گذشته در تمام ساعات به مدرسه بروند، این موضوع مطلوب ما است چرا که آموزش جبران می‌شود اما سناریویی که می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد این است که با واکسینه کردن معلمان از نهم تا ۲۵ مردادماه، بتوانیم شرایط را برای معلمان ایمن کنیم.

وی با اعلام اینکه تمام کادر آموزشی، معلمان و رانندگان سرویس مدارس تا پایان شهریورماه واکسینه خواهند شد درباره این موضوع که دانش‌آموزان باید مهرماه در کنار یکدیگر بنشینند و آیا این موضوع خطرناک نیست افزود: مراجع بهداشتی را درباره بازگشایی مدارس صاحب‌نظر می‌دانیم. این موضوع به تحلیل افراد کارشناس برمی‌گردد اما می‌توانیم ترکیبی از آموزش‌های حضوری و غیرحضوری را داشته باشیم و یا پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ما در بازگشایی مدارس باید در پروتکل‌های بهداشتی توصیه‌هایی را مورد تاکید قرار دهیم؛ با رعایت فاصله‌های اجتماعی، کاهش زمان آموزش و کاهش دفعات حضور در آموزش می‌تواند به ما برای حضور دانش‌آموزان در مدارس و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کمک کند.

کمرئی گفت: شرایط را به سمتی می‌بریم که مدارس بازگشایی شود؛ امروز نگاه آموزش و پرورش همسو با حوزه بهداشت است. مطلوب ما این است که تمام مقاطع تحصیلی حضوری باشند اما  به زمان بازگشایی که نزدیک شویم ممکن است این موضوع با اولویت‌بندی مقاطع تحصیلی انجام شود.

مشخص نیست مدارس دایر می‌شود یا نه

همان‌طور که عنوان شد اصرار به بازگشایی مدارس در شرایطی است که ستاد کرونا اجازه دهد و ما که  در اواسط تیرماه وارد موج پنجم کرونا شده‌ایم، این روزها شاهد انواع و اقسام جهش‌های کرونا نیز هستیم که با نام‌های مختلف، سلامتی مردم را نشانه گرفته است. هنوز هم مسوولان وزارت بهداشت بر رعایت فاصله، شست‌وشوی دست‌ها و استفاده از ماسک تاکید دارند.

البته وزیر آموزش و پرورش هم تاکید کرده که معلمان در مرداد واکسن خواهند زد اما تعدادی از خانواده‌ها هم درخواست دارند که دانش‌آموزان هم واکسن بزنند.

حالا باید دید شرایط کشور از نظر کرونا تا اول مهر چگونه خواهد بود و آیا واکسن به معلمان و دانش‌آموزان می‌رسد؟ آیا ستاد کرونا اجازه بازگشایی مدارس را خواهد داد؟

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 211959
لینک کوتاه :