منتظر نامهنگاری برای ابطال طرح واردات خودرو باشید
به گزارش جهان صنعت نیوز: ناظران اقتصادی میگویند؛ بعد از مخالفت مقام معظم رهبری با واردات لوازمخانگی ، احتمالا طرح مجلسیها برای آزادی واردات خودرو به محاق خواهد رفت و لابیگران پرنفوذ خودروسازان بزرگ کشور که قبلا از چنین فضایی در خصوص تولیدملی و اشتغال مجوز تثبیت انحصار را گرفته بودند از امروز دست به کار میشوند و به تأسی از نامهنگاری برخی از فعالان تولید لوازم خانگی با رهبری، باب مکاتبه با مراجع نظام را باز میکنند تا برای مدتی نامعلوم راه واردات محصولات خارجی و رقابتیشدن بازار خودرو را بگیرند.
در این رابطه گفته میشود شرکت اسنوا و شرکای آن ۴۰ درصد از لوازم خانگی را در انحصار خود دارند و مالک آن نیز در شمار افراد ثروتمند و صاحب نفوذ قرار دارد. فردی که تصاویرش در کنار افراد بلندپایه و در مراسم مختلف مانند توزیع غذای نذری در موکب اربعین منتشر میشود.
با این توضیحات به نظر میرسد، برای خانواده خودروسازان نیز، امروز بیشک یک روز خاص است و آنها بعد از چند روز تب و لرز بحث آزادی واردات خودرو نفس راحتی کشیدند؛ چه آنکه وزیر جدید صمت با صدای بلند اعلام کرد: تا پایان سال، واردات خودرو کار اشتباهی است زیرا حجم زیادی از منابع ارزی را درگیر و قیمت ارز افزایش پیدا میکند و باعث تورم میشود که به ضرر کل جامعه است.
از ظواهر امر چنین برمیآید که دولت با این پیشنهاد دولت کره موافق بوده و قصد داشته ممنوعیت واردات لوازم خانگی را که از چندسال قبل، وزارت صمت و گمرک موظف به اجرای آن بودهاند لغو کند. این تصمیم به گوش تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی رسیده و آنها به هر طریق ممکن، توانستهاند با ارجاع موضوع دستور ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای را بگیرند.
البته تا اینجای کار هیچ اتفاق غیرمنتظرهای نیفتاده. قطعا مقام معظم رهبری در موارد مختلف، ارجاعاتی را به مسوولان کشور دارند که رسانهای هم نمیشود. در این موضوع نیز صدور دستور رهبرانقلاب، به مثابه یک سیاست کلی که از اختیارات ایشان است کاملا منطقی و در چارچوب قواعد است.
اما از اینجا به بعد یک خطای بزرگ و شاید غیرقابل جبران رخ داده است. رسانهای شدن این نامه از سوی دفتر رییسجمهور با کدام هدف صورت گرفته؟ و چه نفعی در آن بوده است؟ مردم میدانستهاند که واردات لوازم خانگی ممنوع است و آنچه در بازار موجود است، عمدتا به صورت قاچاق وارد میشود. بنابراین رسانهایکردن این نامه، کمک بزرگی است به قاچاقچیان و دلالها که قیمت لوازم خانگی کرهای را افزایش دهند.
دیگر اینکه هم اکنون دهها میلیون ایرانی از برندهای کرهای در خانه و محل کار خود استفاده میکنند و انتشار خبر ممنوعیت واردات، عملا میتواند روی بازار لوازم یدکی تاثیر منفی فوری بگذارد و هزینه تعمیرات را بالا ببرد و در این میان سوداگران به راحتی جیب مردم را خالی کنند.
از این دو نکته که بگذریم رسانهای کردن خبر بالا، یعنی تشویش اذهان عمومی و ایجاد نگرانی در مردم کرونا زده و تحریمزدهای که بیش از این نباید اعصابشان را به هم ریخت. و سرانجام نکته مهمتر اینکه دولت با رسانهای کردن خبر، در واقع هزینههای احتمالی اقدام خود را متوجه جای دیگری کرده و تصمیمی که در جهت تقویت تولید کالای داخلی و مآلا به سود اقتصاد کشور است، متاسفانه با یک بیتدبیری به ضد خود تبدیل میشود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدنلینک کوتاه :