xtrim

بازار نفت تا پایان سال ۲۰۱۹ متعادل می‌شود

جهان صنعت نیوز| وزیر نفت کویت اعلام کرد: انتظار می‌رود که بازار نفت تا پایان سال ۲۰۱۹ به دلیل اینکه ذخایر جهانی کاهش و تقاضا برای این ماده ارزشمند افزایش می‌یابد به سمت متعادل شدن برود اما هنوز اوپک کار اصلی خود را انجام نداده است.

خالد الفاضل اعلام کرد: هنوز ابهام درباره رشد تقاضای نفت به واسطه نگرانی از تأثیر جنگ تجاری چین و آمریکا بر اقتصاد جهان و افزایش تولید نفت شیل آمریکا وجود دارد و این مسئله پیش‌بینی آینده نفت را سخت کرده است.

بنابراین چشم‌انداز ابهام، مسیر را برای اوپک و هم‌پیمانانش برای داشتن طرح شفاف عرضه نفت در نیمه دوم سال بسیار سخت می‌سازد.

opal

فاضل اعلام کرد: هنوز بسیار زود است که بگویم پس از ماه ژوئن تولیدکنندگان نفت برنامه فعلی عرضه خود را ادامه می‌دهند.

کشورهای عضو اوپک و غیراوپک نظیر مثل روسیه به اوپک‌پلاس موسوم هستند توافق کرده‌اند که از ماه ژانویه تولیدشان را ۱٫۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این اقدام با هدف افزایش قیمت نفت و کاهش ذخایر صورت گرفت.

فاضل گفت: نگرانی جدی در بازار نفت اساساً به دلیل نگرانی از عرضه نفت وجود دارد به عنوان مثال اقدام اخیر آمریکا در عدم تمدید معافیت‌های تحریمی ۸ کشور برای خرید نفت ایران یکی از این نگرانی‌ها است.

همچنین تحریم‌های آمریکا روی نفت ونزوئلا، تنش‌های سیاسی در لیبی، رشد تولید نفت شیل آمریکا و جنگ تجاری بین واشنگتن و پکن از دلایلی است که چشم‌انداز عرضه و تقاضای جهانی نفت را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

وی ادامه داد: اگر ما نیم‌نگاهی به ذخایر کشورهای OECD بیندازیم فکر می‌کنم که ما در مسیر واقعی قرار گرفتیم، ذخایر این کشورها به کمترین میزان میانگین ۵ سال گذشته رسیده است و در این میان کشورهای اوپک و غیراوپک با اجرای کاهش تولید نفت نقش مهمی را بازی کرده‌اند.

میزان پایبندی کشورهای عضو اوپک و غیراوپک به طرح کاهش تولید نفت در ماه آوریل ۱۶۸ درصد بوده است و مفهوم آن این است که این کشورها حتی فراتر از میزان تعهداتشان تولید نفت را کاهش داده‌اند.

*اوپک کار زیادی برای اجرا دارد

وزیر نفت کویت ادامه داد: اما با این اوصاف هنوز اوپک کارهای زیادی است که باید انجام دهد. من بر این باورم که بازار نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ متعادل می‌شود و هر چه به پایان سال نزدیک‌تر می‌شویم متعادل‌تر خواهد شد.

به گفته فاضل، تقاضای فصلی نفت طی چند ماه آینده افزایشی خواهد شد چرا که پالایشگاه‌های نفتی از دوره تعمیرات و نگهداری خود بیرون خواهند آمد اما همچنان تقاضا مسیر ناامنی خود را خواهد داشت.

سهم اوپکی‌ها از طرح کاهش تولید نفت ۸۰۰ هزار بشکه در روز بوده اما کاهش واقعی آنها بیش از این میزان بوده است و در واقع این نشان می‌دهد که کشورهای اوپک‌پلاس بیش از آنچه که در طرح کاهش تولید نفت پیش‌بینی شده بود تولید خود را کاهش دادند.

اقتصاد کلان
شناسه : 22220
لینک کوتاه :