رئیس سازمان حفاظت محیطزیست: ۸۰درصد آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه است
به گزارش جهان صنعت نیوز: علی سلاجقه روز پنجشنبه در بدو ورود به استان سمنان در آستانه امامزاده علی ابن اشرف (ع) به خبرنگاران اظهار داشت: فرسودگی و سوخت خودروها، ۲ عامل اصلی آلاینده بودن وسایل نقلیه و آلودگی هوا است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ۹ کلان شهر کشور درگیر آلودگی هوا هستند و وضعیت هوا در این شهرها مناسب نیست.
وی بیان کرد: در بین کلانشهرها اصفهان وضعیت نامناسبتری نسبت به بقیه شهرها دارد و بعد از اصفهان، تهران در ردیف کلانشهرهای آلوده قرار دارد.
وی اضافه کرد: کمک به وضعیت حمل و نقل عمومی برای بهبود وضعیت هوا با جدیت دنبال میشود و ارتقای کیفیت سوخت از استاندارد یورو چهار به یورو پنج و افزایش شمار موتورسیکلتها و اتوبوسهای برقی در ناوگان عمومی به عنوان راهبردهای بهبود وضعیت هوا به وسیله شهرداریها در دست پیگیری است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: نیروگاهها از لحاظ استفاده از سوخت با همکاری وزارت نیرو در وضعیت مناسب قرار دارند و با تمهیدات اندیشیده شده پیش بینی میشود وضعیت هوا در کلان شهرهای اصفهان و تهران بهبود یابد.
وی یادآور شد: طبق قانون هوای پاک، سازمان حفاظت محیطزیست وظیفه نظارت و پایش را بر عهده دارد و براساس قانون برای حفظ هوای پاک ۱۱ دستگاه اجرابی مسوولیت اصلی و ۱۱ دستگاه اجرایی مسوولیت فرعی دارند و باید بیش از پیش همراهی کنند.
مشکلات آب در استان سمنان بررسی میشود
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تنوع زیستی در این استان گفت: مشکلات استان سمنان در زمینه آب به عنوان یک وظیفه سازمانی از سوی حفاظت محیط زیست بررسی میشود.
وی یادآور شد: سمنان استانی خاص در زمینه تنوع زیستی و اقلیمی است که از کویر گرفته تا جنگلهای هیرکانی در این استان وجود دارد و بر همین اساس برای بهبود وضعیت محیطزیست استان باید برنامهریزی مناسب و تمهیدات ویژه اندیشیده شود.
سلاجقه اظهار داشت: یک چهارم مساحت استان سمنان تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد و یکششم تا یکهشتم مناطق تحت پوشش محیط زیست کشور مربوط به استان سمنان است.
وی با اشاره به وجود پارک ملی و مناطق حفاظت شده در استان سمنان، یادآور شد: مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان جزو مناطق زیستکره در کشور و دنیا محسوب میشود و باید در حفظ این مناطق توجه ویژه شود.
سلاجقه با بیان اینکه استان سمنان با وجود داشتن طبیعتی خشک و بیابانی دارای تنوع گونههای مختلف گیاهی و جانوری است، افزود: با توجه به استقرار صنایع و معادن، برای حفاظت از محیط زیست استان باید همواره تمهیدات ویژه در نظر گرفت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استان سمنان در کنار معادن فلزی و غیرفلزی، منبع معادن زیستی گیاهی و جانوری است و باید برای تامین منابع آبی نگاه ویژه داشت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بدو ورود به سمنان مورد استقبال سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان و محمد حمیدی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی معاون استاندار و جمعی از مسوولان استانی قرار گرفت.
سلاجقه امروز به منظور بازدید از مناطق تحت حفاظت این سازمان و دیدار با محیط بانان به استان سمنان وارد شد. در این سفر سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست و نورمحمدی معاون هماهنگی امور استانهای سازمان حفاظت محیطزیست، معاون رئیس جمهور را همراهی میکنند.
۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان قرار دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.
پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار و پارک توران یا خارتوران در شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا به ترتیب در غرب و شرق استان سمنان است و هم چنین استان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکارممنوع دارد.
مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است .
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :