xtrim

آخرین وضعیت ۴ استان درگیر سیل/ تداوم بارش‌ها و امدادرسانی به سیل‌زدگان

به گزارش جهان صنعت نیوز: موج بارندگی‌های شدید از اوایل هفته در استانهای جنوبی کشور آغاز شده و در حالی ادامه دارد که تا کنون سبب وارد آوردن خسارت های فراوان به زیر ساخت ها ، تاسیسات عمرانی و شهری ، واحدهای مسکونی و اراضی کشاورزی و دامداری و مسدود شدن راه ها و جاده ها  شده است .

به گفته رئیس جمعیت هلال‌احمر ،بر اثر وقوع سیلاب متاسفانه تا کنون ۱۰ هموطن در سیل‌ وآبگرفتگی شهرستان‌های داراب، لامرد، بیرم، سیرجان، مهرستان و چابهار جان خود را از دست دادند.

به دنبال تداوم بارش ها ، امداد رسانی و کمک به سیلزدگان با دستور مسئولان حضور دستگاه‌های مختلف اجرایی و نیروهای نظامی و انتظامی از همان لحظات نخست جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی معابر آغاز شده و همچنان با قوت ادامه دارد.

opal

دستور بکارگیری همه ظرفیت ها برای مهارسیل و کمک به سیلزدگان 

به دنبال تداوم بارش ها و وقوع سیل رییس‌جمهور، وزیر نیرو را به عنوان نماینده ویژه مامور کرد تا ضمن بازدید از مناطق سیل‌زده استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده برای کمک و امدادرسانی به مردم در این استان‌ها ارائه کند.

 پیرو این دستور علی اکبرمحرابیان  وزیر نیرو شب گذشته برای بررسی وضعیت مناطق سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان وارد شهرستان کنارک شد و از ز مناطق سیل‌زده و دچار آبگرفتگی این شهرستان بازدید کرد.

وزیر نیرو در جریان این بازدید گفت که باید هرچه سریع‌تر شرایط را برای امدادرسانی بهتر فراهم کنیم و با حجم وسیع پمپ‌های کف‌کِش بتوانیم آب را از داخل خیابان و منازل مردم بیرون بکشیم که البته در این خصوص اقداماتی در حال انجام بود.

همچنین غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رییس‌جمهور به نمایندگی از آیت الله رییسی در تماس‌های تلفنی جداگانه با استانداران استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان، آخرین اقدامات و تدابیر انجام شده برای رسیدگی به وضع سیلزدگان را جویا شد.

در این تماس‌ها مقرر شد استانداران خسارات وارده به مناطق مسکونی و باغات را برآورد کنند تا در جلسه آینده هیات دولت در خصوص نحوه جبران خسارت تصمیم‌گیری شود

محمد مخبر معاون اول رییس‌جمهور هم در تماس تلفنی با استانداران چهار استان درگیر سیل  بر لزوم آماده‌باش کامل نیروهای امدادی و بسیج امکانات برای کمک‌رسانی فوری به سیل‌زدگان این مناطق تأکید کرد و خواست تا تمهیدات لازم را برای پیشگیری از بروز خسارات بیشتر و جبران آسیب‌ها و کاهش آلام مردم سیل‌زده در این مناطق بیاندیشند.

سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران نیز دستور بسیج نیروها، امکانات و تجهیزات سپاه و بسیج برای امدادرسانی و رفع مشکلات و تامین نیازهای مردم شهرها و روستاهای سیل‌زده استان‌های فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را صادر کرد.

احمد وحیدی وزیر کشور نیز به استانداران سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و هرمزگان دستور داد تا هر چه سریعتر با بکارگیری همه ظرفیت ها به وضعیت هموطنان سیل‌زده رسیدگی کنند.

همچنین بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز شب گذشته در تماس های جداگانه ای با روسای دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، هرمزگان، کرمان و زاهدان، دستور آماده باش مراکز درمانی برای پذیرش مصدومان احتمالی ناشی از سیلاب اخیر جنوب کشور را صادر و بر ضرورت حضور مستمر نیروهای بهداشتی در این مناطق به ویژه برای مبارزه با بیماری های پس از بارش های اخیر تاکید کرد .

تداوم بارش ها در چابهار و فعالیت دستگاه های امداد رسان

 شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان خصوصا چابهار، دشتیاری و کُنارک پس از گذشت چهار روز همچنان زیر بارش‌های زمستانی باران هستند و طبق پیش‌بینی اداره هواشناسی، بارش باران تا پایان روز جمعه آتی در این مناطق تداوم خواهد داشت.

روستاهای زیادی در شهرستان دشتیاری چابهار و کنارک دچار آبگرفتگی و سیل شده‌اند اما امداد رسانی و کمک به سیل زدگان با حضور گروه‌های مردمی و جهادی، دستگاه‌های مختلف اجرایی و نیروهای نظامی و انتظامی از لحظات نخست بارش باران و جاری شدن سیلاب آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

ورود ۲ سامانه بارشی به شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان طی چهار روز گذشته و ریزش بیش از ۳۰۰ میلی‌متر باران باعث جاری شدن سیل و آبگرفتگی بسیاری از خانه‌ها در شهرستان‌های کُنارک، چابهار و دشتیاری شده است.

با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد خانه‌ها در شهر بندری کُنارک با مشکل آبگرفتگی مواجه شده است، بسیاری از مردم در سالن‌های اسکان موقت مستقر شده‌اند و برای بازگشت به خانه‌های خود مشکلاتی دارند و طبق گفته مسوولان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، رفع این مشکلات نیازمند توجه مسوولان در سطوح استانی و ملی است.

فوت ۲ نفر بر اثر ریزش آوار در دشتیاری و آبگرفتگی ۲ هزار خانه و اسکان اضطرای در کنارک 

بر اثر ریزش آوار ناشی از بارندگی های شدید، ۲ نفر در منطقه نگور دشتیاری جان خود را از دست دادند. در این حادثه ناگوار یک مادر ۳۸ ساله و یک کودک سه ساله زیر آوار ماندند و فوت کردند و ۲ نفر دیگر از اعضای این خانواده برای درمان به بیمارستان امام علی (ع) چابهار منتقل شدند.

فرماندار کُنارک در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: آب حاصل از بارش باران به بیش از ۲ هزار خانه در این شهر بندری نفوذ پیدا کرده است و بیش از ۱۲ هزار نفر درگیر آبگرفتگی خانه‌های خود هستند.

“عبدالغفور هوت” با اشاره به اینکه پنج مکان اسکان با ظرفیت ۲ هزار نفر در کنارک پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: اولویت با تخلیه آب از خانه‌ها و محلات دچار آبگرفتگی است .

تخلیه آب باران از محله‌های کُنارک

همزمان با بارش‌های نخستین گروه‌های جهادی، شهرداری و همه مجموعه‌های کمیته بحران تلاش کردند تا با پمپ های تخلیه ،آب معابر را تخلیه کنند اما از روز گذشته و به دلیل بارش های جدید در کنارک تقریبا همه خانه‌ها در آب هستند و در همین راستا تلاش شده تا  چادرهای موقتی فراهم و شهروندان  به این چادرها منتقل شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حجم بارش ها و آب بیش از میزان انتظار است افزود: همه گروه‌های مقابله با بحران، شهرداری، فرمانداری کُنارک، شهرداری کلان‌شهرهایی همچون مشهد درحال کمک هستند تا آب از معابر و خانه‌ها تخلیه شود.

وزیر نیرو : مردم کُنارک از سکونت در خانه‌های آبگرفته خودداری کنند

وزیر نیرو در جریان بازدید از مناطق آب گرفته کنارک خواست تا از سکونت در خانه‌های دچار آبگرفتگی خودداری کنند.

 محرابیان با بیان اینکه از مردم می‌خواهیم که از ظرفیت‌های اسکان استفاده کنند تصریح کرد: در این راستا خوردروهایی در نظر گرفته شده تا مردم راحت به مکان‌های اسکان منتقل شوند، از حدود ۲ هزار خانواده کمتر از ۵۰۰ خانواده استقبال کردند و البته برخی از خانواده‌ها ترجیح دادند به خانه‌های اقوام و حتی روستاهای اطراف منتقل شوند، اما خواهش ما این است که در منازل نا ایمن زندگی نکنند و حتما این منازل را ترک کنند.

وزیر نیرو با بیان اینکه ۱۰۰ دستگاه پمپ کف‌کِش به منطقه ارسال شده است افزود : شاهد تخلیه و انتقال آب از منازل و خیابان‌ها به بیرون شهر خواهیم بود.

حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز گفت: آب‌های جمع شده باران که به تردد در معابر شهر کنارک را سخت کرده است با لوله به دریا پمپاژ و منتقل می‌شود.

ورود تیم اجرایی کشور به سیستان و بلوچستان

 مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: اسکان‌های اضطراری در شهر کنارک تا زمانی که مطمئن شویم مردم این منطقه دغدغه‌ای برای بازگشت به خانه‌های خود ندارند، ادامه دارد.

علیرضا شهرکی اظهارداشت: موضوع آب‌گرفتگی معابر شهر کنارک در جریان بازدید و تاکید علی اکبر محرابیان وزیر نیرو و نماینده اعزامی رییس جمهور پیگیری شد و در این راستا تیم اجرایی کشوری نیز از طریق هوایی ساعات دیگر وارد این منطقه خواهد شد.

وی با بیان اینکه برق تمامی روستاها جنوب استان وصل شده و مشکلی در زمینه پایداری برق این مناطق وجود ندارد در خصوص کمک های امدادی هم گفت : ۲ محموله کمک‌های امدادی از طریق هوایی ساعاتی دیگر وارد فرودگاه کنارک خواهد شد این محموله برای پشتیبانی از افراد آسیب‌دیده در این شهر، چابهار و دلگان مد نظر خواهد بود.

اسکان بیش از  سه هزار سیلزده در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار و ۱۵۱ آسیب دیده سیلاب اخیر در جنوب این استان در ۱۳ شهرستان و ۵۵ روستا در چادر اسکان داده شدند.

علیرضا میربهاءالدین به توزیع اقلام امدادی در میان سیلزدگان اشاره کرد و افزود : تعداد قابل توجهی موکت، تخته پتو و نایلون و مواد غذایی بین آسیب دیدگان توزیع شد و این روند تا عادی شدن شرایط  همچنان تداوم دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی چابهار هم به بر آوردهای اولیه از خسارت های وارده به بخش کشاورزی خبر داد و افزود :طبق برآورد اولیه در پی بارش باران در چند روز گذشته و جاری شدن سیلاب ۵۴۶ میلیارد تومان به بخش کشاورزی شهرستان چابهار خسارت وارد شده است.

نورالدین میرلاشاری بیان کرد: حین و بعد از بارندگی نیز کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی چابهار بررسی میدانی در راستای برآورد اولیه خسارات ناشی از سیل و همچنین امداد و کمک‌رسانی به همکاران مستقر در مراکز بخش‌ها را در اولویت کاری خود قرار دادند.

اعزام تیم های ارزیاب خسارت بنیاد مسکن به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان 

مصطفی بیک‌مداح بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان از اعزام ۲۹ تیم ارزیاب خسارت از سوی این بنیاد برای جمع آوری میزان خسارات وارده از سیلاب روزهای گذشته به روستاهای چابهار، کنارک و نیکشهر خبر داد و گفت : این بنیاد بنا به وظیفه و با تمام توان عملیاتی و انسانی خود آماده نوسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل است.

 راه ۱۵ روستا در کرمان همچنان بسته است / ۱۱۷ روستا در معرض سیلاب

بارش باران طی چند روز اخیر سبب جاری شدن سیلاب شد که خسارت زیادی به راه های روستایی، پل ها و ابنیه در محورهای اصلی و بین شهرستانی منطقه جنوب کرمان وارد کره است .

بیشتر مناطق درگیر سیلاب در شهرستان های رودبارجنوب، قلعه گنج، منوجان و دیگر مناطق نزدیک آنها قرار دارند.

گفته می شود  حجم بارش های چند روز اخیر بیش از بارش یک سال آبی است .

بارش باران و جاری شدن سیلاب موجب وارد آمدن صدمه و تخریب ۳۵ شبکه تاسیسات و انتقال برق در جنوب کرمان شده است که با تلاش نیروهای این ادارات هم اکنون تعداد مناطقی که دچار قطعی برق هستند تنها به ۲ مورد رسیده و برق این مناطق نیز بزودی وصل می شود.

همچنین وقوع سیلاب در جنوب کرمان موجب قطع آب ۳۱ روستای این منطقه شد که با تلاش ماموران ادارات آب شهرستان ها آب ۲۲ مورد از این مناطق وصل شده و فقط ۹ روستا باقی مانده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان ضمن تشریح آخرین اقدامات در امدادرسانی به مناطق سیل‌زده جنوب این استان در ابعاد مختلف گفت: از کل راه‌های روستایی مسدود شده، راه ۱۱۵ روستا تاکنون باز شده و ۱۵ مسیر نیز در حال بازگشایی است.

مجید سعیدی  افزود : اینک تمامی راه های اصلی در این منطقه باز است و فقط برخی راه های روستایی مسدود باقی مانده که در حال بازگشایی است.

۱۱۷ روستا در معرض جدی سیلاب

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان هم اظهار داشت: هزار و ۷۲۵ خانه روستایی و شهری در جنوب کرمان دچار آبگرفتگی شدید شده بود که تخلیه آب این منازل توسط تمامی نهادهای حمایتی و امدادی در حال اتمام است.

وی با بیان اینکه ۱۱۷ روستای جنوب این استان در معرض جدی سیلاب قرار گرفته بود که با پیگیری و اقدامات انجام شده اجازه وارد آمدن آسیب جدی به این مناطق داده نشد گفت: برخی منازل به دلیل آسیب های وارد آمده نیازمند تعمیر هستند و تعداد اندکی باید تخریب و بازسازی شوند.

وی از توزیع اقلامی مانند چادر، پتو، موکت مواد غذایی، بسته های غذایی ۷۲ ساعته، آب معدنی و غذای گرم بین خانوارهای آسیب دیده از سیلاب در جنوب کرمان خبر داد و گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) در حال بازرسی و رسیدگی به مددجویان این نهاد است.

سعیدی تصریح کرد: ارزیابی خسارات ناشی از بارش باران و بروز سیلاب در بخش های مختلف کشاورزی، دام، راه و ابنیه، شبکه توزیع انتقال آب و برق در حال انجام است و تا هفته آینده اعلام می شود.

هرمزگان / بیشترین خسارت در میناب و رودان

استان هرمزگان هم از روز شنبه متاثر از فعالیت سامانه بارشی شد که  وقوع سیل علاوه بر آبگرفتگی شدید معابر ،قطع آب و برق برخی روستا ها سبب وارد آمدن خسارت های زیادی به بخش های زیربنایی و کشاورزی استان به ویژه  شهرستان های میناب ، رودان ، پارسیان و قشم شده است .

در پی اعلام سازمان هواشناسی هرمزگان ۲سامانه‌ی فعال بارشی از روز چهارشنبه  وارد استان شد که شدت این بارش ها از شامگاه شنبه تا روز دوشنبه بوده است.

پس از ورود سیلاب به شهر میناب، روز گذشته با ماموریت ویژه استاندار هرمزگان، مسئولان دستگاه های ذی ربط در محل حاضر شدند و ضمن بازدید از مناطق مختلف شهرستان میناب، دستورهای لازم را در محل صادر و مشکلات را پیگیری کرده اند.

بارندگی اخیر موجب آبگرفتگی معابر عمومی در میناب شد و بیش از هزار منزل مسکونی در ۳۰ محله این شهرستان را دچار آبگرفتگی کرد.

بنا براعلام مدیریت بحران استانداری در روزگذشته راه ارتباطی ۶۵ روستا در استان به علت بارندگی های شدید و طغیان رودخانه های فصلی قطع شد که اعضای این ستاد و نیروهای امدادی و خدماتی همچنان در حال بازگشایی مسیرها هستند.

همچنین برق ۳۷ روستا و آب آشامیدنی ۲۵ روستا در هرمزگان نیز به علت بارندگی های اخیر قطع و تاکنون آب و برق تعدادی از روستاها وصل شده  است.

مهرداد حسن‌زاده با اشاره به اینکه تیم های امدادرسانی از زمان بارندگی و سیل به مناطق مختلف استان هرمزگان اعزام شده است، اظهارداشت: در شهرستان‌های میناب، پارسیان و یک روستای بندرعباس تخلیه اضطراری صورت گرفته است.

سرریز کردن سد استقلال میناب

بارندگی بیش از ۲۷۰میلیمتری ۲ روز اخیر در میناب موجب شد که آب زیادی به سمت دریاچه سد استقلال وارد شود به همین دلیل معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان هشدار داد که  با توجه به امکان بروز حوادث در اثر شدت جریان آب و خطر غرق شدگی، مردم از نزدیک شدن به سد استقلال و رودخانه شهرستان میناب خودداری کنند.

 رضا مدرس افزود: رهاسازی آب سد استقلال میناب همچنان ادامه دارد و در صورت تداوم بارش ها در پایین دست سد، امکان افزایش شدت جریان آب و بروز خطر وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اظهارداشت: تمام دریچه‌های اضطراری سد استقلال میناب در پی بارندگی شبانه روز گذشته و پر شدن حجم آن باز شد.

مهرداد حسن زاده افزود: نسبت به تخلیه روستاهای پایین دست با توجه به این مسأله اقدام شد، هم اکنون در منطقه حضور داریم و درحال بررسی شرایط هستیم.

 

۹۶۵ خانوار در هرمزگان از بارش آسیب دیدند/ اسکان  اضطراری ۱۰۰ خانوار در میناب

همچنین بنا براعلام جمعیت هلال احمر هرمزگان به علت بارندگی شدید و جاری شدن سیل ۹۶۵ خانوار در برخی نقاط استان آسیب دیدند که این جمعیت به آن ها امدادرسانی کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان بیان داشت: این تعداد خانوار چهار هزار و ۹۵۴ نفر را شامل می‌شود که توسط نجاتگران امدادرسانی شدند و از این تعداد ۹۰ خانوار اسکان اضطراری داده شدند.

مختار سلحشور ادامه داد: همچنین ۵۴ دستگاه چادر امدادی،۱۵۴ تخته موکت، ۲۲۲تخته پتو، هفت هزار و ۱۶۵ کیلوگرم نایلون،۱۱۷ بسته غذایی ۷۲ ساعت و ۵۲ شعله والور میان آسیب دیدگان توزیع شد.همچنین  نزدیک به ۱۰۰ خانوار در شهرستان میناب اسکان اضطراری یافتند و نیروهای جمعیت هلال احمر همچنان به همراه عوامل بسیج درحال کمک به تخلیه آبگرفتگی منازل مردم هستند.

خسارت ۱۷میلیارد ریالی سیلاب به تاسیسات آبرسانی شهرستان سیریک

 امین قصمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت:در پی بارش های شدید در این منطقه، متاسفانه راه های دسترسی به محل خط انتقال ۴۰۰ میلیمتری که دچار حادثه و خسارت شده، مسدود است وطبق برآورد بارندگی و سیلاب روزهای اخیر، ۱۷ میلیارد ریال به تاسیسات آبرسانی شهرستان سیریک به‌ویژه در بخش منابع تولید و خطوط انتقال خسارت زده است و  در تلاش هستیم با بازگشایی معابر تیم های تعمیراتی در محل حضور یافته و در کمترین زمان ممکن نسبت به تعمیر و اصلاح این خط  اقدام کنند.

امدادرسانی و ارسال بسته های غذایی به سیل زدگان هرمزگان

با توجه به بارندگی و سیل اخیر و آسیب دیدن بیش از ۹۶۵ خانوار در استان هرمزگان دچار آسیب شدند که کمک‌های امدادی و موادغذایی به همت بنیاد احسان وابسته ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هرمزگان نیز برای سیل زدگان در شهرستان‌های رودان، بستک، قشم و بندرعباس ارسال شد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در هرمزگان در این راستا گفت: این کمک‌ها شامل ۲۰۰ تخته پتو، موکت، پلاستیک، کنسرو، حبوبات، روغن، ماکارونی، سویا، رب گوجه فرنگی و برنج است.
منوچهر دانشمند افزود: امروز همچنین ۲ دستگاه خودرو به متاطق سیل زده هرمزگان اعزام شده و کار ارسال این نوع کمک‌ها در روزهای دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
همچنین جمعیت هلال احمر هرمزگان نیز ۵۴ دستگاه چادر امدادی،۱۵۴ تخته موکت، ۲۲۲تخته پتو، هفت هزار و ۱۶۵ کیلوگرم نایلون،۱۱۷ بسته غذایی ۷۲ ساعت و ۵۲ شعله والور میان آسیب دیدگان توزیع کرد.

بازدید رییس جمعیت هلال احمر از مناطق سیل زده میناب

رییس سازمان جمعیت هلال احمرکشور هم  سه شنبه شب وارد بندرعباس شد و  از مناطق سیل زده میناب بازدید کرد.

پیرحسین کولیوند پس ازبررسی وضعیت سیل زدگان خواستار تسریع کمک ها رسانی ها به این مناطق شد و اعلام کرد که در سیل روزهای اخیر به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ نفر از ساکنان مناطق سیل زده استان بویژه در شهرستان میناب خدمات رسانی شده است.

به علت آبگرفتگی منازل، تاکنون ۷۵۰ نفر اسکان اضطراری شده اند و در مناطق سیل زده موادغذایی اضطراری و اقلامی همچون پتو، موکت و چادر توزیع شده است.

وی همچنین از ارسال بزرگترین محموله کمک های امدادی به مناطق سیل زده خبر داد.

وزیر نیرو در هرمزگان 

​علی اکبر محرابیان وزیر نیرو که به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده به هرمزگان سفر کرده است پس از استقبال استاندار از وی، راهی این مناطق شد.

وزیر نیرو ضمن سفر به شرق استان، قرار است آخرین اقدامات صورت گرفته برای کمک و امدادرسانی به مردم مناطق سیل زده را رصد و پایش و سپس درنشست ستاد مدیریت بحران استان شرکت کند.

محرابیان گفت: سد استقلال میناب باید لایروبی شود که برای تامین اعتبار لازم در نشست ستاد مدیریت بحران تصمیم گیری می‌شود.

فارس /دستور تخلیه روستای جوینو در شهرستان ُمهر

در پی بارش های یکشنبه و ورود سیلاب به شهر لامرد و همچنین آبگرفتگی شدید در معابر و ساختمان‌ها خسارت های شدیدی به تاسیسات و تجهیزات شهری از جمله تخریب بلوارها و میادین، آسفالت، زیرسازی معابر، تاسیسات روشنایی، و آبیاری و فضاهای سبز، معابر، دیواره های حائل رودخانه ها وارد شد که این خسارات معادل ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

حمزه محمدی فرماندار شهرستان مُهر فارس در بازدید میدانی خود از مناطق خسارت‌دیده ناشی از طغیان رودخانه ناحیه دارالمیزان و پس از بررسی فنی و بالا آمدن آب رودخانه دستور تخلیه روستای جوینو این شهرستان را صادر کرد.

خسارت ۱.۴ میلیارد تومانی سیل به شبکه برق لامرد

اسماعیل رستمی مدیر توزیع برق شهرستان لامرد هم گفت: در پی بارش‌های سیل آسا در شهرستان لامرد در مسیر لاور خشت ۵۰۰ متر شبکه فشار متوسط سقوط کرد و در شبکه روستای کشکو به ۸۰۰ متر از شبکه فشار متوسط آن آسیب جدی وارد شد.

وی گفت: جمعا در شهرستان لامرد، ۶ پایه فشار ضعیف و ۲۵ پایه فشار متوسط سقوط کرده است.

تخلیه ۳۷۱ منزل مسکونی

در پی بارش‌های اخیر حدود ۳۷۱ منزل در استان فارس دچار آبگرفتگی و آسیب شدند که عملیات تخلیه آب با پمپ از این منازل صورت گرفت.

 مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس اعلام کرد: ۸۳۶ امدادگر و نجاتگر استان فارس در قالب ۲۰۰ تیم عملیاتی امدادی و ۱۵۵ خودرو عملیاتی طی روزهای اخیر در عملیات امدادرسانی به کارگرفته شدند و به هموطنان محصور در سیل و آب‌گرفتگی، خدمت‌رسانی کردند.

وی با اشاره به  ۲ هزار و ۷۲۶ خانوار گرفتار سیل و آبگرفتگی و اسکان حادثه دیدگان  اظهار کرد: در این مدت حدود  ۱۰ هزار و ۱۲۷ تن حادثه دیده داشتیم و ۵ نفر از هم استانی ها بر اثر این حوادث جان باختند.

خسارت بارش ها در فارس یک هزار میلیارد تومان برآورد شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به بارش ۱۰۰ میلیمتر باران در این استان در نتیجه ورود سامانه بارشی اخیر گفت: این بارش ها به رغم برکت ها، حدود یک هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرد.

محمود رضایی کوچی  افزود: عمده این بارش ها و همچنین خسارت ها را در شهرستان های جنوبی استان از جمله مهر ، جهرم، گراش، لارستان، زرین دشت و داراب و در بخش های مختلف شاهد بودیم. 

وی ادامه داد: بارش در این شهرستان ها به بیش از هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی خسارت وارد کرده که از این تعداد ۶۰۰ واحد نیاز به بازسازی دارند و ‌۵۰۰ واحد هم نیازمند تعمیر هستند.

او اظهار داشت: بارش های مذکور در حوزه راه های روستایی ، شهری و بین شهری در مناطق جنوبی و در شهرستان های لار ، لامرد ، گراش ، اوز و خنج موجب آب گرفتگی و وارد آمدن آسیب به حاشیه پل ها و تخریب شانه راه ها و آسفالت جاده‌ها  شده و در برخی نقاط استان خسارت هایی را به محصولات کشاورزی و باغی وارد کرده است.
رضایی ادامه داد: بعد از  تصویب این ارقام در هیات دولت، برای جبران این خسارات چاره اندیشی و  در بحث ایجاد زیرساخت ها ، بازسازی و تعمیر منازل مسکونی  و پرداخت خسارت به کشاورزان اقدامات لازم آغاز خواهد شد.

دولت با تمام توان در کنار سیلزدگان جنوب فارس است

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت:دولت با تمام توان در کنار مردم و شهروندان سیل زده در مناطق مختلف به ویژه شهرهای جنوبی استان فارس است.

اسماعیل نجار شامگاه سه شنبه به مردم اطمینان داد که دولت تسهیلات لازم با نرخ سود چهار یا پنج درصدی و کمک های بلا عوض در اختیار مردم و سیلزدگان برای ساخت و تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی که دچار تخریب و یا خسارات شده اند، قرار خواهد داد.

او بیان کرد: هنوز از میزان خسارات به سازمان مدیریت کشور گزارشی دریافت نشده اما هم اینک کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مناطق سیل زده اعزام و مستقر شده اند و ماموریت یافته اند که در اسرع وقت ارزیابی نهایی از میزان خسارات وارده شده را اعلام کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: علاوه بر برپایی اردوگاه و اسکان موقت همچنین برخی اقلام و مایحتاج ضروری مردم سیل زده از سوی سپاه، بسیج و کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی تا حدود زیادی تامین شده است و خدمات رسانی با قوت ادامه دارد.

ارسال کمک به مناطق سیلزده

به دنبال وقوع سیل در مناطق جنوب کشور محموله‌های امدادی نیروی هوایی ارتش و هلال احمر برای کمک به سیل‌زدگان چابهار توسط پایگاه هوایی شهید لشکری ارسال شد.

این محموله ها، با سه فروند هواپیمای سی_۱۳۰ و یک فروند بوئینگ ۷۴۷، از پایگاه شکاری شهید لشکری به مقصد چابهار اعزام شده که  شامل پتو، موکت و کالاهای مورد نیاز مردم است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان قزوین از بارگیری شبانه ۲ هزار و ۵۰۰ تخته پتو به مقصد هرمزگان جهت ارایه خدمات به حادثه دیدگان ناشی از سیل خبر داد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر یزد گفت: نخستین محموله این مجموعه شامل ۲ هزار تخته موکت و سه هزار و ۴۰۰ تخته پتو به مناطق سیل زده استان های فارس و چهارمحال و بختیاری ارسال شد.همچنین بر اساس درخواست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، محموله موکت با چهار دستگاه کامیون به فارس و پتوها هم با یک دستگاه تریلی به چهارمحال و بختیاری ارسال شد.همچنین پنج دستگاه موتور پمپ آب (کف کش سه اینچ ) با یک دستگاه خودرو تویوتا امدادی به مناطق سیل زده استان کرمان ارسال شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان هم از ارسال یک‌هزار و ۷۰۰ تخته موکت از این استان به استان سیل زده هرمزگان خبرداد و گفت : هلال احمر استان زنجان همراه با تیم های عملیاتی آماده باش برای ارائه خدمات امدادی برای هموطنان آسیب دیده از حوادث و بلایای طبیعی است.

 

اخبار برگزیده
شناسه : 239647
لینک کوتاه :