xtrim

دورخیز نفت برای کانال ۲۰۰ دلاری

علی هدیه *

 برای تحلیل ساختار بلندمدت نفت برنت، دیتای تاریخی از سال ۱۸۶۰ موجود است؛ اما با توجه به گنگ بودن نمودار تا سال ۱۹۹۶، مبنای شروع شمارش الیوتی آن از سال ۱۹۹۶ در نظر گرفته شده است.  الگوی آغاز شدت از سال ۱۹۹۶ را می‌توان به صورت دیامتریک ۷ موجی در نظر گرفت که شباهت زمانی بسیار زیاد امواج، تاییدکننده این سناریو است.

با مشاهده روند قیمتی نفت می‌توان به ساختار منظم آن پی برد. تاکنون مدت زمان هر یک از موج‌های اصلاحی، تقریبا دو برابر مدت زمان موج صعودی بوده است. همچنین هر یک از موج‌های صعودی نفت، رشد ۱۰۰۰ درصدی قیمتی را رقم زده‌اند و هر یک از موج‌های نزولی، نزول حداقل ۸۰ درصد را در پی داشته‌اند. به همین خاطر با در نظر گرفتن کف قیمتی ۱۵ دلار در سال ۲۰۲۰‌، می‌توان انتظار داشت موج صعودی فعلی یعنی موج E، رشد حداقل ۱۰۰۰ درصدی یعنی تا محدوده ۱۵۰ دلار را رقم بزند؛ اما با توجه به اینکه هر یک از موج‌های صعودی حداقل چهار ساله بوده‌اند و تاکنون موج صعودی E صرفا مدت زمان ۱ سال را سپری کرده است، به همین خاطر باید در سناریوهای خوش‌بینانه، احتمال نفت ۲۰۰ دلاری را هم در نظر گرفت.

opal

با خاتمه موج صعودی فعلی (سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴) نزول ۸۰ درصدی نفت مجدد آغاز خواهد شد و می‌توان انتظار نزول نفت تا سطح ۴۰ دلار را در مدت زمان هشت سال انتظار داشت.

* کارشناس بازار سرمایه

اخبار برگزیدهیادداشت
شناسه : 251763
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *