دولت قوانین را کامل اجرا نمیکند
جهان صنعت نیوز| بحرانهای اقتصادی، رکود و بیکاری، تغییر فناوری، عقبماندگی در تولید و تجارت نابرابر از عمدهترین دلایلی است که به اعتقاد برخی حمایت از تولید داخلی را ضروری میسازد. اما طی سال های اخیر آنطور که باید و شاید حمایت از تولید داخلی از سوی دولت عملی نشده است. بلکه چالش های بیشتری سد راه تولیدکنندگان داخلی شده است.
در همین رابطه عضو هیاترییسه اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه بخش تولید کشور چند سالی است که به طور کامل به سمت تعطیلی میرود، اظهار کرد: دولت قوانین را کامل اجرا نمیکند. اگر دولت دست از سر تولیدکنندگان بردارد و قانون را اجرا کند در بسیاری موارد برای تولیدکنندگان کارگشاست.
محمدعلی صدیقی، یکی از مشکلات بخش تولید را واردات بیرویه و قاچاق عنوان کرد و گفت: تمام کالاهای قاچاق از سنگ قبر گرفته تا مهر و تسبیح لطمه سنگینی به تولیدات ملی وارد کرد این در حالی است که مزیتی در داخل برای تولیدکنندگان نیست. هماکنون تولیدکنندگان با۲۰ درصد ظرفیت تولید کار میکنند و هیچ کدام از آنها ادعایی مبنی بر میزان فعالیت بیش از۳۰ درصد ندارند.
نظارتی بر عملکرد دستگاه ها نیست
وی بیان کرد: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی با گران کردن محصولات خود سرپا ایستادهاند چرا که با گرانی محصولات خود، تورم و رکود را جبران کردند. آنها مواد اولیه محصولات خود را قبلا خریداری کردهاند و در حال حاضر محصولات جدید خود را با قیمت جدید به بازار عرضه میکنند.
صدیقی با بیان اینکه نظارتی بر عملکرد دستگاههای مختلف نیست، گفت: متاسفانه اکثر مجموعهها مواد اولیه را با ارز دولتی تامین میکنند اما کالای خود را با ارز آزاد روانه بازار میکنند.
دولت باید نظارت را از زیرمجموعه خود آغاز کند. صدیقی با تاکید بر اینکه نرخ بالای سود تسهیلات بانکی و قوانین دست و پاگیر یکی از بزرگترین مشکلات تولیدکنندگان است، گفت: در کشورهای بزرگ برای رونق تولید تسهیلات ویژهای قرار میدهند و نقدینگی آنها را با کمترین هزینه تامین میکنند.
این فعال اقتصادی، یکی از مهمترین راهکارها برای رونق تولید را اصلاح ساختارهای داخلی دانست و گفت: در سالهای گذشته بنگاههای تولیدی هیچ رشدی به لحاظ ظرفیت تولیدی و حجم و ارزش معاملات نداشتند. دولت باید با تولیدکنندگان همکاری لازم را داشته باشد و حتی برای مدتی هم که شده مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده و قوانین دست و پاگیر را حذف کند تا تولیدکنندگان بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدنلینک کوتاه :