xtrim

ژاپن واردات زغال‌سنگ از روسیه را محدود می‌کند

به گزارش جهان صنعت نیوز: گروه هفت طی نشستی با شدیدترین لحن آنچه جنایات روسیه در بوچا و دیگر شهرهای اوکراین خواند را محکوم کرد. وزرای خارجه هفت کشور صنعتی و قدرتمند جهان روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: تصاویر فراموش‌نشدنی مرگ غیرنظامیان و همچنین گزارش نابودی زیرساخت‌های غیرنظامی نمایانگر چهره واقعی جنگ روسیه علیه اوکراین و مردمش است.
پارلمان اروپا هم در قطعنامه‌ای که روز پنجشنبه به تصویب رسید، خواستار تحریم کلی و فوری واردات نفت، گاز و زغال‌سنگ از روسیه شد.

به نقل از روزنامه انگلیسی‌زبان «ژاپن‌تایمز»، «کویچی‌هاگیودا» وزیر بازرگانی ژاپن روز جمعه گفت که این کشور جزیره‌ای -در حالی که سومین واردکننده بزرگ زغال‌سنگ بوده و حدود ۱۳ درصد از انرژی تولیدی خود را از روسیه تامین می‌کند- به عنوان یک هدف بلند‌مدت قصد دارد واردات زغال‌سنگ از روسیه را متوقف کند و به تدریج با صرفه‌جویی در انرژی، تولید برق به شیوه‌های دیگر و تامین کشور جایگزین برای کاهش وابستگی خود به روسیه از حیث زغال‌سنگ استفاده خواهد کرد. به نوشته روزنامه ژاپنی، این تصمیم نشان‌دهنده تغییر سیاست بالقوه ژاپن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان انرژی در جهان است.

پیشتر رسانه محلی «نیکی» از برنامه ژاپن -کشوری که تقریبا تمام انرژی مورد نیاز خود را وارد می‌کند- برای کاهش تدریجی واردات و همچنین بررسی تحریم‌های مالی بیشتر علیه روسیه خبر داده بود.ژاپن به عنوان متحد وفادار و بی‌چون و چرای آمریکا حمله روسیه به اوکراین را محکوم و تحریم‌های بسیاری علیه روسیه اعمال کرده است.

opal

هفته گذشته نیز سرگئی کورسونسکی سفیر اوکراین در ژاپن با اعلام دریافت قریب‌الوقوع سلاح‌های «فوق‌مدرن» از آمریکا و انگلیس گفت که ارتش این کشور با این سلاح‌ها به نحو بهتری از آسمان و شهرهای اوکراین محافظت خواهد کرد.

ژاپن‌تایمز همچنین نوشته است که اعضای آژانس بین‌المللی انرژی به نقش بزرگ روسیه به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان و یکی از صادرکنندگان عمده فرآورده‌های نفتی، در بازار جهانی انرژی اشاره داشته و گفته‌اند که جنگ روس‌ها در اوکراین همچنان فشارهای قابل‌توجهی بر روسیه وارد کرده و به افزایش نوسان قیمت‌ها منجر می‌شود.

آژانس از تحریم‌ها علیه روسیه حمایت کرده و هیات‌مدیره آن نیز کشورهای عضو را تشویق به تامین محصولات نفتی مورد نیاز اوکراین می‌کند.

میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش به دلیل تحریم‌های بی‌سابقه غرب با سخت‌ترین اوضاع خود در ۳۰ سال گذشته مواجه شده است اما افزود که تلاش‌ها برای انزوای روسیه از اقتصاد جهانی ناکام خواهد ماند. او گفت: در شرایط جدید، فرصت‌های جدیدی برای اقتصاد روسیه به وجود آمده است چون شرکت‌های خارجی که این کشور را ترک می‌کنند، فضا را برای سایر کشورها می‌گشایند.

پارلمان اروپا خواستار ادامه تحریم‌های بیشتر علیه روسیه است، اما تحریم احتمالی نفت روسیه که ۲۵ درصد مجموع واردات اروپاست و تحریم گاز روسیه که ۴۵ درصد کل واردات این اتحادیه را شامل می‌شود، موضوع‌ بحث‌های شدید میان کشورهای عضو است. تحریم نفت و گاز روسیه پس از جنگ در اوکراین، گرچه هنوز به گفته مقامات کشورهای اروپایی روی میز قرار دارد، اما وابستگی قاره سبز و هزینه سنگین راه‌های کشورهای جایگزین برای تامین انرژی، به موضوعی چالش‌برانگیز تبدیل شده و در اتحادیه اروپا با مخالفان جدی روبه‌رو است. هزینه‌های گرمایش بسیار گران شده و پیش‌بینی‌ها با تداوم جنگ در اوکراین و تشدید تحریم‌ها بالاتر خواهد رفت، از این رو برخی کشورها معتقدند که با تحریم نفت و گاز روسیه برای گرم کردن خانه‌ها در زمستان آینده با مشکل جدی روبه‌رو می‌شوند و این امر می‌تواند فشار مردم و مخالفان دولت‌های اروپایی را افزایش داده و این پروژه را با شکست روبه‌رو سازد.

از سوی دیگر مخالفان تحریم معتقدند که تامین انرژی مورد نیاز و قطع یا کاهش وابستگی به مسکو و یافتن راه‌ها و کشورهای جدید برای جایگزین کردن نفت و گاز روسیه، هزینه‌های زیادی به اروپا تحمیل خواهد کرد که با توجه به شرایط و مشکلات اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا که بسیاری از کشورها دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، برنامه‌ها و سیاست‌های دولت‌ها را برای خروج از بحران و عادی شدن وضع اقتصادی زیر سوال خواهد برد و با موانع جدی روبه‌رو خواهد ساخت.

بر همین اساس ۲۷ کشور اروپایی با تحریم واردات زغال‌سنگ روسیه مخالفت کرده‌اند. بنابراین مشخص نیست که اتحادیه اروپا با تحریم‌های جدید علیه روسیه موافقت خواهد کرد یا خیر. البته در این باره منابع آگاه می‌گویند بسته جدید تحریم‌های ضدروسی از جمله ممنوعیت واردات زغال‌سنگ از مسکو با موافقت اعضای این اتحادیه روبه‌رو نشده است، این در حالی است که آخرین دور از محدودیت‌های اقتصادی توسط کمیسیون اروپا در اوایل این هفته پیشنهاد شد.

تحلیلگران و کارشناسان مرتبط با تحریم‌ها و بخش صنعت معتقدند باید مشکلات فنی ناشی از تحریم روسیه حل شود و برای اعضا دقیقا توضیح داده شود که این تحریم‌ها به آنها آسیب نمی‌رساند و از طرف دیگر باید گفته شود که آیا ممنوعیت واردات زغال‌سنگ بر قراردادهای موجود تاثیر می‌گذارد یا خیر.

منابع آگاه با این حال گفتند که هنوز مشخص نیست این مسائل چگونه حل خواهد شد، اما اتحادیه اروپا امیدوار است در نشست آتی خود روی این تحریم‌ها به مصالحه دست یابد.

بر اساس وب سایت کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا حدود ۴۵ درصد از زغال‌سنگ خود را از روسیه وارد می‌کند. در ماه مارس، کشورهای اروپایی در مجموع ۱/۷ میلیون تن زغال‌سنگ حرارتی وارد کردند که در تولید برق و گرما استفاده می‌شود. این افزایش ۵/۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته و بالاترین سطح واردات زغال‌سنگ از مارس ۲۰۱۹ تاکنون است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 255123
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *