گوشیهای جدید آیفون کمیاب میشوند؟
به گزارش جهان صنعت نیوز: مقامات چینی اعلام کردند که مناطقی در نواحی اقتصادی فرودگاه ژنگژو قرنطینه شدهاند و در نتیجه مردم در این نواحی تا اطلاع ثانوی نمیتوانند خانههای خود را ترک کنند. این گزارش تایید میکند که بزرگترین کارخانه تولید آیفون که متعلق به «فاکسکان» است در این منطقه قرار دارد. این شرکت در روزهای اخیر کارکنان خود را به انجام آزمایش کووید ملزم کرده است.
«فاکسکان» و «اپل» تاکنون توضیحی ارائه ندادهاند که قرنطینههای جدید دولت چین چه تاثیری بر تولید آیفون خواهد داشت. با این حال، این اولینبار نیست که تولید محصولات «اپل» در سالجاری تحت تاثیر قرنطینههای اجباری چین قرار گرفته است. «فاکسکان» ماه گذشته در پی شیوع کووید و بهدلیل یک قرنطینه دیگر، فعالیت خود را در شنژن به حالت تعلیق درآورد. شایان ذکر است تعدادی از کارخانههای «فاکسکان» در شنژن مستقر شدهاند؛ کارخانههایی که مسوول مونتاژ آیفون و سایر محصولات «اپل» هستند. تحلیلگران اعلام کردهاند قرنطینههای اخیر چین میتواند به کاهش تولید ۶ تا ۱۰ میلیون دستگاه آیفون منجر شود. درعینحال، تولید دستگاههایی مثل مکبوک پرو و نسل پنجم آیپدایر نیز تحت تاثیر این قرنطینهها قرار گرفته زیرا تاریخ تحویل این محصولات به مدت در خور توجهی به تعویق افتاده است. سایر تامینکنندگان «اپل» ازجمله «پگاترون» و Quanta Computer نیز فعالیتهای خود را در شرق چین متوقف کردهاند که این موضوع مطمئنا بر عرضه محصولات «اپل» تاثیر خواهد داشت.
گوشیهای جدید آیفون در بازار کم میشوند؟
عرضه محصولات «اپل» و همچنین لپتاپهای «دل» و «لنوو» در صورت ادامه قرنطینههای کرونایی چین، با تاخیر روبهرو خواهند شد. تلاش چین برای متوقف کردن شیوع کووید۱۹، رفت و آمد در بزرگراهها و بنادر را مختل کرده و باعث بلاتکلیفی کارگران و کارخانههای بیشماری شده که منتظر موافقت دولت با بازگشایی هستند و این اختلال در سراسر زنجیره تامین انعکاس پیدا کرده است. شرکت تایوانی «پگاترون» که تولیدکننده قراردادی محصولات «اپل» است، هفته گذشته اعلام کرد کارخانههایش را در شانگهای و کانشان که سری آیفون ۱۳ و آیفون SE را تولید میکنند تعطیل میکند. شرکت «کوانتا کامپیوتر» که سهچهارم از محصولات مکبوک اپل را در سطح جهانی تولید میکند، فعالیتهایش را تعطیل کرده که به گفته تحلیلگران میتواند به صورت جدی روی تحویل سفارشهای تولید تاثیر بگذارد. تاثیر احتمالی روی زنجیره تامین مبهم است و به عواملی نظیر مدت ادامه قرنطینههای کرونایی بستگی دارد. این شرکت همچنین جابهجایی تولیدش از شانگهای و کانشان به کارخانهها در نقاط دیگر مانند شنژن را که در حال حاضر تحت قرنطینه نیست، بررسی میکند.
«ادیهان» تحلیلگر ارشد شرکت «ایزایا ریسرچ» گفت: «اپل» ممکن است انتقال سفارشها از «پگاترون» به «فاکسکان» را بررسی کند اما انتظار میرود این حجم به دلیل مسائل لجستیکی و دشواری تنظیم تجهیزات دشوار باشد. «فاکسکان» نام تجاری شرکت «هونهای پریسیژن اینداستری» است. در یک سناریوی ناخوشایندتر، اگر قرنطینههای چین به مدت دو ماه ادامه پیدا کند و «اپل» نتواند سفارشهای تولید را جابهجا کند، «پگاترون» ممکن است شش تا ۱۰ میلیون دستگاه در تولید آیفون عقب بماند. همچنین مدیرعامل شرکت «هوآوی تکنولوژیز» و «ایکس پنگ» هشدار داده است اگر شانگهای نتواند تولید را به زودی از سربگیرد، هزینههای اقتصادی عظیمی به بار میآورد. شانگهای به سومین هفته قرنطینه نزدیک میشود و هیچ نشانی از بازگشایی گسترده ندارد.
«فارست چن» مدیر تحقیقات شرکت «ترند فورس» به رویترز گفت: اگر قرنطینهها تا چند هفته دیگر برداشته شوند، همچنان فرصتی برای احیا وجود خواهد داشت. با این حال اگر قرنطینه طولانیتر از دو ماه باشد، هیچ راهی برای بهبود نیست و هنگامی که قرنطینهها برداشته شوند کمبود محصولات برای کاربران نهایی وجود خواهد داشت. با این حال بعضی از تولیدکنندگان قراردادی ممکن است تولیدشان را جابهجا کنند. شرکت «یونی میکرون تکنولوژی» که برد مدار چاپی برای شرکتهایی شامل «اپل» تولید میکند، به رویترز گفت: «قرنطینه کانشان تاکنون تاثیر جزئی داشته و این شرکت میتواند به کارخانههای دیگرش در استان هوبی و تایوان برای پشتیبانی از تولید متکی باشد.» اما لجستیک و حملونقل همچنان یک مشکل سراسری مانده است زیرا شهرها در چین تدابیر قرنطینه را دنبال میکنند. بر اساس گزارش رویترز، تولیدکنندگان لپتاپ شامل «کومپال الکترونیکس» تایوان که رایانههای شخصی برای «دل» و «لنوو» تولید میکنند، هم ممکن است با عقبماندگی تولید کارخانههایش در کانشان روبهرو شود. حدود ۵۰ درصد از تولید لپتاپ «کومپال» در کانشان است.
لینک کوتاه :