درختانی که قربانی پارکینگ شدند
به گزارش جهان صنعت نیوز: بنا بر اعلام اهالی محل، این دومینبار طی یک دهه اخیر است که ماموران شهرداری در پی از بین بردن این فضای سبز، با هدف ساخت پارکینگ طبقاتی به جای این بوستان هستند. در دوره شهرداری «محمدباقر قالیباف» نیز ماموران شهرداری در حال تخریب فضای سبز مذکور بودند که با اجتماع اهالی محل و اعتراض آنها و متعاقبا انتشار اخبار این اعتراض در رسانهها، تخریب فضای سبز متوقف و درختهای جدیدی غرس شد.
اما این بار ماموران شهرداری با بهرهمندی از تجربه گذشته، ساعت دو بامداد کار تخریب فضای سبز را آغاز کردند و پیشبینی میشود باقیمانده درختان نیز در عملیاتهای شبانه دیگر از بین برده شود.
پاسخ شهرداری به ماجرای قطع درختان
در همین حال روابطعمومی شهرداری ضمن تایید خبر قطع درختان، تصریح کرد که «این درختان به بوستان قیطریه» منتقل شدهاند. متن کامل پاسخ شهرداری منطقه یک تهران به این شرح زیر است: «احداث پارکینگ عمومی در محله چیذر که یکی از درخواستهای چندین ساله اهالی، هیات امنا و شورایاران محلی بود با حفظ و جابهجایی چندین اصله نهال به بوستان قیطریه وارد فاز اجرایی شد.
با توجه به مطلب درج شده در آن رسانه با عنوان «قلع و قمع شبانه درختان فضای سبز چیذر توسط ماموران شهرداری» لازم به ذکر است محله چیذر به عنوان یکی از محلات شاخص مذهبی در منطقه یک با توجه به حضور مستمر زائرین و گردشگران مذهبی مدتها است که با ترافیک سنگین در ساعات مختلف شبانهروز مواجه بوده به همین دلیل پس از بررسیهای لازم و مطالعات صورت گرفته، قطعه زمینی به مساحت هزار و ۲۰۰ مترمربع در کوچه شهید عسگری واقع در ضلع شمال آستان مقدس امامزاده علیاکبر(ع) توسط شهرداری تملک و جهت احداث پارکینگ عمومی وارد فاز اجرایی شد. بر اساس همین گزارش چندین اصله نهال این زمین با بن ۱۵ الی ۲۰ برای ادامه رشد و بقا با تمهیدات لازم و حضور کارشناسان فضای سبز به بوستان قیطریه منتقل و کاشته شدند.»
واکنش شورای شهر به جابهجایی شبانه درختها در چیذر
همچنین بازتاب این موضوع واکنش اعضای شورای شهر را برانگیخت و مهدی عباسی در تذکری گفت: اگر این مساله به یک سنت و رویه تبدیل شود دیگر چگونه میتوانیم از شهروندان مطالبه کنیم که از درختان نگهداری کنند و یا به درختان آسیب نزنند.
او با بیان این که من نماینده شورا در کمیسیون ماده ۷ هستم و اعلام میکنم که به هیچ وجه تقاضای جابهجایی مطرح نشده است، ادامه داد: این در حالی است که کمیسیون ماده ۷ متولی ارائه جابهجایی درختان است و اگر هم این تقاضا در کمیسیون ماده ۷ مطرح میشد رای ما این بود که در فصل مناسب یعنی زمستان که درختان در خواب هستند، جابهجایی صورت گیرد و شهردار منطقه یا شهرداری اجازه ندارد خودسرانه برای جابهجایی کاری انجام دهد و ما از شهرداری میخواهیم که به قانون احترام بگذارد.
اقدامی ضد محیطزیستی
سوده نجفی عضو شورای شهر تهران نیز نسبت به ریشهکن کردن درختان سبز منطقه ۱۷ تهران به بهانه احداث زیرگذر خیابان متین به برادرانمقدم، تذکر داد.
وی اظهار کرد: بر اساس شواهد میدانی از ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ درختان سبز دو لاین شمالی و جنوبی راهآهن تهران- اهواز در منطقه ۱۷ به بهانه احداث زیرگذر توسط شهرداری منطقه به صورت کاملا غیراصولی با بهرهگیری از جرثقیل و به صورت شبانه ریشهکن شده است. نجفی ادامه داد: همچنین در پاسخ به اعتراض مردم به این اقدام ضد محیطزیستی، عنوان شده که درختان این پروژه با هدف جابهجایی ریشهکن شدهاند. عضو شورای شهر عنوان کرد: بر اساس ویدئوهای دریافتی و مطالبه عمومی شکلگرفته در رسانههای محلی، درختان دارای برگ سبز بوده و شبانه بدون در نظر گرفتن حداقل استاندارد برای برداشت، اقدام به ریشهکن کردن بیش از ۹۰ درخت شده است.
نجفی تاکید کرد: سرانه فضای سبز در این منطقه پایین است و مردم منطقه از شورای شهر انتظار دارند در صورت قصور فرد یا افرادی در این اقدام ضد محیطزیستی، با خاطیان برخورد و به اندازه آسیب شکلگرفته، درختان سبز جایگزین در همان منطقه غرس شود.
جابهجایی درختان در فصل رویش خلاف است
ناصر امانی عضو شورای شهر نیز در اینباره به «جهانصنعت» گفت: درختی قطع نشده است بلکه بنا به گفته شهردار منطقه یک جابهجایی صورت گرفته است. آنطور که در فیلمها مشاهده شده درختان با ریشه جابهجا شدند و بوستان قیطریه کاشته شدهاند.
او با بیان این که بر اساس گفته شهردار منطقه، این زمین متعلق به شهرداری تهران بوده و برای جلوگیری از تصرف، یک سال و نیم قبل در آن نهال کاشته شده، ادامه داد: قرار است این زمین با تجمیع زمین مجاور تبدیل به پارکینگ امامزاده چیذر شود، اما اگر دقت داشته باشید دو هفته قبل ما به کار دانشگاه تهران مبنی بر جابهجایی درختان اعتراض کردیم؛ چرا که معتقد بودیم جابهجایی درختان آن هم در فصل رویش درختان خلاف ضوابط است و حالا این اتفاق برای شهرداری منطقه یک نیز رخ داده و جالب است که اگر قانونی بوده چرا در ساعت دو بامداد و در نیمهشب این درختها جابهجا شدهاند.
امانی با بیان این که پیشنهاد میشود در راستای تنویر افکار عمومی جابهجایی درختان متوقف شده و بعد با ورود کمیسیون سلامت این مساله پیگیری شود اظهار داشت باید ببینیم که آیا این زمین بوستان بوده یا نه؟ همچنین سابقه کاشت درختان چگونه بوده و نظر مردم چیست؟ بدون تردید اما یک کجسلیقگی در این جابهجایی رخ داده چرا که باید این جابهجایی در فصل زمستان و در زمان خواب درختان رخ میداده، در غیر این صورت درختان خشک میشوند.
محیطزیست حامی ندارد
اسماعیل کهرم، بومشناس، کارشناس محیطزیست و مشاور پیشین رییس سازمان حفاظت محیطزیست در امور محیط طبیعی نیز جابهجایی درختان را دروغ بزرگ دانست و به «جهان صنعت» گفت: سالهاست شهرداریها با دروغ جابهجایی درختها، درختهای تهران را قطع کردهاند. متاسفانه از کاشت درختان جدید هم اطلاع زیادی نداریم.
اتفاقا مدتها پیش مقابل منزل بنده چند درخت چنار به بهانه جابهجایی شبانه با اره برقی قطع شدند. هر تکه از درختها را نیز در کامیون ریختند و بردند. بنابراین به نام جابهجایی درختها را کشتند و تکهتکه کردند و بردند.
وی افزود: با توجه به سابقه شهرداری در اینباره باید گفت جابهجایی درختان دروغ بزرگی است. به نظرم زمانی شهرداری کاری را با این سرعت انجام میدهد که نفع مالی داشته باشد و یا موضوع به نفع یک سرمایهگذار ثروتمند تمام شود.
کارشناس محیطزیست اظهار کرد: برای اثبات اظهاراتم باید بگویم آقای قالیباف در یک برنامه تلویزیونی صراحتا از فردی که درصدد تبدیل میانکاله به مرکز پتروشیمی است، دفاع میکند. بنابراین در ایران جیب سرمایهگذار نسبت به محیطزیست اولویت دارد. هنوز مشخص نیست چه تعداد از درختان چیذر قطع شدهاند ولی هر تعدادی که باشند، آنها وظیفه حفظ خاک و آب منطقه را بر عهده دارند. البته وجود درختان در هر محلهای کربن منطقه را نیز حفظ میکند. این کربن از گرمایش زودهنگام زمین جلوگیری میکند. شهرداری با قطع درختان چیذر تمام خواص و ارزشهای محیطزیستی و معنوی را نابود کرده است، چرا که وجود درخت در هر منطقهای لازم و ضروری است.
درختان دارای اثر خنککننده محلی هستند. آنها سایههایی را فراهم میکنند که دمای خاک را حفظ میکند و به علت رنگ تیرهای که دارند به جای منعکس کردن گرما آن را جذب میکنند. اگر تمام اثرات خنککنندگی از دست برود، بیشتر مناطقی که پیش از این دارای درخت بودهاند به سرعت گرمتر خواهند شد. درختان برای مردم این شهر اکسیژن درست میکنند. بنابراین با قطع درختان در هر منطقهای زمین گرمتر و اکسیژن کمتری برای سلامت مردم تولید میشود.
کهرم ادامه داد: البته درختان همچنین با به دام انداختن آب و ایجاد مانع در برابر جریان سریع آن به سمت رودخانهها و دریاچهها از وقوع سیل پیشگیری میکنند و از جوامع ساحلی در برابر امواج طوفان محافظت میکنند، چرا که با قطع درختان از نواحی مختلف تهران خطر بروز سیل بیشتر میشود.
لینک کوتاه :