xtrim

تشدید سیاست‌های انقباضی و صدای پای رکود اقتصادی

به گزارش جهان صنعت نیوز: در حالی که تنها دو هفته به نشست فدرال رزرو باقی مانده، سخنرانی آقای پاول روز جمعه گذشته نشان داد که این بانک مصرانه به دنبال آن است تا به همراه پایان دادن به برنامه بازخرید اوراق قرضه، افزایش شدیدتر نرخ بهره را برای مهار جدی تورم گسترش دهد. همچنین در حال زمینه‌سازی برای تشدید سیاست‌های انقباضی برای اعمال فشار صعودی بر نرخ‌های بازدهی اوراق بلندمدت است.

ریزش طلا به ۱۹۳۲ دلار

کاهش بیش از یک درصدی قیمت طلا در روز جمعه یکی از رویدادهای مهم بازارهای مالی بود که پس از سخنرانی آقای پاول رییس فدرال رزرو روی داد. چراکه او بالاخره اعلام کرد که در راستای تسریع اجرای سیاست‌های انقباضی برای مهار تورم، افزایش۵/۰ درصد نرخ بهره در نشست ماه مه ‌این بانک از گزینه‌های محتمل خواهد بود.

opal

این در حالی است که شاخص انتظارات افزایش نرخ بهره از ابتدا تا انتهای هفته قبل از هشت بار افزایش ۲۵ واحد اساسی به ۹۶/۹ افزایش ۲۵ واحدی رسیده است، که به این معناست که بخشی از سرمایه‌گذاران انتظار دارند هدف دو درصدی نرخ بهره برای مهار تورم به ۵/۲ درصد افزایش یابد. با گران‌تر کردن وام‌گیری برای مشاغل و خانوارها، نرخ‌های بهره بالاتر می‌تواند تورمی را که در بالاترین رکورد چهار دهه اخیر قرار دارد مهار کند. ولی از طرف دیگر آسیب زنجیره عرضه در دوران کرونا کسب‌و‌کارها را بیش از گذشته آسیب‌پذیر کرده که می‌تواند موجب رکود شود.

فشار انتظارات انقباضی بر شاخص‌ها

بازارهای سهام هم حالا چشم‌انداز مرددی را ترسیم می‌کنند. به ویژه آنکه بسیاری از شرکت‌های لیست‌شده در بازار نزدک و نیویورک در چشم‌انداز سیاست‌های انقباضی، آسیب‌پذیرتر نشان می‌دهند.

چندین گزارش سود ناامیدکننده از طرف شرکت‌ها در هفته‌ گذشته می‌تواند به عنوان اولین زنگ خطر کاهش سوخت موتور رشد اقتصادی تعبیر شود. شاخص سهام S&P500 در سومین هفته نزولی‌اش ۸/۲ درصد افت را ثبت کرد، که بزرگ‌ترین ریزش هفتگی در ۱۸ ماه اخیر محسوب می‌شود. علاوه بر این، تغییر شکل سبد هزینه خانوارها به دنبال کاهش محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری موجب کاسته شدن از محبوبیت بسیاری از شرکت‌های‌های تک‌شده، به طوری که پس از سقوط ۳۵ درصدی سهام شرکت نتفلیکس به دنبال سودآوری کمتر از پیش‌بینی، شاخص نزدک هم یکی از بدترین روزهای خود در هفت هفته اخیر را سپری کرد و با کاهش ۶/۲ درصدی به معاملات هفتگی‌اش پایان داد.

شاخص راسل ۲۰۰۰ که نمایانگر وضعیت عمومی شرکت‌های کوچک و متوسط است نیز بار فشار اقتصادی ناشی از تورم انتظارات انقباضی را منعکس می‌کند. این شاخص هم با ۸۰/۵۰ امتیاز یا ۶/۲ درصد کاهش به ۶۶/۱۹۴۰ کاهش یافت.

گزارش اولیه شاخص مدیران خرید برای ماه آوریل در روز جمعه نشان داد که رشد بخش خدمات ایالات متحده در حال کند شدن است که به ویژه به دلیل افزایش هزینه‌های سوخت، دستمزدها و سایر هزینه‌ها آسیب‌دیده است.

بر این اساس به نظر می‌رسد که فدرال‌رزرو خطر تورم را جدی‌تر از آن می‌داند که عواقب رکودی تشدید سیاست‌های انقباضی بتواند این بانک را از کاهش تهاجمی‌تر نرخ بهره باز دارد و این می‌تواند به معنای افزایش فشار بیشتر بر بازارهای مالی و طلا باشد.

*  تحلیلگر شرکت بین‌المللی اینوسلو

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 258239
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *