برخی سازندگان در حال بیرون رفتن از نهضت مسکن هستند
به گزارش جهان صنعت نیوز: ایرج رهبر اظهار کرد: نرخ مصالح ساختمانی در سال جاری رشدهای سنگینی را تجربه کرد. اوایل امسال هر تن سیمان فله حدود ۶۰۰ هزار تومان بود که هماکنون به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و در واقع ۲۰۰ درصد افزایش یافته است. میلگرد از کیلویی ۱۳۰۰ تومان به حدود ۲۰ هزار تومان رسیده است.
بورسبازی باعث افزایش روزافزون قیمت سیمان میشود
وی افزود: اینکه قیمت سیمان به یکباره طی حدود دو ماه سه برابر شد فقط به علت محدودیتهای برق نیست. به بهانه انرژی گران میکنند اما یکی از دلایل اصلی این افزایش قیمتها بورسبازی در بازار سیمان است. میگویند حدود ۱۵ نفر در این بازار حضور دارند که سیمان را به صورت کلی خریداری و با قیمتهای مدنظر خودشان در بورس عرضه میکنند.
این فعال صنعت ساختمان با بیان اینکه رشد قیمت نهادههای ساختمانی برای بازار مسکن سمّ کشنده است، تاکید کرد: از طرف دیگر دولت قیمتهایی را برای نهضت ملی مسکن اعلام کرده که منطقی نیست و به سختی نرخ تعدیل را اعلام میکنند. بر اساس نرخ سه ماهه دوم سال ۱۴۰۰ قیمت هر متر مربع را ۴.۷ میلیون تومان اعلام کردند که هنوز این رقم را تعدیل نکردهاند.
رهبر گفت: رشدهای عجیب و غریبی که در قیمت سیمان و میلگرد اتفاق میافتد اجرای طرحهای حمایتی مسکن را غیرممکن کرده است؛ زیرا از آن طرف وزارت راه و شهرسازی قیمت را برای پیمانکاران به این صورت تغییر نمیدهد. اولا تعدیل را دیر اعلام میکنند. اگر هم تعدیل کنند به قیمت انرژی توجه ندارند و میانگین قیمت تورم مصالح ساختمانی را محسوب میکنند.
وی با اشاره به تورم ۵۵ درصدی مصالح ساختمانی در پایان سال گذشته خاطرنشان کرد: کاش قیمتها همان مقدار باقی میماند اما همانطور که گفتم از عید تا الان نرخ سیمان سه برابر و میلگرد حدود دو برابر افزایش یافته است. با این شرایط بخش خصوصی نمیتواند کار را ادامه دهد. در حال حاضر خیلی از همکاران ما که در طرح نهضت ملی مسکن ورود کردهاند به دلیل رشد قیمت مصالح دیگر نمی توانند ادامه بدهند. میگویند حاضریم جریمه بپردازیم و از این پروژه بیرون بیاییم.
همیشه بدهکار مصالح فروش هستیم
این سازنده نهضت ملی مسکن اظهار کرد: واقعا کار سخت شده است. ما همیشه بدهکار مصالح فروش هستیم. مصالح را چکی میخریم و نهایتا باید بدهی خود را با بهره آن تا یک ماه تسویه کنیم. در یک کارگاه تعدادی کارگرمشغول هستند که اگر قالب بندی و آرماتوربندی انجام ندهیم باید پول کارگر بدهیم و دچار خسارت میشویم. بنابراین مجبوریم از هر طریقی که شده مصالح را تهیه کنیم.
وی با اشاره به سایت ۵۰۴ واحدی شهریار که در آن فعالیت دارد گفت: فعلا با هر زحمتی شده پروژه شهریار را سرپا نگه داشتهایم اما بدهکاری ما به مصالحفروشان یواش یواش دارد زیاد میشود. مرتب تماس میگیرند و پول میخواهند. فعلا عمده کار ما در بخش سیمان و میلگرد است. ما صنعتی است و تونلی کارمیکنیم که باید هر روز یک سقف بزنیم. اگر مصالح برسد سرعت عمل بالا میرود. اما با این وضعیت ممکن است مجبور شویم کار را متوقف و تعداد کارگران را کم کنیم. یعنی ظرفیت کار پایین میآید که منجر به طولانی شدن پروژه و تورمهای آتی میشود.
رهبر یادآور شد: مسئولان وزارت راه و شهرسازی باید فکری به حال سازندگان نهضت ملی مسکن کنند. ابتدا گفتند کارت اعتباری صادر میکنیم و مصالح را مستقیما از کارخانه بگیرید. ولی مساله بورسبازی که آمد خیلی به پروژه لطمه زد. سرمایهگذاران بزرگ، مصالح را به یکباره خریداری و در بورس عرضه میکنند. میگویند من این قیمت میفروشم، میخواهی بخر، نمیخواهی نخر. قیمت دست خودشان است. وزارت راه و شهرسازی باید ترتیبی اتخاذ کند که سازندگان طرحهای حمایتی مسکن بتوانند بدون واسطه از کارخانه مصالح مورد نیاز را خریداری کنند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانمسکنلینک کوتاه :