xtrim

حال اینترنت خوب نیست

به گزارش جهان صنعت نیوز:  این نماینده مجلس در حالی به عدم وجود اینترنت در برخی روستاها اشاره می‌کند که وزیر ارتباطات در مراسم آیین افتتاح پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، که دو هفته قبل به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود، به انتقاد از عملکرد دولت پیشین در اتصال روستاها به اینترنت پرداخته بود و از فعالیت‌های وزارتخانه‌اش برای افزایش دسترسی روستاها به اینترنت خبر داده بود. با توجه به اینکه پانزدهم شهریورماه مصوبه‌ای با عنوان «شرح وظایف، اختیارات و ترکیب اعضای کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور» به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید که به موجب آن کمیسیونی با هدف تنظیم‌گری تشکیل خواهد شد. تصویب این طرح که سه ماده از طرح صیانت است به نگرانی درباره تصویب و اجرا شدن سایر مواد این طرح دامن زده است.

این نماینده مجلس ضمن اظهار بی‌اطلاعی از تصویب این مصوبه در شورای عالی فضای مجازی، وضعیت فعلی طرح صیانت در مجلس را چنین تشریح کرد: طرح صیانت نه‌تنها به مرحله اجرا نرسید بلکه تصویب هم نشد. درحال حاضر این طرح برای مطالعه و بررسی بیشتر به مرکز پژوهش‌ها ارجاع شده است در واقع طرح در مرحله بررسی قرار دارد. با وجود این، شورای عالی فضای مجازی این مصوبه را برای اجرا ابلاغ کرده است و بر اساس آن این کمیسیون وظیفه تنظیم سیاست‌ها، نظارت، هدایت، هماهنگی و تصویب مقررات و آیین‌نامه‌های کلان در همه ابعاد فضای مجازی و تنظیم‌گری سایر نهادهای تنظیم‌بخش را برعهده خواهد داشت. با توجه به اینکه یکی از بندهای این مصوبه بند تصویب الزامات مدیریتی ترافیک داخلی و خارجی فضای مجازی کشور از سوی کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور است، این امکان وجود دارد که کاهش پهنای باند در اختیار این کمیسیون قرار گیرد. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به همین موضوع خواستار پاسخگویی وزیر ارتباطات در خصوص ارتباط میان وضعیت نامناسب اینترنت با تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی شد. ارکانی همچنین به تکذیب همیشگی کاهش سرعت اینترنت از سوی وزیر ارتباطات اشاره و اعلام کرد در صورتی که موضوع جدیدی منجر به کاهش سرعت و کیفیت اینترنت شده باشد، لازم است نمایندگان مجلس پس از بازگشت از مراسم اربعین در این خصوص تصمیم جمعی بگیرند.

تردیدی در قدیمی بودن زیرساخت‌ها وجود ندارد

opal

علی معیری کارشناس فناوری اطلاعات در خصوص کیفیت و سرعت نامناسب اینترنت در کشور به «جهان‌صنعت» گفت: اینکه اینترنت این روزها از لحاظ سرویس‌گیری نسبت به قبل ضعیف‌تر شده و مشکلاتی را برای کاربران به وجود آورده، قابل کتمان نیست. همچنین همیشه نگاه سیاسی به این مسائل وجود داشته و دولت‌ها سعی می‌کنند دولت‌ قبلی را مقصر وضعیت نامناسب کیفیت بدانند. این بحث‌ها همیشه بوده و به نظر می‌آید دولت، به خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به صورت شفاف اعلام کند که چه برنامه‌ای برای ادامه مسیر در نظر دارد. این کارشناس در ادامه افزود: اینکه زیرساخت‌ها در کشور قدیمی است و به‌روز نشده تردیدی وجود ندارد. می‌دانیم که با گران شدن زیرساخت‌ها، تجهیزات و تحریم‌ها هزینه تامین این امکانات به مراتب بیشتر از ۵ سال گذشته است. همچنین این موضوع بر بسیاری از پروژه‌های کلان کشور سایه انداخته و انجام صحیح آنها را با مشکل مواجه کرده و در نتیجه باعث می‌شود قطعی‌های مکرر اینترنت در کشور را تجربه ‌کنیم.

کندی سرعت اینترنت برای کاربران آزاردهنده است

وی در ادامه گفت: از سوی صاحبان کسب‌وکارهای فناور و حتی غیرفناور، برای توسعه وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی هزینه‌های بسیاری شده است. این روزها هم کندی سرعت اینترنت آزاردهنده است و هم افزایش تعرفه‌ها آسیب جدی‌ای را به کسب‌وکارها و کاربران وارد کرده است. معیری در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه فناوری اطلاعات باید در دسترس تمام مردم قرار بگیرد و جزو گروه‌های لوکس محسوب نمی‌شود. همچنین بسیار حیاتی است که به این حوزه از جانب مسوولان یک نگاه منطقی و زیرساختی داشته باشیم. این کارشناس در ادامه افزود: من به عنوان یک عضو کوچک در حوزه فناوری اطلاعات از متولیان امر درخواست دارم اگر لازم است از نظرات بخش خصوصی، انجمن‌های تخصصی و اتحادیه‌های کسب‌و‌کاری استفاده شود. اگر مشکلات زیرساختی است و دولت به هر دلیل (فنی یا مالی) توان حل آن را ندارد از بخش خصوصی کمک بگیرد و این مشکلات را حل کند. این روزها قطع و وصلی‌ها در اینترنت، تشریفات زائد اداری، بیمه تامین اجتماعی و افزایش مالیات‌ها، مشکلات فراوانی را برای کاربران و کسب‌و‌کارها به وجود آورده است.

علی معیری در پایان گفت: برای حل این مشکلات شاید لازم باشد مسوولان پشت درهای بسته تصمیم نگیرند و از خرد جمعی استفاده کنند. همه ما سوار یک قایق هستیم و باید هرکسی گوشه کار را بگیرد و این مشکلات را حل و اوضاع را از این وضع نامناسب خارج کنیم. موضوع اینترنت یک دغدغه ملی و همگانی است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 288661
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *