xtrim

ارزندگی بی‌سابقه بورس

به گزارش جهان صنعت نیوز:  امیر سیدی کارشناس بازار سرمایه در این خصوص بیان کرد: منفی‌های بازار سرمایه دلایل متعددی دارد و یکی از این دلایل، نگرانی بابت احتمال رکود و کاهش قیمت در بازارهای جهانی است که معتقدم این نگرانی منطقی است. وی تصریح کرد: بعد از اتفاقات سال ۱۳۹۹، هرگز بازار سرمایه به این سطح از ارزندگی (بالاخص در بعضی صنایع) نرسیده بود.اتفاقا اواخر شهریور ماه، زمان مناسبی هم برای خرید سهام با نگاه بلند‌مدت و هم با نگاه نوسان‌گیری کوتاه‌مدت است‌.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه افزایش نرخ بهره در اروپا و آمریکا فشاری بر بازارهای کالایی تحمیل کرده و در هفته‌های اخیر هم شاهد اصلاح قیمت کامودیتی‌ها بوده‌ایم. سیدی در این باره اظهار کرد: طبیعی است که این نگرانی در مورد سهم‌های گروه پتروشیمی، معدنی و فلزی بازار سرمایه ما نیز وجود داشته باشد.

وی افزود: البته به طور کلاسیک بورس کشور ما در شهریورماه با افزایش عرضه مواجه می‌شود اما کلیت بازار سرمایه در سطح ارزنده‌ای قرار دارد و هر چه قیمت‌ها بیشتر افت می‌کند، ارزندگی سهم‌ها افزایش می‌یابد. سیدی عنوان کرد: اگرچه با چشم‌انداز احتمال رکود در بازارهای جهانی، انتظار رشد در برخی سهم‌ها نمی‌رود اما انتظار افت قیمت سهم‌های وابسته به قیمت‌های جهانی هم وجود ندارد.

opal

فرصت‌های نامتوازن بازار

کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر امکان انتخاب گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری تصریح کرد: فرصت‌های نامتوازن در بازار سرمایه ما وجود دارد و نباید تصور کرد تمامی سهم‌ها دسته‌جمعی رشد یا افت خواهند داشت. سیدی بیان کرد: اگر تحلیل درستی از شرایط داشته باشیم، همواره می‌توان سهم‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بازار شناسایی کرد. به طور مثال برخی صنایع همچون فولادی‌ها و… سال‌ها با انرژی ارزان‌قیمت فعالیت کرده‌اند و سودآور بوده‌اند. اما با توجه به مشکلات در تامین برق و گاز صنایع و ضرورت سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی و… فرصت رشد سودآوری از صنایع انرژی بر گرفته خواهد شد. وی افزود: در چنین شرایطی، اصلاح سیاست‌ها می‌تواند سبب جذابیت صنایع حوزه تامین انرژی همچون نیروگاهی‌ها برای یک بازه زمانی بلند‌مدت شود. علاوه بر این سهام شرکت‌هایی که تا چندی قبل مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده‌اند نیز پتانسیل بالایی برای رشد سودآوری در یکی دو سال آینده دارند.

فاکتورهای ارزشگذاری سهام

سیدی در ادامه گفت: در ارزشگذاری سهم‌ها، ۴ فاکتور ارزش جایگزینی، ارزش انحلال، ارزش نسبی و ارزش جریان وجوه نقد مورد بررسی قرار می‌گیرد. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: از منظر ارزش جایگزینی، اکثر سهم‌های بازار ارزنده هستند و قیمت فعلی بسیاری از سهم‌ها حتی به یک‌پنجم ارزش جایگزینی رسیده است. تقریبا کل بازار سرمایه نسبت به بازارهای جهانی ارزان بوده و بسیاری از سهم‌ها نیز نسبت به ارزش بازار سرمایه خودمان، ارزان هستند. وی در گفت‌و‌گو با سنا اظهار کرد: البته چالش‌هایی در ارزش کسب‌و‌کار وجود دارد و نرخ بهره و سیاست‌های بانک مرکزی در این مورد نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. وی افزود: بانک مرکزی ایران سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته و باعث افزایش نرخ بهره بین‌بانکی شده و به همین دلیل در ارزشگذاری شرکت‌ها از منظر تنزیل جریان وجوه نقد آتی، شاید سرمایه‌گذاری در سهام توجیه نداشته باشد. انتظار می‌رود سیاستگذاران به دنبال اجرای سیاست‌هایی برای افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و حوزه تولید باشند.

رشد چهار هزار واحدی شاخص کل

گفتنی است روز گذشته شاخص کل بورس تهران پس از چند روز متوالی ریزش، با چهار هزار و ۱۵۵ واحد افزایش، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۹۳ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن هم با ۲ هزار و ۷۷۴ واحد افزایش به ۴۰۵ هزار و ۲۵۷ واحد و شاخص قیمت با هزار و ۶۵۹ واحد رشد به ۲۴۲ هزار و ۴۰۳ واحد رسید. شاخص بازار اول، پنج‌هزار و ۴۶۰ واحد و شاخص بازار دوم، یک‌هزار و ۱۰۰ واحد افزایش را ثبت کرد. روز گذشته در معاملات بورس تهران، بیش از پنج میلیارد و ۴۹۱ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۴۳۶ میلیارد ریال معامله شد. همچنین فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۱۲۶ واحد، ایران‌خودرو (خودرو) با ۷۰۵ واحد، سایپا (خساپا) با ۳۸۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۳۱۸ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۱۹۷ واحد و پالایش نفت تهران (شتران) با ۲۱۲ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند. در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس (فارس) با ۶۵۰ واحد، نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۱۶۱ واحد، پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۱۲۲ واحد، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) با ۱۰۸ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۱۰۷ واحد و معنی و صنعتی گل‌گهر (کگل) با ۱۰۶ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند. بر پایه این گزارش، روز گذشته نماد گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو (خگستر)، سایپا (خساپا)، ایران‌خودرو (خودرو)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و گسترش سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی پتروشیمی خلیج‌فارس (پترول) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات روز گذشته صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۹۳ میلیون برگه سهم به ارزش سه هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال دادوستد شد.

افزایش خفیف شاخص فرابورس

شاخص فرابورس روز گذشته حدود ۱۰ واحد افزایش داشت و به ۱۸ هزار و ۷۶۵ واحد رسید. در این بازار بیش از ۲ میلیارد و ۷۴۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد. تعداد دفعات معاملات روز گذشته فرابورس بیش از ۱۶۶ هزار و ۴۳۴ نوبت بود. تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، فرآورده‌های غذایی و قند چهارمحال (قچار) و پویا زرکان آق‌دره (فزر) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند، همچنین شرکت سرمایه‌گذاری صبا‌تامین (صبا)، سنگ‌آهن گهرزمین (کگهر)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) و نفت ایرانل (شرانل) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 289337
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *