xtrim

آزمایش سوخت‌رسانی موشک ماه با موفقیت انجام شد

به گزارش جهان صنعت نیوز: آرتمیس ۱ با استفاده از موشک غول‌پیکر موسوم به «سامانه پرتاب فضایی» (SLS)، یک کپسول بدون سرنشین «اوریون» (Orion) را به مدار ماه می‌فرستد. ناسا تلاش کرد این ماموریت را در سوم سپتامبر پرتاب کند، اما این تلاش به خاطر نشت هیدروژن مایع خنثی شد. گروه آرتمیس۱ در نهم سپتامبر، دو مولفه را در اطراف محل قطع اتصال جایگزین کردند.

سپس، آزمایش سوخت‌رسانی را برنامه‌ریزی کردند تا ببینند آیا این تعمیر کارایی دارد یا خیر. این آزمایش دیروز در سکوی پرتاب «B39» در «مرکز فضایی کندی» (KSC) ناسا در فلوریدا انجام شد و خبرهای خوبی را برای این ماموریت به همراه داشت. «چارلی بلکول تامپسون» مدیر راه‌اندازی آرتمیس، در اظهارات کوتاهی پس از آزمایش گفت: همه اهدافی را که برای انجام دادن آن تعیین کرده بودیم، توانستیم به انجام برسانیم. این بدان معنا نیست که همه چیز عالی پیش رفت. به عنوان مثال، هنگام بارگیری هیدروژن مایع، نشت دوباره ظاهر شد اما این گروه موفق شدند آن را عیب‌یابی کنند و نشتی را به سطح قابل قبول کاهش دهند. پرسنل آرتمیس۱ طی یک آزمایش پیش‌فشار که بخشی از فعالیت‌های روز چهارشنبه بود، متوجه نشت متفاوت هیدروژن شدند.

مقامات ناسا پس از پایان آزمایش توضیح دادند که این آزمایش، مهندسان را قادر می‌سازد تا تنظیمات مورد استفاده برای تهویه موتورها را تنظیم کنند و پیش از روز پرتاب، به اعتبارسنجی زمان‌بندی‌ها بپردازند تا هنگام شمارش معکوس روز پرتاب، میزان خطر کاهش یابد. همچنین، مقامات آژانس گفتند که نشت دوم، کوچک‌تر از دیگری بود و گروه آرتمیس۱ توانست آن را تحت کنترل نگه دارد. ناسا در حال حاضر ۲۷ سپتامبر را به عنوان روز مورد نظر برای پرتاب آرتمیس۱ و تاریخ پشتیبان احتمالی را دوم اکتبر در نظر گرفته است.

opal

«تامپسون» گفت: به‌رغم موفقیت روز چهارشنبه، هنوز خیلی زود است که به هر یک از این تاریخ‌ها تعهد رسمی بدهیم. وی افزود: من فکر می‌کنم که داده‌ها را می‌گیریم تا ببینیم چه چیزی را به ما می‌گویند. من با آزمایش امروز و رسیدن به همه اهدافمان، بسیار تشویق شدم. برخی عوامل دیگر نیز باید با آرتمیس۱ همکاری کنند تا این ماموریت در دو هفته آینده راه‌اندازی شود. برای مثال، آب و هوا باید مساعد باشد و این هرگز در سواحل فلوریدا قطعی نیست.

همچنین، این ماموریت باید از صدور گواهینامه «سیستم خاتمه پرواز» (FTS) خود معاف شود. این سیستمی است که برای از بین بردن سامانه پرتاب فضایی در صورت منحرف شدن از مسیر هنگام پرتاب طراحی شده است. اگر همه چیز برای آرتمیس۱ به خوبی پیش برود، آرتمیس۲ فضانوردان را در سال ۲۰۲۴ به دور ماه خواهد فرستاد و آرتمیس۳ نیز یک یا دو سال بعد، انسان را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود خواهد آورد. هدف برنامه آرتمیس در نهایت، ایجاد حضور بلندمدت انسان در ماه و اطراف آن و استفاده از مهارت‌ها و دانش به دست آمده در رساندن فضانوردان به مریخ در اواخر دهه ۲۰۳۰ یا اوایل دهه ۲۰۴۰ است.

اخبار برگزیدهخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 291391
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *