«ماسک»صاحب غول رسانهای جهان شد
به گزارش جهان صنعت نیوز: ماسک تصاحب توئیتر را با اخراج مدیران عالیرتبه این شرکت جشن گرفت. ایلان ماسک در اولین واکنش پس از تصاحب رسمی توئیتر، با انتشار توئیت جدیدی از «آزاد شدن پرنده» خبر داد تا به نوعی خودش را ناجی این شبکه اجتماعی نشان دهد.
خبرگزاریهای معتبر از اخراج «پاراگ آگراوال» خبر میدهند. «آگراوال» که سال گذشته به عنوان جانشین «جک دورسی»، بنیانگذار به مدیرعامل توئیتر تبدیل شده بود، رابطه بسیار پرتنشی با «ماسک» داشت. افزونبر «آگراوال»، ظاهرا «ند سیگل» مدیر ارشد مالی توئیتر نیز اخراج شده است. به ادعای رویترز، در لحظه منتشر شدن خبر تصاحب توئیتر توسط ایلان ماسک، «پاراگ آگراوال» و «ند سیگل» در ساختمان مرکزی این شرکت حضور داشتهاند و توسط تیم حراست به بیرون هدایت شدهاند.
اخراج مدیرعامل و مدیران ردهبالا
ویجایا گده مدیر سیاستگذاری توئیتر که «ماسک» پیشتر بهطور علنی از او انتقاد کرده بود نیز برکنار شده است. «گده» فردی بود که دستور بن شدن دائمی حساب کاربری دونالد ترامپ را صادر کرد. نیویورکتایمز میگوید «شان اجت» که به عنوان رییس اداره حقوقی توئیتر فعالیت میکرد، دیگر جایی در این شرکت ندارد. به ادعای اینسایدر، «سارا پرسونت»، مدیر ارشد مشتری نیز از سمت خود برکنار شده است. مدیران اخراجشده توئیتر پس از برکناری از سمتشان دستمزد خوبی دریافت کردند. «پاراگ آگراوال» ۷/۳۸ میلیون دلار، «ند سیگل» ۴/۲۵ میلیون دلار، «گده» ۵/۱۲ میلیون دلار و «پرسونت» که روز پنجشنبه در توئیتی گفته بود از حضور «ماسک» در توئیتر بسیار هیجانزده است ۲/۱۱ میلیون دلار دریافت کردند. این افراد دیگر هیچ نقشی در توئیتر نخواهند داشت.
بالاخره «توئیتر» به «ایلان ماسک» رسید
رابطه پرحاشیه ایلان ماسک و توئیتر از اردیبهشت امسال شروع شد؛ زمانی که مدیرعامل «تسلا» و «اسپیسایکس» ۲/۹ درصد از سهام توئیتر را تصاحب کرد. «ماسک» قرار بود به تیم هیاتمدیره اضافه شود، اما در نهایت پشیمان شد و گفت توئیتر را بهطور کامل میخرد. همچنین زمان زیادی از پیشنهاد اولیه نگذشته بود که ماسک شروع به انتقاد از توئیتر کرد و گفت که از قرارداد عقبنشینی میکند. با شکایت مدیران توئیتر از ماسک در دادگاه «دلاور»، پرونده پیچیدهتر شد و در نهایت «ماسک» با تغییر موضع گفت با شرایط اولیه قرارداد موافق است و با اینکه بیش از حد برای توئیتر پول میدهد، این شبکه اجتماعی را تصاحب میکند چون پتانسیل زیادی در آن میبیند. ماسک در هفته اخیر جلساتی با کارمندان توئیتر برگزار کرده بود و احتمالا بار دیگر با آنها به گفتوگو مینشیند.با وجود پایان تنش بین ایلان ماسک و توئیتر، هنوز سوالات زیادی درباره آینده این شبکه اجتماعی ذهن ما را درگیر کرده است. در حالی که «ماسک» قبلا روی خوشی به تبلیغات نشان نمیداد، اکنون میگوید توئیتر بهدنبال تبدیل شدن به مورد احترامترین شرکت تبلیغاتی دنیا است. در حالی که «ماسک» خودش را طرفدار سرسخت آزادی میداند، میگوید توئیتر به پلتفرمی تبدیل نمیشود که بتوان در آن هر حرفی را بدون عواقب مطرح کرد.
واشنگتن پست گفته بود که ایلان ماسک قصد دارد پس از تصاحب توئیتر ۷۵ درصد از کارکنان این شرکت را اخراج کند، اما روز پنجشنبه بلومبرگ نوشت «ماسک» در گفتوگو با کارکنان توئیتر این شایعه را تکذیب کرده است. البته همچنان انتظار میرود شماری از افرادی که هماکنون در توئیتر مشغول به کار هستند اخراج شوند. ایلان ماسک پیشتر بارها از سیاستهای توئیتر انتقاد کرده و گفته است که قصد دارد در سبک کنترل محتوای این شبکه اجتماعی تغییراتی اعمال کند. ماسک گفته توئیتر باید برای حذف توئیتها و مسدود کردن حسابهای کاربری رویکرد محتاطانهتری در پیش بگیرد. او همچنین از احتمال بازگشت دونالد ترامپ به توئیتر خبر داده است. ایلان ماسک برای تصاحب کردن توئیتر مجموعا ۱۳ میلیارد دلار وام دریافت کرده است.
«بایننس» یکی از سرمایهگذاران «توئیتر»
همچنین «بایننس»، صرافی بزرگ رمزارز، تایید کرده که یکی از سرمایهگذاران جدید توئیتر بهحساب میآید. مدیرعامل «بایننس» میگوید: «قصد داریم که در ترکیب شبکههای اجتماعی با Web3 نقش ایفا کنیم تا استفاده از کریپتو و فناوری بلاکچین را گسترش دهیم.» بلومبرگ میگوید ایلان ماسک قصد دارد شخصا مدیرعامل توئیتر شود. البته مدیرعاملی ماسک موقتی خواهد بود و او در آینده سمت خود را به فرد دیگری واگذار میکند. به ادعای منابع بلومبرگ، ماسک همچنین تصمیم گرفته است حسابهایی که برای همیشه در توئیتر بن شدهاند را برگرداند. بلومبرگ در گزارش دیگری ادعا میکند که ایلان ماسک شماری از مهندسان «تسلا» را به مقر اصلی توئیتر دعوت کرده است تا ضمن گفتوگو با مدیران محصول توئیتر شروع به بررسی کد این شبکه اجتماعی کنند.
برنامههای «ایلان ماسک» برای «توئیتر»
با وجود اینکه ایلان ماسک بهصراحت گفته توئیتر را برای کسب درآمد تصاحب نکرده است، گزارشهای ضدونقیض از ایدههای «ماسک» برای بالا بردن درآمد این شبکه اجتماعی خبر میدهند. ممکن است دولتها و سازمانها برای استفاده از توئیتر مجبور به پرداخت هزینهای اندک شوند. احتمالا دریافت تیک آبی پولی میشود و «ماسک» برای کاهش هزینهها سراغ اخراج کارمندان میرود. یکی از خبرسازترین ایدههای «ماسک»، ساخت شبکه اجتماعی جدیدی به نام «ایکس» است؛ سرویسی که «ماسک» آن را «اپلیکیشن همهچیز» خطاب میکند. اپلیکیشن ایکس به احتمال زیاد عملکرد مشابه ویچت خواهد داشت. سوپر اپلیکیشن «ویچت» در چین تمامی سرویسهای مهم نظیر پیامرسان، تاکسی اینترنتی، رزرو رستوران، خدمات بانکی و… را یکجا ارائه میدهد. «ایلان ماسک» میگوید: «مردم چین اساسا در ویچت زندگی میکنند. اگر بتوانیم چنین چیزی را با توئیتر بسازیم به موفقیت بزرگی خواهیم رسید.» حال که ماسک رسما رهبری توئیتر را در اختیار گرفته است، آینده این شبکه اجتماعی مبهمتر از همیشه به نظر میرسد. ماسک احتمالا به زودی برنامههایی که برای توئیتر دارد را اعلام میکند. همچنین با وجود نهایی شدن این خرید، به سهامداران توئیتر ۲۰/۵۴ دلار به ازای هر سهم پرداخت میشود و این شبکه اجتماعی اکنون به عنوان یک شرکت خصوصی فعالیت خواهد کرد.
لینک کوتاه :