چهار سناریوی پساانتخاباتی رژیم صهیونیستی
به گزارش جهان صنعت نیوز: نتانیاهو در مورد نتایج انتخابات اظهار کرد: شروع خوبی است و منتظر نتایج واقعی هستیم. نتانیاهو افزود: یک سال و نیم تغییر باعث شد تا اسرائیلیها دنبال این باشند که دیگر در ضعف و خواری زندگی نکنند و مجددا به قدرت و سربلندی برسند. وضعیت معیشتی را بهبود میبخشیم و امنیت را به اسرائیل بازمیگردانیم. همچنین صلح را گسترش میدهیم و اسرائیل را به جایگاه خود به عنوان یک قدرت بزرگ در میان ملتها بازمیگردانیم.
نتانیاهو رهبری حزب لیکود را برعهده دارد که این حزب در ائتلاف با چند حزب دستراستی دیگر وارد انتخابات شده است. نتایج اولیه از پیروزی این بلوک راستگرا حکایت دارد، با این حال کسب اکثریت ۶۰+۱ کرسی در پارلمان ۱۲۰ نفره این رژیم امری است که با توجه به نتایج نزدیک انتخابات مورد مناقشه است و هر لحظه ممکن است با کسب یک کرسی از سوی یکی از احزاب کوچک مورد تردید قرار گیرد.
بر همین اساس رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده حزب ملی دموکراتیک اسرائیل طبق نتایج اولیه به کسب حد نصاب لازم برای ورود به پارلمان نزدیک میشود که این امر میتواند بلوک نتانیاهو را با از دست دادن اکثریت خود در کنست تهدید کند.
یائیر لاپید نخستوزیر فعلی رژیم صهیونیستی پس از آنکه حزبش جایگاه دوم را در نتایج نظرسنجیهای اولیه به دست آورد، خطاب به حامیان خود در تلآویو گفت: باید منتظر نتایج نهایی انتخابات پارلمانی باشیم. لاپید اظهار کرد: تا زمانی که تمامی آرا شمرده نشوند، هیچ چیزی قطعی نشده، ما صبور خواهیم بود و به کار خود ادامه خواهیم داد، مبارزه ما برای ایجاد یک دولت «یهود، دموکرات، لیبرال و مدرن» است.
همزمان نخستوزیر فلسطین به نوبه خود از ظهور احزاب راست «افراطی» در انتخابات کنست انتقاد کرد. وی در بیانیهای که روز چهارشنبه از سوی کابینه فلسطین منتشر شد، گفت: ظهور احزاب راست افراطی در انتخابات کنست نتیجه طبیعی تظاهرات رو به رشد نژادپرستی در جامعه اسرائیل است.
نتایج صندوقهای نمونه آرای انتخابات اسرائیل که شامگاه روز سهشنبه دهم آبان در زمان بسته شدن حوزههای رایگیری از سوی شبکههای عمده تلویزیونی این رژیم منتشر شد، نشان میداد که جناح راست و مذهبی این کشور به رهبری حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو، به احتمال زیاد برنده انتخابات است.
سناریوهای کلیدی پس انتخابات
با توجه به تعادلی که بین اردوگاه اپوزیسیون به رهبری «بنیامین نتانیاهو» رییس حزب لیکود و اردوگاه «تغییر» (اصلاح) به رهبری «یائیر لاپید» نخستوزیر موقت و رییس حزب «یش عتید» براساس نظرسنجیها وجود دارد، ناظران چهار سناریو برای انتخابات و احتمال تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی پیشبینی کردهاند.
سناریوی اول که به پیشبینی نظرسنجیها نزدیک است، این است که کابینه به ریاست نتانیاهو با مشارکت اردوگاه فعلی طرفدار او متشکل از احزاب «حریدی» و اتحاد صهیونیسم دینی تشکیل شود؛ البته در صورتی که این اردوگاه موفق به کسب حداقل ۶۱ کرسی کنست شود. اما سناریوی دوم، تشکیل کابینه به رهبری یائیر لاپید است. اگر او بتواند بدون احزاب عربی و بدون حمایت آنها اما با حمایت یکی از احزاب حریدی حد نساب کرسیهای کنست برای تشکیل کابینه (۶۱ کرسی) را به دست آورد که احتمال ضعیفی است، کابینه به رهبری یائیر لاپید تشکیل خواهد شد.
سناریوی سوم که احتمال آن نیز ضعیف است، تشکیل کابینه به رهبری «بنی گانتز» رییس حزب «اردوگاه عمومی» (یا به عبارت دیگر اردوگاه ژنرالها) است که کابینهای ائتلافی مانند کابینه «نفتالی بنت- یائیر لاپید» را تکرار خواهد کرد؛ حتی در صورتی که حزب «اردوگاه عمومی» گانتز تعداد کرسیهای کمتری نسبت به «یش عتید» که توسط یائیر لاپید نخستوزیر پیشبرد امور (موقت) با تکیه بر مشارکت و حمایت احزاب حریدی رهبری میشود، کسب کند. به گزارش ایرنا، آخرین سناریو، تشکیل کابینه وحدت بین «گانتز» و «نتانیاهو» به بهانه خارج کردن رژیم اسرائیل از بحران سیاسی است اما به شرطی که در یک سازوکار دورهای چرخشی نتانیاهو و گانتز به نوبت نخستوزیر آن باشند. این سناریویی است که گانتز آن را رد میکند.
اما در صورتی که تعادل بین اردوگاه نتانیاهو و اردوگاه رقیبش تکرار شود و نه نتانیاهو و نه لاپید نتوانند کابینه جدید را تشکیل دهند، در آن زمان بار دیگر انتخابات جدیدی اعلام خواهد شد که در آن لاپید مجددا تا زمان انتخابات جدید نخستوزیر کابینه موقت خواهد بود و این هم سناریویی است که نمیتوان آن را بعید دانست.
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :