قصه پرغصه اقتصاد ایران
به گزارش جهان صنعت نیوز: برای اثبات اینکه قصه اقتصاد ایران غصه دار شده است به سخنان سه اقتصاددان که از جنس اقتصاددانان لیبرال هم نیستند ونیز در دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می کنند استناد می کنیم .
محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در یک میزگرد اقتصادی می گوید نتیجه پژوهش یک سال گذشته مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران نشان میدهد
یکم – عدم تعادل در ترازهای اقتصادی کشور تشدید شده است و ناترازی در تمام ارکان اقتصادی اعم از بودجه دولت، بودجه خانوار، تراز نظام بانکی، وضعیت بازار کار و حتی مناسبات تجاری منطقهای تبدیل به چالشی جدی شده است.
دوم – از سال ۹۸ به بعد سرمایهگذاریهای جدید نتوانسته است استهلاک سرمایه را جبران کند.
سوم – شوکهای مداوم ارزی و شوکهایی که بر اثر تحریمهای سنگین به اقتصاد ایران وارد شده و همین باعث شده که در فضای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران نااطمینانی ایجاد شود .
چهارم – در چند دهه اخیر رویکرد اقتصادی و سیاسی واگرا بوده است.
پنجم- اگر این تغییر رویکرد در اقتصاد رخ ندهد متأسفانه ایران وارد دوره قاجار میشود و روند علم و تکنولوژی در ایران متوقف خواهد شد .
حجت میرزایی، استاد اقتصاد علامه طباطبایی و دیگر سخنران این نشست گفت :
ششم- حال حاضر برخی آمارهای نگرانکننده ازجمله تداوم نرخ رشد منفی، نرخ منفی سرمایه و کاهش نرخ بهرهوری نشان میدهد که دولتهای ایران از هیچ برنامهای تمکین نکردهاند.
هفتم – دولت توان پاسخگویی به نقدها را هم ندارد. دولت میآید میگوید ما به رباط کریم رفتیم و از هرکس پرسیدیم گفت ما شاهدیم که نرخ بیکاری بهتر شده است! این یعنی اینکه دولت خود را بینیاز از برنامه میداند.
فرشاد مومنی سخنران سوم این نشست نیز گفت:
هشتم- شرایط کشور بسیار شکننده است.
نهم- در حال حاضر گزارش صادقانهای از وضعیت وجود ندارد که راهگشای برنامهریزی آینده باشد،
دهم- متأسفانه با شرایطی روبهرو هستیم که افرادی برای منافع خود ترجیح میدهند به توهم دامن بزنند و متوهم باشند.
یازدهم- برای اولین بار در تاریخ ۷۰ساله اقتصادی، در سه سال پایانی دهه ۹۰ اندازه جمعیت فقرا دو برابر شده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه :
314681
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :