xtrim

توضیح و اعتذار 

یکی از وظایف رسانه ها و نشریات بیان مسائلی است که درباره آن ابهام وجود دارد و باید در خصوص آن موضوع ها روشنگری و شفاف سازی صورت گیرد. در این موارد اگر آن مساله و یا موضوع در رسانه به عنوان خبر مطرح و بر صحت آن تاکید شود، روشن است که کار خطایی انجام گرفته است.

به گزارش جهان صنعت نیوز:  چه رسانه در مورد رویداد و یا اطلاعاتی مخاطبش را آگاه کرده و به آنان اطمینان داده که اساسا خود نیز مطمئن نیست و نمی توانسته در آن خصوص کسی را مطلع کند. اما اگر مساله ای که با ابهام مواجه است در رسانه به صورت طرح مساله مطرح شود، آن گاه دیگر مخاطب این گونه مطالب شهروندان و عموم مردم نیستند بلکه در این باره مقامات و دست اندرکاران مطمح نظر و مخاطب هستند. روشن است که رسانه به مثانه چشم بینای جامعه در جایگاه نیست که بتواند چنین مسائل ابهام برانگیزی را به صورت نامه نگاری به مقامات کشور منعکس کند و از ایشان پاسخ بخواهد. رسانه در جایگاه یک دیدبان جامعه در این خصوص می تواند مساله ابهام برانگیز را منتشر و از مقامات کشور تقاضای روشنگری، تحقیق و شفاف سازی کند. این رفتاری حرفه ای است که در تمام جهان جریان دارد.
 
بر همین اساس روزنامه جهان صنعت، شایعه استفاده نیروهای انتظامی را مطرح و خواستار شفاف سازی درباره آن شده است. ابتدا متن نوشته شده توسط دکتر زیباکلام که در مورخ ۲۸ آبان ماه در این روزنامه متشر شده را بخوانید:   
 
“داستان غم‌انگیز دیگری میان مردم دست به دست می‌شود که برخی از ماموران انتظامی برای اینکه دچار تردید نشوند و به مردم شلیک کنند، از مواد روانگردان استفاده می‌کنند. انتشار چنین داستان‌هایی برای یک کشور فاجعه است. اینکه برخی به قدرت نظامی کشور افتخار می‌کنند، در برابر سلب اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی امری کمرنگ خواهد شد. به همین دلیل حکومت باید غرور و تکبر خود را زیرپا بگذارد، عده‌ای از ورزشکاران، هنرمندان، اندیشمندان، سیاسیون، حقوقدانان، پزشکان و به طورکلی افرادی که مختصر اعتباری میان مردم دارند، به عنوان هیات حقیقت‌یاب موضوعات اخیر را بررسی و شفاف‌سازی کنند وگرنه در روزهای آینده ممکن است حوادثی رخ دهد و باردیگر بحران اعتبار روایت‌ها به وجود آید.”  
 
در این متن بر روی مساله مطرح شده، عنوان داستان گذاشته شده است. این یعنی آن که نویسنده خود از صحت ماجرا باخبر نبوده و نمی داند که آیا آن چه مردم می گویند صحیح است یا نه. نویسنده بلافاصله بدون آن که اصل ماجرا را تائید کند، اضافه می کند که اصل بیان این شایعه یا به قول او، داستان، فاجعه محسوب می شود. در جمله بعد نویسنده خواستار تشکیل گروه حقیقت یاب می شود و ترکیبی در این خصوص پیشنهاد می کند. آیا در هیچ یک از این موارد ذره ای از تائید داستان مذکور وجود دارد؟ آیا نهادن عنوان داستان بر موضوع، خود مبین آن نیست که نویسنده موضوع را درجه ای از  خیالبافی گویندگان تا حقیقت احتمالی، ارزیابی کرده است؟ و آیا بیان این شایعه و تقاضای شفاف سازی و روشنگری درباره آن از وظایف ذاتی رسانه، نیست؟
 
با این حال و اگر عده ای همین میزان از رفتار حرفه ای را برنمی تابند و حتی انعکاس یک موضوع بدون تائید یا تکذیب آن و تقاضای شفاف سازی در آن باره را موجب جریحه دار شدن احساسات عمومی می دانند، روزنامه جهان صنعت از ایشان عذرخواهی می کند. در واقع روزنامه جهان صنعت همواره در کنار شهروندان ایرانی ایستاده و بر دفاع از منافع ایشان اصرار دارد. آن چه در یادداشت دکتر زیباکلام منعکس شده هم از همین قاعده پیروی می کند و روزنامه جهان صنعت در بادی امر انتشار این مطلب را به نفع منافع ملی و همراهی با خواست افکار عمومی کشور ارزیابی کرده بود.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 316998
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *