قیمت لوازم خانگی در بازار افزایش یافت
اکبر پازوکی، از افزایش قیمت تعداد محدودی از لوازم خانگی سه شرکت خبر داد.
به گزارش جهان صنعت نیوز، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به افزایش نرخ تعداد محدودی از تولیدات لوازم خانگی، تصریح کرد: ۳ شرکت افزایش قیمت را اعمال کردند، اما هنوز لیست این شرکتها بهدست اتحادیه نرسیده است.
اکبر پازوکی با اشاره به شوکهای روانی ایجاد شده در بازار لوازم خانگی بعد از نوسانهای نرخ ارز، گفت: شرکتها به شکل رسمی هیچگونه افزایش نرخی را اعمال نکردند و نتوانستند مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی را از سازمان حمایت و سازمان صمت دریافت کنند.
به گفته وی؛ تعدادی از شرکتها فروش را متوقف کردند و کالاها را نگه داشتند برخی شنیدهها حاکی از این مهم است که چند نمایشگاه فروش لوازم خانگی در شیراز و تبریز از تحویل کالا پس از فروش امتناع کردند.
این فعال صنفی با اشاره به افزایش نرخ تعداد محدودی از تولیدات لوازم خانگی، تصریح کرد: ۳ شرکت افزایش قیمت را اعمال کردند، اما هنوز لیست این شرکتها بهدست اتحادیه نرسیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی بازار را آرام توصیف کرد و افزود: افت قدرت خرید مردم در تقاضا تاثیر مستقیم گذاشته و فروش حدود ۸۰ درصد افت کرده است. از سوی دیگر فروش اینترنتی لوازم خانگی و عرضه این محصولات در فروشگاههای زنجیرهای بر روند فعالیت کاسبان این صنف تاثیر مستقیم گذاشته است.
وی کالاهای عرضه شده در فروشگاههای اینترنتی را کالاهای قاچاق دانست و افزود: ۹۹ درصد از کالاهایی قاچاق و فیک در این فروشگاهها عرضه میشوند و هیچ نهادی بر عملکرد آنها نظارت ندارد؛ در این شرایط اقتصادی دولت از کاسبان ۱۵ روزه مالیات را مطالبه میکند.
به گفته این فعال صنفی؛ مردم برای خرید کالا از سامانه جامع گارانتی، کد شناسانه و کد رهگیری استعلام دریافت کنند اگر کالاهای در این سامانهها تعریف نشده باشد کالای قاچاق محسوب میشود.
پازوکی در پاسخ به این پرسش که نوسانهای نرخ ارز تا چه میزان در قیمت کالاهای تولید داخل تاثیر میگذارد؟ گفت: مطابق با آمار انجمن لوازم خانگی از ۱۰۰ درصد کالاهای تولید داخلی ۳۰ درصد از قطعات آن در داخل کشور تولید میشود.
وی با اشاره به ضعف قطعهسازی در صنعت لوازم خانگی، گفت: اقدامات بنیادی برای توسعه صنعت لوازم خانگی انجام نشده است برخی از تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که بهتر است اقدام به تولید قطعات پلاستیکی کنند به عنوان مثال برای تولید یخچال ساید بای ساید حدود ۷۶۰ قطعه پلاستیکی نیاز است متاسفانه تمام تولیدکنندگان توان تولید همه این قطعات را ندارند.
این فعال صنفی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید برد فعال نشدند، گفت: برد از چین وارد میشود این در حالیست که در گذشته نمونه موتورهای ایتالیایی را در ایران تولید میکردیم، اما امروز از چین وارد میکنیم. پمپ ورودی و خروجی ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی وارداتی است از اینرو برای تولید این قطعات باید وزارت صمت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد نباید مجوزهای جدید برای تولید لوازم خانگی صادر شود و باید به آنچه تولید میکنیم بهاء بدهیم و کیفیت تولیدات خود را افزایش بدهیم. همچنین در قیمت باید رقابت را حفظ کنیم و فقط به فکر تولید و فروش در داخل کشور نباشیم؛ بازارهای جدید صادارتی برای خود تعریف کنیم لوازم خانگی میتواند ارزآوری قابل توجهی برای ایران ایجاد کند./خبر آنلاین
اقتصاد کلانلینک کوتاه :