تولید بدون روتوش
همزمان با دومین سالگرد تنفیذ حکم ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی، خبرگزاریهای دولتی اخباری با عنوان رشد تولید در دولت سیزدهم را منتشر میکنند که بر اساس آن در ۲ سال اخیر با توجه به توان داخلی و شرایطی که در مهار تحریمها ایجاد شد، تولید داخلی در بیشتر حوزهها رشد کرده است
به گزارش جهان صنعت نیوز، در این شرایط ابراهیم رئیسی با مدیران ۶ شرکت بزرگ صنعتی نشست چهره به چهره برگزار کرد و در راستای تحقق شعار سال، دستور رفع مشکلات این واحدها را صادر کرد. در این جلسه مدیران این شرکت ها از مشکلات تامین اعتبار ارزی و ریالی برای اجرای طرحهای توسعهای تا معضل تامین نقدینگی برای تامین مواد اولیه و در نتیجه تعطیلی و رکود کامل کارخانه و همچنین قوانین ضدتولید گفتند.
در حقیقت مسائل مطرح شده در این جلسه معضلات جدیدی نیست و سالهاست که کارشناسان اقتصادی از رویههای فعلی حاکم بر سیاستگذاری اقتصادی و صنعت گلایه دارند و معتقدند خطای آشکار مداخله دولت در اقتصاد، نهتنها مانع جهش تولید و توسعه در کشور شده بلکه باعث شده صنایع کوچک و متوسط یک به یک از چرخه تولید حذف شوند.
تغییر مداوم قوانین و مقررات، کمبود منابع مالی، قیمتگذاری دستوری، بوروکراسیهای اداری، محدودیتهای انرژی، کاهش مداوم قدرت رقابتپذیری در بازارهای جهانی، قطع ارتباط مالی با دنیا و عدمهمکاری بانکها برای ارائه تسهیلات تنها گوشهای از مشکلاتی است که ۷۵ هزار واحد صنعتی با آن دست و پنجه نرم میکنند
با این وجود هر چند به نظر این جلسه بیشتر حرکتی نمادین در آستانه این مناسبت خاص بود و شاید دستورات داده شده، عملیاتی نشود اما آنچه اهمیت دارد، تصویر بدون رتوشی از شرایط تولید است که رئیس جمهوری با آن روبرو شد. تصویری که احتمالا ۱۸۰ درجه با اخبار و آمارهای دولتی متفاوت باشد.
نکته قابل این است که تنها در آستانه مناسبتهای خاص شاهد وعده وعیدهایی از سوی دولتمردان هستیم که هیچگاه رنگ و بوی اجرایی به خود نمیگیرند، چراکه اگر این اتفاق افتاده بود، دستکم برنامه هفتم توسعه به سبک و سیاق قدیمی و با همان رویکرد دولتگرا تدوین نمیشد یا اینکه همچنان با سیاستهایی محدودکننده تولید روبهرو نبودیم.
لینک کوتاه :