xtrim

مافیای معدل امتحان نهایی!

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور گفت: در نمایشگاه کتاب امسال شاهد بودیم فروش کتاب‌های امتحان نهایی افزایش پیدا کرده بود و یک مافیای معدل به وجود آمده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت کشور اظهار کرد. مصوبه تأثیر معدل در کنکور دو هدف داشت. هدف اول، کاهش ناعدالتی‌ها برای ورود به دانشگاه بود. یعنی تا سال‌های گذشته تهرانی‌ها در صف اول ورود به دانشگاه بودند. قرار بود از این پس در مناطق محروم شاهد این قضیه باشیم. به صف اول ورود به دانشگاه بپیوندند. هدف دوم هم کاهش گردش مالی کنکور برای پذیرش داوطلبان در دانشگاه بود.

وی ادامه داد: از ۴۰ نفری که امسال رتبه برتر در کنکور سراسری شدند. ۱۳ نفر تهرانی هستند یعنی ۳۲.۵ درصد رتبه برترها تهرانی هستند. همچنان علی‌رغم اجرای مصوبه‌ای که هدفش جذب از مناطق محروم است. این تعداد نفرات را از تهران شاهدیم و تهرانی ها همچنان در صف اول ورود به دانشگاه هستند.

 ۳۲.۵ درصد رتبه برترهای کنکور تهرانی هستند

امرایی اضافه کرد: در رتبه دوم، اصفهان با ۴ رتبه از ۴۰ نفر قرار دارد. ۱۰ درصد رتبه‌ برترها را شامل می‌شود. در رتبه سوم هم یزد قرار دارد. ۷.۵ درصد رتبه برترها هم متعلق به این شهر است.

opal

وی ادامه داد: نتایج نشان می‌دهد. اگر شما پول داشته باشید. می‌توانید در کنکور هم موفق شوید. نمونه بارز آن، افرادی است. با پرداخت شهریه و تحصیل در مدارس غیرانتفاعی خاص به آموزش‌های خاص در این مدارس دست پیدا می‌کنند. معدل بهتری کسب می‌کنند.

سهم مدارس دولتی از رتبه برترهای کنکور ۸ درصد است

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور با بیان اینکه ۸۵ درصد دانش‌آموزان در سراسر کشور در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند. گفت: سهم مدارس دولتی از رتبه برترها ۳ نفر از ۴۰ نفر بوده است. یعنی ۸ درصد می‌شود. درحالی که اگر اهداف این مصوبه به درستی محقق شده باشد. باید این رقم خیلی بالاتر از این میزان بود.

وی با بیان اینکه سهم سمپاد در رتبه‌های برتر کنکور ۶۰ درصد. سهم نمونه دولتی ۱۵ درصد و سهم غیردولتی خاص ۱۷ درصد بوده است. اظهار کرد: در گروه تجربی تمام ۱۰ نفر برتر، از سمپاد بودند.

امرایی با اشاره به اینکه سال گذشته آماری منتشر شد. رتبه‌های زیر ۳ هزار را بر اساس دهک‌های یک تا ۱۰ اقتصادی جامعه تفکیک کرده بودند. افزود: در حال حاضر لازم است گزارشی منتشر شود. رتبه‌های زیر ۳ هزار کنکور امسال بر اساس دهک‌های یک تا ۱۰ اقتصادی جامعه تفکیک شود. متوجه شویم آیا قشر ضعیف بر اساس این مصوبه به دانشگاه ورود پیدا کرده است. یا قشر مرفه؟ آیا این مصوبه توانست به اهدافش برسد؟

شاهد هستیم گردش مالی کنکور همچنان پابرجاست

وی اضافه کرد: اگر این داده‌ها با جزئیات کامل و به تفکیک شهرهای محل زندگی داوطلبان منتشر شود. می‌توان با یک پژوهش ساده مشخص کرد. با اجرای مصوبه جدید، درآمد خانواده و محل زندگی چند درصد می‌تواند. بر کسب رتبه خوب در کنکور سراسری تاثیرگذار باشد. فعلا که ۴۰ نفر برتر کنکور امسال نشانه آشکار ناعدالتی آموزشی است.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه هدف دوم مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاهش گردش مالی کنکور بود. گفت: متأسفانه شاهد هستیم آن گردش مالی کنکور همچنان پابرجاست. علاوه بر آن، گردش مالی کتب نهایی و مدارس خاص و غیرانتفاعی در آموزش و پرورش به وجود آمده است. اگر هم بوده، اکنون تشدید شده است.

وی با تأکید بر اینکه داوطلبان در حال حاضر باید به غیر از خرید کتاب کنکوری به فکر خرید کتاب‌های معدل، امتحان نهایی و تشریحی باشند. افزود: اگر به ایرادات یازده‌گانه دیده‌بان نسبت به مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی رجوع کنید. یکی از ایرادات این بود که میلیون‌ها جلد کتاب حل‌المسائل و تشریحی وارد بازار خواهد شد. اکنون شاهد آن هستیم. همانطور که سایر ایرادات یازده گانه نیز یک به یک در حال رخ دادن است.

مافیای معدل به وجود آمده است

صحرایی تصریح کرد: در نمایشگاه کتاب امسال شاهد بودیم. فروش کتاب‌های امتحان نهایی افزایش پیدا کرده بود. یک مافیای معدل به وجود آمده است. گردش مالی حوزه آموزش را تشدید می‌کند.

وی تأکید کرد: می‌گویند مافیای کنکور پشت قضیه هستند. مافیای کنکور چه کسانی هستند؟ از سال ۹۷ هر تصمیم صحیح یا غلطی که گرفته می شود. از فشار پشت پرده و جریان مافیایی کنکور نام برده می شود.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور گفت: یکبار برای همیشه اصطلاح مافیا را تعریف و اسامی مافیا را به عموم جامعه اعلام کنید. بسیاری از انتشارات موافق این مصوبه بوده‌اند. چرا که همان انتشاراتی که کتاب‌های تستی تولید می‌کردند. اکنون کتاب‌های امتحان نهایی هم تولید می‌کنند. گردش مالی عمده انتشارات چندین برابر شده است.

منبع: فارس

 

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 373098
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *