فریز مزد کارگران باعث رشد اقتصادی نمی شود
معاون روابط کار وزیر کار با اشاره به اینکه دولت تلاش کرد با طرح کالابرگ کمکی به کارگران کند گفت: احتمالاً هفته آینده جلسه شورایعالی کار برگزار میشود اما هنوز دستور کار جلسه مشخص نیست.
به گزارش جهان صنعت نیوز، طی ماههای گذشته چندین بار کارگران نسبت به وضعیت حقوق خود گلایه داشته و خواستار برگزاری جلسه شورایعالی کار و رسیدگی به وضع حقوق و دستمزد شدند. اما تا کنون جلسهای با محور بررسی دستمزد برگزار نشده است.
به گفته معاون روابط کار وزارت کار، احتمال زیاد هفته آینده جلسه شورایعالی کار تشکیل میشود اما هنوز دستور جلسه مشخص نیست. جلسه این ماه هم بعد از بازگشایی مدارس برگزار میشود و هنوز دستور جلسه مشخص نیست.
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت کار در گفتوگویی اعلام کرده است که در هنگام تصویب حداقل مزد امسال دولت پیشبینی کرده بود که اگر امسال حقوق کارمندان دولت در میانه سال افزایش پیدا کند، به همان میزان حداقل حقوق کارگران هم اضافه شود، اما تا کنون هیچ خبری از افزایش حقوق کارمندان دولت نیست و بنابراین برای حداقل دستمزد کارگران هم هیچ تصمیمی گرفته نشده است.
درخواست تجدیدنظر در شورایعالی کار بررسی نشد
وی در مورد اینکه آیا تا کنون درخواست تجدیدنظر در حداقل مزد کارگران در شورایعالی کار ارائه شده است، گفت: تا کنون چنین مسئلهای در دستور کار شورایعالی قرار نگرفته است، البته نمایندگان کارگری در رسانهها مسائلی عنوان کردهاند، اما هر موضوعی که باید در شورایعالی کار بررسی شود، باید در دستور جلسه قرار بگیرد.
رعیتی فرد معتقد است که دولت تلاش کرده است در قالب کالابرگ الکترونیکی در ۵ دهک کمدرآمد جامعه امتیازاتی در نظر بگیرد، از جمله اینکه اگر نیمی از یارانه آنها صرف خرید ۱۱ قلم کالای منتخب شود، ۱۲۰ هزار تومان یارانه اضافه برایشان شارژ میشود و معمولاً کارگران جزء دهکهای سه تا پنج هستند و مشمول این امتیاز میشوند.
افزایش دستمزد سالیانه، به معنی سالی یکبار نیست!
نمایندگان کارگری بارها نسبت به عدم برگزاری جلسهای با موضوع بررسی مجدد مزد گلایه و درخواست دادهاند. اما تا کنون از سوی دولت بازخورد مثبتی دریافت نکردهاند. نمایندگان کارگران معتقدند که دولت در جریان تعیین مزد ۱۴۰۲ وعده هایی مبنی بر اینکه اگر تورم کنترل نشود جلسهای برای بحث دستمزد کارگران برگزار خواهد شد دادهاند. اما دولتیها حرف دیگری میزنند و اعتقاد دارند که بنگاه هایی که توان اقتصادی بهتری دارند میتوانند، هم دستمزد بیشتری به کارگر خود بپردازند و هم با ارائه سبد کالا کارگر را همراهی کنند.
سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور میگوید: در آخرین جلسه شورایعالی کار این وعده به نمایندگان کارگران داده شده بود در صورتی که تورم کنترل نشود، برای ترمیم مزد کارگران جلسهای از سوی وزارت کار برگزار میشود. بنابراین کارگران منتظر برگزاری جلسه شورایعالی کار با محور بحث دستمزد و معیشت کارگران هستند.
وی با بیان اینکه در قانون تأکیدی بر اینکه دستمزد سالی یکبار افزایش یابد نشده است، گفت: در قانون بیان شده است که دستمزد باید سالیانه افزایش یابد. سالیانه به معنی سالی یکبار نیست.
تصور کاملا اشتباه
گلپور با اشاره به اینکه متأسفانه اینکه تصور میکنند با افزایش دستمزد کارگران تورم ایجاد میشود کاملاً اشتباه است بیان کرد: با کاهش قدرت خرید کارگران بیشترین ضربه به تولید زده میشود، چراکه کارگران به عنوان مهمترن جامعهی هدف تولیدات داخل توان خرید ندارند. در سالی که عنوان آن از سوی مقام معظم رهبری رونق تولید نامگذاری شده است، حمایت از کارگران ضرورت دارد. متاسفانه مسئولان فکر میکنند هرچه از حقوق کارگران کم کنند، رشد اقتصادی بیشتر خواهد شد، اما برای توسعه باید اول از همه به نیروی کار توجه کرد. اگر فریز مزد کارگران سبب رشد اقتصادی میشد، امروز نباید این وضعیت را داشتیم، چراکه سیاست هایی که تا به امروز پیاده شده همه در راستای کاستن از حقوق کارگران بوده است.
وی گفت: ترکیه در سال گذشته ۳ بار دستمزد کارگران را افزایش داده است و درحالحاضر نیز با کشورهای مختلف بالاترین حجم صادرات و تفاهمنامهها را دارد. در کشور ما در تعیین حداقل دستمزدها عملکرد مناسبی وجود نداشته است، این موضوع فشار زیادی را به کارگران و کارفرمایان وارد کرده است./فردای اقتصاد
لینک کوتاه :