ads
xtrim

درآمد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی یک دفترخانه بابت تنظیم فقط یک سند

یک دفتر اسناد رسمی در تهران بابت تنظیم فقط یک سند انتقال ملک بیش از یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون تومان حق‌التحریر دریافت کرده است!

به گزارش جهان صنعت نیوز، یک دفتر اسناد رسمی در تهران بابت تنظیم فقط یک سند قطعی، یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون تومان حق‌التحریر (بخوانید درآمد) دریافت کرده است!

  

حق‌التحریر تنظیم این سند بر اساس ارزش معاملاتی ملک مورد معامله محاسبه شده که معمولاً رقمی بسیار کمتر از قیمت واقعی آن است. این مبلغ حق‌التحریر در حالی اخیراً از سوی دفتر اسناد رسمی دریافت شده که بدون شک بالاتر از میزان درآمد مجاز دفترخانه در کل یک سال بوده است و بر این اساس، سردفتر مجبور به دستکاری در ارقام مندرج در سامانه ثبت الکترونیک اسناد شده تا بتواند سند مورد نظر را در دفترخانه خود تنظیم کند!

سردفتر برای آنکه بتواند این سند را با توجه به محدودیت درآمدی سردفتران که از سال ۱۳۹۹ با هدف جلوگیری از رانت و تجمیع درآمدهای نجومی حاصل از زد و بند در دفترخانه های خاص تعیین شده تنظیم کند، مبلغ حق‌التحریر سند تنظیمی را به‌صورت دستی و غیرقانونی به  ۳۲۶ میلیون تومان تقلیل داده و مبلغ نادرست را به شکل دستکاری شده به جای مبلغ واقعی در سامانه ثبت آنی درج کرده است.

دستکاری در ارقام اسناد تنظیمی در سامانه ثبت الکترونیک اسناد و تبدیل مبالغ واقعی هزینه‌ها به مبالغ کمتر به معنای نادیده گرفتن حق و حقوق دولتی، مالیات، سهم کانون سردفتران و دفتریاران و … است. کما اینکه در این حالت مشخص نیست ۱۵ درصد سهم دفتریار و نیز ۱۵ درصد سهم کارکنان دفترخانه از این حق‌التحریر چگونه مورد محاسبه قرار گرفته است.

درآمد نجومی برخی دفاتر اسناد رسمی و دریافت حق‌التحریرهای هنگفت برای اسنادی که برای تنظیم آن در نهایت به چند ساعت زمان نیاز است، دستگاه قضایی را بر آن داشت تا از سال ۱۳۹۹ برای دفاتر اسناد رسمی سقف درآمد سالانه تعیین کند. این سقف درآمدی ۲ برابر میانگین درآمد دفاتر مرکز استان‌ها در سال قبل از تعیین سقف است.

البته بر اساس ابلاغ رئیس وقت قوه قضاییه در اسفند سال ۱۳۹۸ که سقف درآمد دفاتر در آن لحاظ شده است، اینطور مقرر شده بود که بالاترین میزان حق‌التحریر اموال غیرمنقول دفاتر ـ همچون سند مورد اشاره در ابتدای خبر ـ مبلغ ۵ میلیون تومان باشد که با مخالفت صریح کانون سردفتران و مذاکرات فشرده آن با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان متولی امور سردفتری مواجه شد و در نهایت پیشنهاد سازمان ثبت برای حذف سقف پنجاه میلیون ریال از اسناد قطعی غیرمنقول، مورد موافقت رئیس وقت قوه قضاییه قرار گرفت.

به هر حال سؤال اینجاست که چرا باید یک دفتر اسناد رسمی بتواند برای تنظیم سند قطعی یک مال غیرمنقول (زمین یا ساختمان) مبالغ نجومی چند صد میلیون تومانی و در سند مورد این گزارش بیش از یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون تومان حق‌التحریر دریافت کند در حالی که پیش‌نویس آماده تمامی اسناد در سامانه ثبت آنی سازمان ثبت وجود دارد و برای تهیه و نگارش آن هزینه، زحمت و دانش و تخصص فوق‌العاده‌ای صرف نشده است؟

آیا وجود این حق‌التحریرهای گزاف و نجومی عاملی هر چند کوچک در بحث گرانی در حوزه ملک و ساختمان نیستند؟

و اینکه چرا ساز و کارهای نظارتی در حوزه سردفتری و ثبت اسناد این اجازه را می‌دهند تا سردفتر برای رسیدن به حق‌التحریر نجومی و به‌دلیل اینکه در نیمه سال درصد زیادی از درآمد سالانه خود را دریافت کرده است، ارقام محاسبه شده از سوی سامانه ثبت آنی را به‌صورت دستی و غیرقانونی تغییر دهد و بیش از مبلغی که آن را ثبت کرده است درآمد کسب کند؟

تسنیم

عمومی
شناسه : 380765
لینک کوتاه :

۱۲ دیدگاه

  1. همه کارها را می خواهید بدهید بدست قوه قضائیه ، محضردارها (دفاتر اسناد رسمی)و وکلا بقیه اصناف هم هیچ ، یک نفر از مسئولین بیاید توضیح بدهد که از سال ۱۳۸۹ که حق پیش فروش مسکن را از بنگاه های املاک گرفتید شماها چه خدماتی در این خصوص به مردم ارائه کردید.

  2. من خودم در شهرستان دفترخانه دارم ارزان ترین خانه ها در شهرستان بالای یک‌میلیارد تومن هستند حق التحریر حدود ۱ الی ۴ میلیون تومان میشه.
    کسی که ملک یک‌میلیارد تومنی می‌خره یکی دو تومن پول تحریر دفترخانه را داره که به راحتی بده.
    ولی مشکل اینه که کسی برای خونه خریدن پول نداره. بسیاری از املاک سند عادی دارند تعداد اسناد ملک یه اندازه‌ای نیست تا ما تنظیم کنیم و درآمد بهتری داشته باشم.

  3. اصلا مبالغ با هم جور در نمیاد … حق ثبت باید ۱۶ درصد ارزش معاملاتی باشه که اگه ۱۰۰ درصد حساب شده باشه تحریر تقریبا ۲۱۰ میلیون میشه !!! این ها بنظر جعلی یا دستکاری شده هستش و قابل استناد نیست … شهر که شلوغ میشه قورباغه ۷ تیر کش میشه !!!!

  4. خبر گزاری بزرگوار لطفا حرفهای بی اساس نزن…هیچ محضر داری تو ایران همچنین سندی تو کل عمرش نداره .اکه هم استثنائا چنین باشد احتمالا قیمت اون ملک هزاران میلیارد تومان بوده که هزینش این اندازه شده.

  5. آیا به دفتر خانه های بخش‌ها وشهرهای کوچک وبخشهای محروم هم سر زده اید؟ آیا می دانید درآمد معاون دفتر خانه باداشتن فوق لیسانس حقوق وکارمندان اکثر دفاتر مخصوصا بخشهاوشهرهای کوچک بین یک تا سه میلیون تومان است واکثر ورشکسته هستند آقای نویسنده غیر مطلع اگر واقعا حق گو هستید یک سری به دفاتر بخش‌ها وشهرهای محروم بزنید وگزارشی تهیه کنید ضمنا رانت ودرامدهای نجومی در شماره گذاری‌های راهور وبنگاهای مشاور املاک است یک آماری بگیرید متوجه خواهید شد

    1. همچین تحریری غیر ممکن است ارزش معاملاتی کل یک شهر به اندازه ای نیست که تحریر آن به میلیارد برسه ! این دروغی بیش نیست و هدف نگارنده این سطور چیه فقط خدا می دونه .

  6. آیا اطلاع دارید درآمددفتریارها( معاون دفترخانه )دفاتر اسناد رسمی در بخش‌ها وشهرهای کوچک بین یک تا سه میلیون تومان است وهمگی زیر زیر ودر اعماق خط فقر هستند. کاش نویسنده یک گزارش هم از این دفتریاران در اعماق خط فقر تهیه می کرد ویک طرفه به قاضی نمی رفت ضمنا رانت ودرامد های نجومی در مراکز تعویض پلاک وبنگاههای دلالی املاک می باشد که باسواد زیر سیکل شمارههای پلاک وحلبی تعویض می کنند ودر بنگاه‌های دلالی املاک ، بز دانی را بجای خانه با قیمت‌های فوق نجومی به مردم قالب می کنند واسم دروغ می خورند گاها یک لانه موش را با کلاهبرداری به چند نفر می فروشند

  7. خیلی دوست دارم بدونم کسی که این خبر و نوشته کیه و چند سالشه
    افاضاتی این چنین تازگی ندارد
    شخصا با ۲۰ سال سابقه یاد ندارم سندی نوشته باشم و تحریرش بالاتر از ۵ میلیون بشه
    هر چند که معتقدم متخصص بهترین و بیشترین درامد رو داشته باشه تا توسعه را شاهد باشیم .ن

  8. خدا لعنت کنه خبرگزاری دروغگو رو که باعث و بانی بسیاری از مسائل و مشکلات مردم هستند.به خصوص تسنیم که اصلا روده راست در شکم ندارد ،توقضیه خودرو چه وعده وعیدهایی به مردم می داد و مردم رو به کاهش هزینه انتقال خودرو امیدوار می کرد ،درحالیکه الان مردم از قبل بیشتر باید بابت انتقال وتعویض پلاک پول بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads