xtrim

لاکپشت کند

آنگونه که گزارش اخیر اسپید تست نشان می‌دهد، شرایط سرعت اینترنت ایران بر خلاف وعده‌های وزارت ارتباطات همچنان در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد

به گزارش جهان صنعت نیوز، بر اساس آخرین گزارش اسپیدتست، سرعت اینترنت ثابت ایران در ماه نوامبر کاهشی بوده و از ۱۳.۰۳ مگابیت بر ثانیه در گزارش قبلی به ۱۲.۷۹ مگابیت بر ثانیه رسیده است. به طور کلی طی یک سال گذشته سرعت اینترنت ثابت ایران در حالی تنها ۱.۱۷ مگابیت بر ثانیه بهبود پیدا کرده که این رقم در مقیاس جهانی ۱۵.۴۵ مگابیت بر ثانیه بوده است. موضوعی که منجر به افت ۹ پله‌‌ای کشور و قرار گرفتن در رتبه ۱۵۴ ام در میان ۱۸۱ کشور به لحاظ سرعت اینترنت ثابت شده است. حتی سرعت اینترنت ثابت کشوری همانند زامبیا بیش از ۲ برابر ایران است.

همه این‌ها در شرایطی است که وزارت ارتباطات طی یک سال گذشته همواره در پاسخ به انتقادات در خصوص افت محسوس سرعت اینترنت موبایل مدعی بوده که این وزارتخانه بر افزایش سرعت اینترنت ثابت متمرکز شده است.

آنگونه که گزارش‌های اسپیدتست نشان می‌دهد سرعت اینترنت موبایل نیز هر چند در ماه نوامبر نسبت به گزارش قبلی افزایش ۰.۱۶ مگابیت بر ثانیه را نشان می‌دهد اما طی یک سال گذشته کاهش بیش از ۹ مگابیت بر ثانیه را تجربه کرده است. این در حالی است که در مقیاس جهانی سرعت اینترنت موبایل در یک سال گذشته افزایش ۱۴.۶۵ مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده‌است.

opal

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر سرعت اینترنت زیرساخت‌های زیربنایی است که ایران در این زمینه از جمله فیبرنوری، کابل‌های زیردریایی و ایستگاه‌های تبادل اطلاعات با کمبود مواجه است. موضوعی که موجب شده تا ظرفیت انتقال داده در ایران محدود باشد و سرعت اینترنت پایین باشد.

از طرفی تعداد ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت در کشور محدود است و این امر باعث شده تا رقابت کافی بین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت وجود نداشته باشد و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت انگیزه کافی برای افزایش سرعت اینترنت را نداشته باشند.

بهبود سرعت اینترنت ؛ از حرف تا عمل

کیوان نقره‌کار کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات در‌خصوص سقوط یک‌پله‌ای رتبه ایران به «جهان‌صنعت» گفت: از حرف تا عمل راه زیادی است و به بسیاری از جزئیات، زیرساخت‌ها و ابزارها نیاز است. همه ما‌ می‌توانیم آنچه که دوست داریم اتفاق بیفتد را تشریح کنیم، آینده زیبا بسازیم و حرف‌های قشنگ بزنیم، اما تا چه میزان برای دستیابی به این هدف می‌توانیم از ابزارهایی که در اختیار داریم، استفاده کنیم. 

او در ادامه گفت: چند نکته وجود دارد که ما نمی‌توانیم در این حوزه به درستی رو به جلو حرکت کنیم که بخشی از آنها به شرایط اقتصادی و تحریم‌ها برمی‌گردد. زیرساخت‌های توسعه شبکه اینترنتی از مسائل فنی گرفته تا نیروی انسانی و دسترسی به موضوعات روز، نیازمند یک‌سری الزاماتی است که از آن دور هستیم. زیرساخت‌های فنی و فناورانه ما بسیار ضعیف و مستهلک است و به واسطه وجود تحریم‌ها نمی‌توانیم تجهیزات جدید را خریداری کنیم. اساسا اولویت دولت‌ها در این مدت آی‌تی نبوده و اگر هم بودجه‌ای در نظر گرفته شده کمترین سهم را در اختیار داشته است.

نقره‌کار در ادامه خاطرنشان کرد: نکته بعدی کمبود نیروی انسانی است که در حال حاضر با فرار مغزها هم مواجه هستیم، بنابراین نیروی انسانی وجود ندارد که توسعه علمی و دانشی را ایجاد کند، در نتیجه نه زیرساخت مناسبی را در اختیار داریم و نه نیروی انسانی متخصص. اگر هم بخواهیم به این موضوع فکر کنیم ده‌ها عامل دیگر وجود دارد که باید به آن توجه شود تا دریابیم که چرا در حوزه اینترنت تا این میزان ضعیف هستیم. در نهایت تا زمانی که مسائل زیرساختی ما مناسب نباشد به ایده‌ال‌هایی که مدنظر ماست، نمی‌رسیم.

اخبار برگزیدهدانش و فناوریویدئو
شناسه : 395750
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *