رشد ۷۰ درصدی درآمد بانکها از دریافت کارمزد
درآمد 14 بانک کشور از محل کارمزد طی 10 ماهه نخست امسال به بیش از 45 همت رسیده که نسبت به 6 ماهه نخست (که حدود 27 همت بود) رشد تقریبا 70 درصدی داشته است.
به گزارش جهان صنعت نیوز، درآمد بانکها از محل کارمزد خدمات با افزایش قابل توجهی همراه شده است.
بررسیها نشان میدهد از میان ۲۹ بانک کشور تنها بانکهای پاسارگاد، ملت، اقتصاد نوین، پست بانک ایران، صادرات، کارآفرین، سینا، دی، خاورمیانه، سامان، پارسیان، گردشگری، رسالت و تجارت نسبت به انتشار گزارش عملکرد ماهانه خود اقدام کردهاند.
بر اساس این گزارش درآمد ۱۴ بانک مورد اشاره از محل کارمزد طی ۱۰ ماهه نخست امسال به بیش از ۴۵ همت رسیده. نسبت به ۶ ماهه نخست (که حدود ۲۷ همت بود) رشد تقریبا ۷۰ درصدی داشته است.
اواسط اردیبهشت امسال بود که بانک مرکزی اعلام کرد با توجه به تغییر سطح عمومی قیمتها و همچنین بر مبنای پیشنهادهای واصله و بررسیهای بهعمل آمده، انواع و حداکثر میزان کارمزد خدمات بانکی ریالی و الکترونیکی را مورد بازنگری و بهروزرسانی داده و میزان کارمزد خدمات بانکی را افزایش داد.
درآمد کارمزد بیشتر از سرمایه گذاری
بررسی آخرین گزارش عملکرد این بانکها نشان میدهد در ۱۰ ماهه نخست امسال معادل ۴۵ هزار و ۹۰ میلیارد تومان درآمد کارمزدی نصیب ۱۴ بانک شده است.
در میان بانکها مورد بررسی بیشترین درآمد کارمزدی مربوط به بانک تجارت بوده، به طوری که این بانک طی ۱۰ ماهه نخست امسال حدود ۱۱ همت درآمد از کانال ارایه خدمات و دریافت کارمزد کسب کرده است.
نکته قابل توجه این است که درآمدی که بانک تجارت طی دوره مورد اشاره از محل کارمزد داشته از میزان درآمد این بانک از محل اوراق بدهی، سرمایهگذاریها و سپردهگذاری هم بیشتر بوده است.
میزان درآمد بانک تجارت از کارمزد تقریبا معادل ۲۰ درصد درآمد تسهیلات اعطایی این بانک است.
درآمد پایدار و مفید
کارشناسان حوزه بانکی از کارمزد به عنوان یک درآمد پایدار و مفید نام برده. آنان معتقدند که تمرکز بانکها باید در این زمینه در جهت کسب درآمد افزایش یابد.
بعد از بانک تجارت، بانکهای ملت و صادرات بیشترین درآمد کارمزدی را در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال داشتهاند. طی دوره مورد اشاره درآمد کارمزدی بانک ملت معادل ۱۰.۹ همت و برای بانک صادرات نیز بیش از ۵.۴ همت بوده است.
همچنین در میان بانکها مورد بررسی بانکی که در ۱۰ ماهه نخست امسال کمترین درآمد را از محل کارمزد داشته، بانک دی بوده است. این بانک حدود ۲۰۸ میلیارد تومان از محل کارمزدهای دریافتی، درآمد کسب کرده است.
اهمیت درآمدهای کارمزدی بانکها
بانکها به دلیل رقابت شدید در صنعت بانکداری و افزایش هزینههای عملیاتی، به دنبال افزایش درآمدهای کارمزدی هستند. درآمدهای کارمزدی از جمله هزینههایی هستند که بانکها از مشتریان خود دریافت میکنند و شامل کارمزد صدور کارت، کارمزد تراکنش الکترونیکی، کارمزد ارسال وجه و… است. با افزایش درآمدهای کارمزدی، بانکها میتوانند هزینههای خود را تامین کرده و سود بیشتری را به دست آورند.
کارشناسان اقتصادی همواره نسبت به سهم اندک درآمد کارمزدی از مجموع درآمدهای بانکها انتقاد کرده و بارها خواستار توجه بانکها به این محل درآمدی بهجای بنگاهداریهای پرریسک شدهاند.
بدیهی است که میزان درآمد کارمزدی بانکها به بزرگی بانک و تعداد شعبههایی که خدمات ارایه میدهند بستگی دارد. بنابراین درآمد کارمزدی نمیتواند ملاک مناسبی برای مقایسه بانکها باشد.
اکوایران
بانک و بیمهلینک کوتاه :
ده سال پیام نور بودم و ماموریتی جز پول گرفتن و مدرک بدون سواد به مثلا دانشجو دادن ندیدم …. متاسفم که دانشگاه مهمی مثل فرهنگیان به جای ارتقا کیفی و سختگیری در گزینش استاد و دانشجو انقدر دم دستی شده که با دانش کاهی مثل پیام نور ادغام شود