آتش جلیقه زردهای پاریسی در شانزه لیزه
جهان صنعت نیوز| دومین هفته تظاهرات مخالفان سیاستهای اقتصادی دولت «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه که از صبح شنبه (دیروز) آغاز شده بود تا ساعتهای پایانی شب در پاریس ادامه یافت.
پلیس فرانسه برای متفرق کردن هزاران تظاهراتکننده در خیابان مشهور «شانزهلیزه» پاریس، از گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش استفاده کرد. تظاهراتکنندگان که به «جلیقه زردها» معروف هستند به افزایش بهای سوخت و سیاست های اقتصادی دولت فرانسه معترضند.
تصاویر منتشرشده از تظاهرات شب گذشته، شانزه لیزه و خیابانهای اطراف را به مانند یک «میدان نبرد» میان نیروهای پلیس و تظاهراتکنندگان مبدل کرده است که در میان دود و آتش قرار دارد.
امانوئل ماکرون از نیروهای پلیس به دلیل «شجاعت و حرفهایگری» آنها برای مواجهه با تظاهراتکنندگان و بازگرداندن آرامش نسبی به پاریس قدردانی کرد.
ماکرون در صفحه توئیتر همچنین نوشت: «شرم بر کسانی که به نیروهای پیس حمله کردند. در فرانسه خشونت جایی ندارد».
به گزارش خبرگزاری رویترز، در خلال تظاهرات در پاریس، یک خودروی یدککش به آتش کشیده و منفجر شد. تصاویری از آتشسوزی در شانزه لیزه نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
در نزدیکی خیابان «فریدلند» پاریس، پلیس به تظاهرات کنندگانی که پرچم فرانسه در دست داشتند و شعار «ماکرون، استعفا» سر میدانند و او را «دزد» خطاب میکردند، گلولههای پلاستیکی شلیک کرد.
شمار تظاهراتکنندگان در خیابان شانزه لیزه پاریس حدود هشت هزار نفر برآورد شده است. جلیقهزردها تلاش داشتند به سمت کاخ ریاستجمهوری فرانسه «الیزه» حرکت کنند اما پلیس مانع آنها شد.
دولت فرانسه نیز اعلام کرد طی روز شنبه و در سراسر این کشور ۸۱ هزار نفر در تظاهرات شرکت کردند. در پی خشونتهای دیروز، پلیس ۱۳۰ نفر را در پاریس و دیگر نقاط این کشور بازداشت کرد.
پلیس پاریس نیز اعلام کرد در تظاهرات روز شنبه، ۲۰ نفر مجروح شدند که چهار نفر از آنها از نیروهای امنیتی بودند.
«کریستوف کاستانر»، وزیر کشور فرانسه احزاب راست افراطی و به طور مشخص «مارین لوپن»، رهبر جبهه ملی فرانسه را به شلعهور کردن اعتراض ها متهم کرد اما لوپن با رد این اتهام خواستار پاسخگویی دولت به معترضان شد.
شنبه هفته گذشته نیز ۳۰۰ هزار نفر در سراسر فرانسه در قالب جلیقه زردها به سیاستهای اقتصادی ماکرون اعتراض سراسری کردند که در پی آن دو نفر کشته و ۶۰۰ تن دیگر زخمی شدند.
تظاهرات اعتراضی در فرانسه از هفدهم نوامبر (۲۶ آبان ماه) آغاز شده بود. رانندگان و شماری از اتحادیههای بازرگانی و احزاب سیاسی از عوامل محرک برای آغاز موج اعتراض ها در این کشور بودند.
مخالفان به اعمال مالیات بر سوختهای فسیلی که توسط دولت ماکرون در سال گذشته میلادی (۲۰۱۷) ارائه شد، معترض هستند. دولت فرانسه میگوید این مالیاتها به منظور ترغیب شهروندان این کشور برای استفاده از وسایل حملونقل پاک است.
رویترز گزارش کرد این ناآرامیها تبدیل به یک دردسر برای ماکرون شده است چراکه او خود را به مثابه یک قهرمان در برابر تغییرات اقلیمی میبیند.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :