عرضه ارز اربعین به صورت غیر حضوری انجام می شود + مدارک لازم
رئیس کل بانک مرکزی گفت: تاکنون ۹۷ درصد ثبتنامها برای خرید ارز اربعین بصورت غیرحضوری انجام شده است.
به گزارش سرویس طلا و ارز جهان صنعت نیوز، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی در نخستین جلسه ستاد اربعین به ریاست پزشکیان رئیسجمهور اعلام کرد:بهمنظور تسریع در خدمترسانی به زوار اربعین حسینی، عرضه ارز اربعین بصورت دینار در بیش از ۳ هزار شعبه و باجه منتخب هفت بانک عامل در مناطق شهری و روستایی کشور در دستور کار است.
وی بیان کرد: تاکنون ۹۷ درصد ثبتنامها برای خرید ارز اربعین بصورت غیرحضوری انجام شده است. فرزین تصریح کرد: منابع لازم ارز دینار برای متقاضیان در ایام اربعین در دسترس است. عرضه آن از روز یکشنبه، هفتم مرداد شروع و تا پایان روز سوم شهریور ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.
فرزین گفت: خدمت دیگر امسال بانک مرکزی برای زوار اربعین حسینی، افزایش ۵ برابر سقف برداشت از خودپردازهای مستقر در مبادی مرزی تردد زوار اربعین است.
به گفته وی، بانک مرکزی در این راستا، به منظور ارائه خدمات مطلوب تر به زائران اربعین حسینی، برداشت نقدی روزانه از خودپردازها ثابت و سیار به صورت درون بانکی و شتابی مسیر تردد زائران و پایانههای مرزی در استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و کلیه نقاط مرزی با کشور عراق، از ۱۶ مرداد ماه تا ۱۶ شهریورماه سال جاری را از ۲۰۰ هزار تومان تا سقف یک میلیون تومان افزایش داد.
سامانه سماح
از ۷ مرداد ماه تا ۳ شهریور، زائران اربعین میتوانند بعد از ثبت نام در سامانه سماح، ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین به نرخ مرکز مبادله از ۷ بانک عامل دریافت کنند.
قیمت یکصد دینار عراق هم امروز در مرکز مبادله ۳۶/۷۱۴ ریال است. زائران اربعین برای خرید ۲۰۰ هزار دینار باید حدود ۷ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان پرداخت کنند.
فروش ارز اربعین امسال به دو شیوه آنلاین و حضوری است؛ برایناساس ارز اربعین در ۳۰۲ شعبه بانک ملی ایران، ۲۰۰۷ شعبه و باجه پستبانک، ۲۸۰ شعبه بانک ملت، ۲۲۱ شعبه بانک صادرات، ۱۸۹ شعبه بانک سپه، ۱۰۶ شعبه بانک تجارت و ۶۳ شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی(ع) ارائه میشود.
همچنین زائران میتوانند از طریق ۶ سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند، بر همین اساس از هفت بانک عامل عرضهکننده ارز اربعین چهار بانک با ایجاد سازوکار مناسب زمینه را برای ارائه خدمات غیرحضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین مهیا کردهاند، در همین راستا بانکهای ملی و پستبانک در بستر پیامرسان «بله»، بانک سپه در بستر پیامرسان «روبیکا»، بانک صادرات از طریق اپلیکیشن «سپینو» (بهآدرس SEPINO.BSI.IR) خدمات غیرحضوری را به متقاضیان دریافت ارز اربعین ارائه میکنند.
همچنین مقرر است بانک پارسیان خدمت غیرحضوری عرضه ارز اربعین را دربستر پیامرسان «آیگپ» ارائه کند که پس از نهایی شدن از طریق وبسایت رسمی بانک پارسیان اطلاعرسانی خواهد شد. قابل ذکر است؛ بانک تجارت خدمات غیرحضوری خود در این زمینه را در بستر سامانه این بانک ارائه خواهد داد که متقاضیان میتوانند نحوه دریافت این خدمات را از طریق سامانه بانک تجارت پیگیری کنند. بانک ملت هم در ایام اربعین حسینی خدمات غیرحضوری در زمینه عرضه اربعین از طریق درگاه الکترونیک خود خواهد داشت.
نکات مهم دریافت ارز
نکته مهم “متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند. ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز ۱۷ تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.”
ارز اربعین به افراد بالای ۵ سال تعلق میگیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای ۱۸ سال هم باید یک سیمکارت داشته باشند.
افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانکهای عامل مراجعه کنند. اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.
متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
مدارک لازم برای خرید ارز زیارتی اربعین، عبارت است از :کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.) ؛ کارت بانکی؛ شماره تلفن (سیمکارت باید به نام متقاضی باشد.)؛ سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، میتوانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.
تسنیم
طلا و ارزلینک کوتاه :