جبران ناترازی برق به چه میزان سرمایه نیاز دارد؟

سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات است که برای جبران این کسری به یک سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری نیاز است.

به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی جهان صنعت نیوز، سیدمحمد پاک مهر، سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت: روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته یک حد نصاب جدیدی از مصرف برق در کشور به ثبت رسیده است.

وی اظهار داشت: چند سالی که کشور با موضوع ناترازی برق دست به گریبان است که این ناترازی در اثر ۳ عامل مهم بروز و ظهور پیدا کرده است.

سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از این عوامل تغییر اقلیم و گرمای شدید در فصل تابستان است.

وی در ادامه افزود: تغییر اقلیم یک موضوع جهانی بوده و ایران نیز مشمول این تغییر اقلیم است.

پاک مهر اظهار کرد: عامل دوم عدم سرمایه گذاری برای تولید برق پایدار بوده که نکته بسیار مهمی است. باید در سال‌های گذشته چنین اتفاق می‌افتاد که متأسفانه اتفاق نیفتاده است.

دلیل ناترازی برق

وی عنوان کرد: به هر حال یکی از دلایل ناترازی برق بحث سیاست گذاری در حوزه سرمایه گذاری برای تولید برق است که باید به این مهم توجهی ویژه شود.

پاک مهر گفت: افزایش مصرف برق (افزایش تعداد مشترکان برق) سومین عامل ناترازی برق در کشور است.

وی افزود: یک میلیون به مشترکان برق در کشور اضافه شده که ۸۰ درصد فقط مشترکان برق خانگی هستند.

پاک مهر بیان کرد: در حال حاضر حداقل کمبود برق در ایران بین ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات است. برای جبران این کسری به یک سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری نیاز است.

وی در ادامه به قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور اشاره کرد. او افزود: کاهش مصرف برق از طریق سامانه‌های روشنایی و کاهش تلفات در شبکه برق از جمله راهکارهای که در این قانون آمده. باید سیاست گذاری شود سالانه حداقل یک درصد از شدت مصرف برق در کشور کاهش یابد.

تولید برق

سخنگوی فراکسیون امنیت انرژی، منابع معدنی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی گفت: یکی دیگر از راهکارهای مورد پیش بینی در قانون مزبور این بود که طبق ماده (۴) قانون صنایع انرژی بر با همکاری وزارت صمت و نیرو حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق تولید کنند.

وی افزود: از این میزان ۹ هزار مگاوات برق باید در نیروگاه‌های حرارتی و یک هزار مگاوات برق باید در نیروگاه‌های تجدید پذیر و پاک در مدت سه سال یعنی سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ تولید می‌شد.

پاک مهر بیان داشت: اگر این اتفاق می‌افتاد کشور در تولید برق به پایداری می‌رسید. متأسفانه این سهمیه وزارت صمت بوده که تاکنون اتفاق نیافته است.

وی یادآور شد: صنایعی در کشور وجود دارد که از شبکه سراسری برق تغذیه می‌کنند و میزان مصرف برق این صنایع هم بسیار بالا است.

مهر

نفت و پتروشیمی

شناسه : 444734
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *