عامل اصلی آشفتگی در بازار شکر چیست؟
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران اعلام کرد که اشتباه دولت در نحوه قیمتگذاری و عرضه شکر سبب شده این کالا با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی به مصرفکننده فروخته شود.
به گزارش سرویس کشاورزی جهان صنعت نیوز، عضو هیات مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران علت بالا رفتن قیمت شکر را اشتباه دولت در نحوه قیمت گذاری و عرضه اعلام کرد .
حسین فرهادی به بررسی نابهسامانیهای بازار شکر پرداخت و به دو عامل اصلی در این زمینه اشاره کرد. او نخست درباره چگونگی قیمتگذاری شکر اینگونه توضیح داد که سازمان حمایت از مصرفکنندگان قیمت شکر را در جایگاه یکی از کالاهای اساسی کشور که به واردات آن ارز تالار دوم اختصاص مییابد تعیین میکند که این امر توسط چندین نهاد بدون تخصص کافی انجام شده است.
فرهادی همچنین بر حاشیه سود پایین دولت برای شکر تأکید کرد. او گفت: ۱۰ درصد حاشیه سود تعیینشده، هزینههای حمل و نقل و سود بنکداران و خردهفروشان را در نظر نمیگیرد. او به مشکل توزیع شکر نیز اشاره کرد. وی توضیح داد که فروشگاههای زنجیرهای بخش قابلتوجهی از شکر را دریافت میکنند، در حالی که سهم عرضه آنها تنها ۱۵ درصد است. این امر باعث میشود که این فروشگاهها شکر را با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب به فروش برسانند.
اکنون قیمت مصوب دولت برای شکر فلهای که به دست مصرفکننده میرسد ۴۲هزار و ۵۰۰ تومان و شکر بستهبندی شده ۴۹هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو است. اما مصرفکنندگان معمولاً شکر فله را با قیمت ۵۰۰۰۰ تومان خریداری میکنند. بر اساس آنالیز قیمت اتحادیه، قیمت واقعی شکر باید نزدیک به ۴۵۹۸۰ تومان باشد.
ایلنا
کشاورزیلینک کوتاه :