معرفی ۸ نوع پمپ هیدرولیک پارس صنعت ماشین
پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپ هیدرولیک مکانیزمی است برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک (انرژی هیدرو استاتیکی یا همان حاصل ضرب جریان و فشار).
پمپهای هیدرولیک در سیستمهای محرک هیدرولیک استفاده میشوند و میتوانند هیدرواستاتیک یا هیدرودینامیک باشند. آنها برای غلبه بر فشار ناشی از بار در خروجی پمپ، جریانی با قدرت کافی تولید میکنند.
در مورد پمپها باید به این نکته توجه کرد که پمپ تولید جریان ( دبی ) می کند نه فشار. فشار در اثر مقاومت در برابر جریان بوجود می آید. این مقاومت ناشی از بسته بودن مسیر حرکت روغن توسط یک شیر، بار خارجی روی عملگر و یا اصطکاک می باشد. البته فشار ناشی از اصطکاک معمولا عدد قابل توجهی نیست.
زمانی که یک پمپ هیدرولیک شروع به کار کردن میکند، در ورودی نسبت به فشار جو افت فشار ایجاد می شود و روغن به علت ارتباطی که مخزن با هوای بیرون دارد به دلیل اختلاف فشار ورودی پمپ با با فشار اتمسفر به داخل پمپ رانده می شود.
پمپهای هیدرواستاتیک، پمپهای جابجایی مثبت هستند اما پمپهای هیدرودینامیک هم میتوانند پمپهای جابجایی ثابت باشند که جابجایی در آنها قابل تنظیم نیست و هم میتوانند پمپهای جابجایی متغیر باشند که ساختار پیچیدهتری دارند و امکان جابجایی را فراهم میکنند.
انواع پمپ هیدرولیک
پارس صنعت ماشین تولید کننده انواع پمپهای هیدرولیک متناسب با نیاز کسب و کار شما است. در ادامه پمپهای هیدرولیک مختلف این مجموعه را به شما معرفی میکنیم.
پمپ غیرجابجایی مثبت
جریان خروجی این پمپها با افزایش فشار در دهانه ی خروجی کاهش می یابد. در صورتی که دهانه ی خروجی این پمپها کاملا مسدود شود خروجی به صفر رسیده و تولید گرما می شود. شکل زیر نمودار جریان- فشار پمپ سانتریفیوژ به عنوان پمپ غیر جابجایی مثبت در مقایسه با پمپ دنده ای به عنوان پمپ جابجایی مثبت نمایش می دهد.
پمپ جابجایی مثبت
این نوع پمپها به لحاظ تئوری حجم ثابتی از سیال را انتقال می دهند و با افزایش فشار دبی کاهش نمی یابد. البته در عمل با افزایش فشار همانطور که در شکل بالا دیده می شود خروجی پمپ از مقدار تئوری کمتر می شود که به آن انحراف مجاز گویند و در صورتی که این انحراف بیشتر از مقدار مجاز باشد پمپ نیاز به تعمیر دارد.
پمپهای چرخ دنده خارجی
ساختمان این پمپها شامل دو چرخدنده، پوسته، یاتاقان و شفت می باشد. یکی از دو چرخدنده از طریق شفت به موتور محرک وصل شده و چرخدندهی محرک نامیده می شود. چرخدندهی دوم متحرک می باشد. با چرخش چرخدندهها، در ورودی پمپ دنده ها از یکدیگر دور شده و موجب افت فشار در در دهانهی ورودی نسبت به فشار اتمسفر می گردد. این اختلاف فشار باعث رانده شدن روغن به داخل پمپ می شود. روغن ورودی در فضای بین دندانه ها محبوس شده و به سمت دهانهی خروجی حمل می گردند.
پمپ چرخ دنده داخلی
در این پمپها از دو چرخدندهی درگیر یکی محیط بیرونی و دیگری محیط داخلی آن دندانه دار می باشد. چرخدندهی کوچکتر که داخل چرخدندهی بزرگتر قرار گرفته، از طریق شفت به موتور محرک وصل شده و چرخدندهی بزرگتر را با خود به حرکت در می آورد. قطعهی هلالی شکل باعث می شود هنگام چرخش روغن بین دندانههای دو چرخدنده محبوس شده و به طرف خروجی حمل گردد. خروجی یکنواخت، مناسب بودن برای روغنهای با ویسکوزیتهی بالا از ویژگیهای این پمپها می باشد.
پمپهای ژیروتوری
این پمپها با استفاده از دو چرخدنده با دنده های هیپو سیکلوئیدی عمل پمپاژ را انجام می دهند. هر یک از دو چرخدنده می توانند به موتور محرک وصل شده و دیگری را به حرکت درآورند. چرخدندهی بیرونی یک دندانه بیشتر از چرخدندهی داخلی داشته و همین اختلاف دندانه موجب شکل گیری فضای مکش و ارسال می گردد.
پمپهای حلزونی
اجزای اصلی این پمپها دو یا سه پیچ حلزون می باشد. یکی از این پیچها که توسط شفت به موتور محرک وصل می شود محرک و مابقی متحرک می باشند. اگر شیار پیچ حلزون متجرک، راستگرد باشد، متحرکها چپگرد خواهند بود و بالعکس.
پمپهای تیغهای
در این پمپها یک روتور شیاردار درون محفظه ای بیضوی یا دایره ای دوران می کند. تیغه ها درون شیارهای محیطی این روتور قرار گرفته اند و تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز حاصل از چرخش به بیرون پرتاب می شوند. با توجه به خارج از مرکز بودن روتور و محفظه نسبت به هم فضای ایجاد شده بین تیغه ها و پوسته تغییر کرده و فضای مکش و ارسال شکل می گیرد.
پمپ پیستونی
اساس کار پمپهای پیستونی حرکت رفت و برگشتی پیستون در داخل سیلندر می باشد. همان طور که با کشیدن پیستون یک سرنگ به عقب، مایع به داخل آن مکیده شده و با فشردن پیستون، مایع از آن خارج می شود، در پمپهای پیستونی حرکت دورانی شفت ورودی به حرکت رفت و برگشتی پیستون داخل سیلندر تبدیل شده و عمل مکش و ارسال روغن صورت می گیرد. از مشخصهی این پمپها فشار کاری بالا می باشد. این پمپها نسبت به سایر انواع گرانتر می باشند. در شکلهای روبرو سه مدل پمپ پیستونی نمایش داده شده است.
قیمت پمپ هیدرولیک پارس صنعت ماشین
نمیتوان قیمت ثابت و یکسانی برای پمپهای هیدرولیک ارائه داد. تعیین قیمت پمپ هیدرولیک برآیندی از چند متغیر مختلف است. از جمله موارد تاثیرگذار در تعیین قیمت پمپ هیدرولیک میتوان به نوع پمپ، میزان دبی خروجی، میزان تحمل فشار پمپ، دائم کار و غیر دائم کار بودن، برند، کشور سازند و … اشاره کرد.
کاربرد پمپ در صنایع مختلف
- پمپهای دنده خارجی بیشتر در کاربردهای هیدرولیک مانند جداکنندهای چوب یا آسانسور استفاده میشوند.
- پمپهای دنده داخلی این نوع پمپها به ویژه در هیدرولیکهای غیرمتحرک (مانند ماشین ابزارها، پرسها و …) و وسایل نقلیهای که در یک فضای محدود کار میکنند (مانند لیفتراکهای برقی و …) کاربرد دارند.
- پمپهای روتاری پرهای از این نوع پمپ در ماشینهای ریختهگری و تزریق در صنعت و همچنین در تجهیزات ساختمانی استفاده میشوند.
- پمپهای پیستونی در کارهایی که نیاز به فشار بالا دارد استفاده میشوند. مثلا در پرسها، ماشینهای پردازش پلاستیک، ماشین ابزار و تجهیزات ساختمانی استفاده میشوند. از این پمپ در تجهیزات تلفن همراه، شکلدهی فلز و تجهیزات میدان نفتی استفاده میشود.
- پمپهای پیچ از این نوع پمپها برای پمپاژ مایعات چسبناک مانند نفت خام تحت فشار بالا استفاده میشود.
نماد انواع پمپ هیدرولیک
نکات مهم در خرید پمپ هیدرولیک
در هنگام خرید پمپ هیدرولیک باید به چند مورد توجه کنید:
- بررسی نرخ جریان ( دبی ): شما باید حجم سیال مورد نظرتان را براساس کارکرد دستگاه خود تعیین کنید.
- فشار: براساس نیاز دستگاه خود و کارکردی که دارد باید فشار دستگاه را تعیین کنید.
فروش پمپ هیدرولیک در تولیدی قطعات پارس صنعت ماشین
کارگاه تولیدی-صنعتی پارس صنعت ماشین با بیش از یک دهه فعالیت در تولید ماشین آلات هیدرولیک صنعتی، خدمات مناسبی در زمینهی ساخت و طراحی ماشینآلات هیدرولیک از جمله پاور پک هیدرولیک، سیلندر هیدرولیک، پمپ هیدرولیک و … به شما ارائه میدهد.
صنعت و معدن
لینک کوتاه :