شرایط فوق اضطراری نیروگاههای برق
ذخایر سوخت نیروگاهی در ۲ هفته گذشته ۳۵۰ میلیون مترمکعب تخلیه شده و با تداوم روند تامین سوخت شبکه برق کشور فاصلهای با ورود به شرایط فوقاضطرار ندارد.
جهان صنعت نیوز، ذخایر سوخت نیروگاهها تا ۶ آبان تنها ۱۲۰۰ میلیون مترمکعب سوخت مایع دارد و فقط در دو هفته اخیر ۳۵۰ میلیون مترمکعب از این ذخایر تخلیه شده است.
ردهبندی شرایط سوخت زمستانی میگوید که اگر ذخایر از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب کمتر شود، شرایط فوق اضطراری بر شبکه برق کشور حاکم خواهد شد.
خاموشی برنامهریزی شده در بخشهای صنعتی، کشاورزی، عمومی-اداری، تجاری و خانگی از جمله پیامدها ورود به شرایط فوق اضطراری است.
۱۶ شهریور ۱۴۰۳ زمانی که نیمی از ذخایر سوخت نیروگاهها پر بود، دولت ۷۴ روز زمان داشت تا نسبت به تکمیل ظرفیت ذخایر اقدام کند اما با گذشته ۵۰ روز سوخت مایع نیروگاهها نهتنها افزایش نیافت بلکه کمتر شد.
از ۱۶ شهریور تا ۶ آبان ذخایر سوخت مایع کشور در مناطق مختلف بین ۳ تا ۳۳ درصد کاهش را تجربه کردهاند.
اولین راهبرد وزارت نفت در مواجه با بحران ناترازی گاز زمستانه، کاهش تحویل گاز طبیعی به نیروگاهها و صنایع است. همهساله سوخت مایع از جمله مازوت و گازوئیل جایگزین گاز طبیعی در نیروگاهها میشود.
کارشناس انرژی بهروز رحیمی اولین قربانی سوخت مایع را واحدهای نیروگاهی دانسته و معتقد است که مصرف سوخت مایع در نیروگاه علاوه بر کاهش راندمان تولید برق، به طور متوسط تا ۲۰ درصد هزینه تعمیر و نگهداری را افزایش میدهد.
اما یک کارشناس انرژی دیگر علی صبوری میگوید که راهبرد واحدهای نیروگاهی در وابستگی به گاز طبیعی یکی از دلایل ناترازی گاز است و باید به سمت متنوعسازی سبد سوخت واحدهای نیروگاهی از جمله توسعه تجدیدپذیرها و برق اتمی حرکت کرد.
اجرای ماده ۱۰ قانون مانعزدایی و معنادار کردن ارزش گاز طبیعی مصرف شده در واحدهای نیروگاهی یکی از راهکارهای مجلس شورای اسلامی برای افزایش انگیزه بهمنظور استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و برق اتمی در شبکه برق کشور است. این راهکار با اتکا به سازوکاری بدون توجه به نرخ گاز طبیعی زمینه متنوعسازی سبد سوخت نیروگاهی را مهیا خواهد کرد.
منبع: فارس
نفت و پتروشیمی
لینک کوتاه :