xtrim

سهم بیمه کارفرمایان کافی نیست

تامین اجتماعی در جوابیه ای نوشت: به رغم مکفی نبودن حق بیمه سهم کارفرمایی و با وجود کسری منابع مربوطه از سال ۱۳۹۳ تاکنون بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان سازمان تأمین اجتماعی بطور مستمر نسبت به پوشش بیمه‌ای جمعیت قابل ملاحظه‌ای از کارگران ساختمانی اقدام کرده و علاوه بر آن در حال حاضر بیش از ۹۵ هزار نفر از مزایای مستمری این سازمان شامل بازنشستگی از کار افتادگی کلی و بازماندگی برخوردار هستند.

جهان صنعت نیوز، «وفق مفاد بند (ب) از ماده یک آیین نامه اجرایی مواد (۵٫۳) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی «کارگر ساختمانی فردی است که به نحوی از انحاء در رابطه با ایجاد، توسعه تجدید بنا تعمیرات اساسی و تخریب ساختمان به طور مستقیم اشتغال دارد و مشمول مقررات خاص از نظر بیمه و بازنشستگی نمی‌باشد و از طرفی اشتغال وی با بررسی مدارک انجام استعلام‌ها و بازرسی تحقیقی توسط سازمان تأمین اجتماعی احراز می‌شود، از این رو شناسایی دقیق کارگران ساختمانی و احراز اشتغال بکار مستقیم آنان در فعالیتهای ساختمانی و جلوگیری از استفاده من غیر حق افراد غیر شاغل در صنعت ساختمان از مزایای قانون مذکور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مطابق تبصره (۶) از بند (الف) قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ و همچنین بندهای (و) و (ط) قانون اصلاح ماده (۵) قانون مذکور مصوب ۱۴۰۱/۱۱/۰۵ مجلس محترم شورای اسلامی مسئولیت شناسایی کارگران واقعی شاغل در کارهای ساختمانی به منظور بهره مندی آنان از مزایای قانون یاد شده بر عهده سازمان تامین اجتماعی است و از طرفی حسب مفاد بندهای مذکور، این سازمان مکلف است با بکارگیری روشهای متنوع و حتی الامکان به صورت مستقیم بر پوشش بیمه کارگران ساختمانی نظارت داشته باشد. به رغم مکفی نبودن حق بیمه سهم کارفرمایی و با وجود کسری منابع مربوطه از سال ۱۳۹۳ تاکنون بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان سازمان تأمین اجتماعی بطور مستمر نسبت به پوشش بیمه‌ای جمعیت قابل ملاحظه‌ای از کارگران ساختمانی اقدام کرده و علاوه بر آن در حال حاضر بیش از ۹۵ هزار نفر از مزایای مستمری این سازمان شامل بازنشستگی از کار افتادگی کلی و بازماندگی برخوردار هستند.

مطابق بند (ج) قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۴۰۲/۰۶/۲۲، سازمان تامین اجتماعی مکلف شده تا معادل و متناسب با درآمدهای این قانون کارگران ساختمانی متقاضی را پس از بررسی مبارک و احراز اشتغال به عنوان کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهد. علی ایحال علیرغم کسری منابع حاصله و به منظور پذیرش متقاضیان بیمه کارگرساختمانی تعداد ۳۰۰ نفر» سهمیه در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به اداره کل استان خراسان شمالی تخصیص داده شده و از سال ۱۳۹۹ لغایت شهریور ۱۴۰۳ تعداد ۹۶۵» «نفر کارگر ساختمانی جدید جایگزین افراد غیر واقعی شده است. ضمناً کارگران شاغل در کارهای ساختمانی تا زمان تحت پوشش قرار گرفتن به موجب قانون یاد شده، کماکان از حیث خدمات مشمول قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب ۱۳۵۲ و اصلاحات بعدی ان بوده و در صورت احراز شرایط از مزایای قانون سال ۱۳۵۲ و در صورت حوادث ناشی از کار برخوردار خواهند شد.

opal

در خصوص قطع بیمه کارگران ساختمانی باید اظهار کرد سازمان تأمین اجتماعی حامی کارگران زحمتکش ساختمانی بوده و به هیچ عنوان نسبت به قطع بیمه‌پردازی افرادی که صرفاً در حرفه ساختمانی فعالیت می‌کنند، اقدامی نکرده و همواره در جهت رفع مشکلات این عزیزان نهایت تلاش خود را بعمل آورده است. علی ایحال چنانچه ارتباط بیمه‌پردازی بیمه شدگان موصوف حسب گزارش بازرسی و یا به دلایل دیگری خاتمه یافته باشد و مخاطبین مربوطه نسبت به آن معترض باشند می‌توانند مراتب را به شعبه ذیربط تأمین اجتماعی برای بررسی و رسیدگی اعلام کنند. بدیهی است در صورت تایید احراز اشتغال به کار آنان در مشاغل ساختمانی تداوم بیمه‌پردازی آنان از طریق بیمه کارگران ساختمانی امکان‌پذیر خواهد بود.»

منبع: ایلنا

بانک و بیمه
شناسه : 465998
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *