قیمت روغن افزایش پیدا میکند؟
علی فاضلی اعلام کرد که افزایش قیمت روغن خوراکی در ایران وابسته به قیمت جهانی است و در حال حاضر تغییری در قیمتها اعمال نشده است.
جهان صنعت نیوز – علی فاضلی، رییس هیات مدیره انجمن روغن نباتی، با اشاره به تأثیر مستقیم قیمت جهانی روغن بر بازار داخلی گفت که هرچند قیمت جهانی روغن طی یک ماه اخیر افزایش داشته، فعلاً تغییری در قیمت روغن خوراکی در کشور رخ نداده است. وی تأکید کرد که هرگونه تغییر قیمت نیازمند تصمیمگیری کارگروه ویژه و تأیید ستاد تنظیم بازار است. فاضلی از ثبات فعلی بازار روغن مصرف خانوار خبر داد و افزود واردات سالانه ۲ میلیون تن روغن، که نیمی از آن به مصرف خانوار میرسد، نیاز کشور را تأمین میکند. او همچنین از ورود روغنهای جدید با قیمتهای بهروز خبر داد که میتواند مشکلات موجود در عرضه صنایع و اصناف را برطرف کند.
وضعیت قیمت روغن خوراکی در کشور؛ فعلاً تغییری ندارد
علی فاضلی، رییس هیات مدیره انجمن روغن نباتی، با اشاره به ارتباط مستقیم قیمت روغن خوراکی در ایران با بازار جهانی، اعلام کرد که قیمت روغن در دو سال گذشته دو بار و هر بار ۱۵ درصد کاهش یافته است. وی دلیل این کاهش را افت قیمت جهانی روغن عنوان کرد، هرچند که سایر کالاها در کشور طی این مدت افزایش قیمت داشتهاند.
افزایش قیمت جهانی؛ تأثیر احتمالی بر بازار داخلی
فاضلی اظهار داشت که در یک ماه اخیر قیمت جهانی روغن افزایش پیدا کرده، اما این تغییر به معنای افزایش فوری قیمت در کشور نیست. وی توضیح داد که هرگونه تغییر در قیمت روغن خوراکی نیازمند بررسی در کارگروه مشترک انجمن روغن نباتی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است. پس از توافق در این کارگروه، اعمال تغییرات نیازمند تأیید ستاد تنظیم بازار خواهد بود.
ثبات در بازار روغن خانوار و رفع مشکلات صنایع
وی با تأکید بر ثبات فعلی در بازار روغن خوراکی خانوار، گفت که تعادل مطلوبی میان عرضه و تقاضا وجود دارد. روغنهای وارداتی با قیمت جدید هنوز وارد بازار نشدهاند. فاضلی همچنین به مشکلاتی در عرضه روغنهای مصرفی در صنایع و اصناف اشاره کرد. او افزود که ورود روغنهای جدید و اصلاح قیمتها این مشکلات را برطرف خواهد کرد.
واردات سالانه روغن و تأمین نیاز خانوار
به گفته فاضلی، ایران سالانه ۲ میلیون تن روغن خوراکی وارد میکند که نیمی از آن به مصرف خانوار اختصاص دارد. روغنهای مصرفی خانوار شامل آفتابگردان، پالم، و سویا است که در قالب روغنهای سرخکردنی و خوراکی عرضه میشوند. وی افزود روغن ذرت نیز در بازار وجود دارد، اما تقاضای کمتری نسبت به سایر انواع روغن دارد.
منبع: ایلنا
کشاورزیلینک کوتاه :