محدوده معاملات دلار در بازار توافقی جدید؛ ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان
بازار ارز توافقی با نرخهای ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان برای خرید و فروش دلار فعال شده و معاملات آن بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل میگیرد.
جهان صنعت نیوز، از سوم آذر ماه ۱۴۰۳، صادرکنندگان میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را از طریق بانک عامل در مرکز مبادله ایران به فروش برسانند و واردکنندگان نیز موظف به خرید ارز از این سامانه هستند. بررسیها نشان میدهد نرخ خرید و فروش دلار در بازار توافقی حدود ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان بوده و معاملات به دلیل کشش قیمتی بازار، در این محدوده انجام میشود. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که سیاست ارزی این بانک در حال حاضر بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار توافقی استوار است و ارز نیما نیز به تدریج به این بازار منتقل خواهد شد.
فعالیت بازار ارز توافقی؛ نرخ دلار در محدوده ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان
بازار ارز توافقی از روز سوم آذر ۱۴۰۳ با هدف ساماندهی تجارت و تسهیل تأمین ارز برای صادرکنندگان و واردکنندگان آغاز به کار کرده است. در این بازار، صادرکنندگان میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را از طریق بانک عامل به فروش برسانند و واردکنندگان نیز با داشتن مجوز و تخصیص معتبر، ارز مورد نیاز خود را خریداری کنند.
بررسیهای میدانی نشان میدهد که نرخهای معامله شده در این بازار حدود ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان بوده و از نرخهای بازار غیررسمی کمتر است. واردکنندگان اعلام کردهاند که به دلیل کشش قیمتی بازار، امکان خرید ارز با نرخهای بالاتر وجود ندارد، زیرا قیمت تمامشده کالاها افزایش یافته و فروش آنها دشوار خواهد بود.
سیاست ارزی بانک مرکزی و نقش مکانیزم عرضه و تقاضا
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، اعلام کرده است که سیاست ارزی کنونی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا در بازار توافقی تنظیم شده و بانک مرکزی بخشی از ارز خود را در این بازار عرضه میکند. وی تأکید کرد که نرخ ارز نیما نیز به تدریج به بازار توافقی منتقل خواهد شد و تلاش میشود نرخها در این بازار در یک کانال مشخص حرکت کنند.
تأثیر تعمیق بازار توافقی بر تجارت کشور
بر اساس شواهد موجود، تجارت واقعی کشور، که شامل تأمین نیازهای وارداتی است، در حال شکلگیری در بازار توافقی است. با تعمیق این بازار و مشارکت صادرکنندگان بیشتری که سهم بالایی در صادرات کشور دارند، انتظار میرود نرخهای کشفشده در بازار توافقی بهعنوان مبنای تجارت واقعی کشور تثبیت شود.
مرکز مبادله ارز و طلای ایران نیز اعلام کرده است که از سوم دیماه ۱۴۰۳، تمامی واردکنندگانی که از ارز نیما استفاده نمیکنند، باید ارز مورد نیاز خود را از سامانه ارز توافقی دریافت کنند.
منبع: تسنیم
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :