xtrim

حذف ارز نیمایی صحت دارد؟

خبر حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل و تبلت، به سرعت تکذیب شد. حالا می‌دانیم با یک شایعه روبه‌رو بوده‌ایم که از تفسیر اشتباه اطلاعیه سازمان توسعه تجارت ایران سرچشمه می‌گیرد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران با توجه به اهمیت خبر در گفت‌وگو با رسانه‌ها تاکید کرده قرار نیست شاهد اتفاق جدیدی باشیم.

جهان صنعت نیوز، حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل و تبلت، مربوط به گذشته است و انتشار دوباره آن قیمت موبایل را در کمتر از ۲۴ ساعت زیر و رو کرد.

فرارو در خبری نوشت: قیمت موبایل و تبلت تحت تاثیر اخبار و شایعات درباره حذف ارز نیمایی قرار گرفته است. آن‌هم در حالی که مدت‌هاست واردکنندگان موبایل و تبلت ارز نیمایی دریافت نمی‌کنند و قرار است دسترسی‌شان به ارز اشخاص یا ارز توافقی تسهیل شود.

اختلاف ارز نیمایی و ارز توافقی روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳، به حدود دو هزار تومان رسید. ارز نیمایی ۵۳ هزار و ۵۸ تومان قیمت خورده و قیمت ارز توافقی در مرکز مبادله، چهار درصد گران‌تر است و به ۵۵ هزار و ۴۰ تومان می‌رسد. با این حال اطلاعیه سازمان توسعه تجارت ایران که آخر وقت روز شنبه روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت به نگرانی بابت منشا تامین ارز مورد نیاز واردات دامن زد و بعضی‌ها به اشتباه تصور کردند قرار است در نهایت قیمت موبایل و تبلت افزایش پیدا کند.

شایعه‌ای که بازار موبایل را به هم ریخت

سازمان توسعه تجارت ایران، زیرمجموعه وزارت صنعت است و فهرست کالاهای مشمول ارز نیمایی را اعلام می‌کند. فهرست مورد نظر به تازگی تغییر کرده و به همین منظور اطلاعیه را پس از به‌روزرسانی در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرار داده‌اند.

حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل و تبلت، تصمیمی قدیمی است. تاثیراتش را در بازار گذاشته و واردکنندگان، فروشندگان و مردم با آن کنار آمده‌اند. منتها موقع انتشار خبر، به این نکته بی‌توجهی شده است و چون مسئله اهمیت دارد، کمی بیش از اندازه بازتاب پیدا کرده است.

قیمت دلار نیمایی در حال حاضر ۵۳ هزار و ۵۸ تومان است؛ اصلا شما بگو ۵۴ هزار تومان. وقتی خبر حذف ارز نیمایی منتشر شد، بعضی‌ها تصور کردند سروکار واردکننده‌ها از حالا به بعد با ارز آزاد خواهد افتاد. قیمت دلار امروز یکشنبه ۱۸ آذر، تا ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان پیش رفته است.

تفاوت نرخ ارز نیما و بازار آزاد، به حدود ۳۵ درصد می‌رسد و طبیعی است اگر به عقبه بازار و داستان تخصیص ارز واردات موبایل تسلط نداشته باشید، ناخودآگاه چهار ستون بدنتان به لرزه دربیاید و تصور کنید قرار است قیمت موبایل پس از حذف ارز نیمایی ناگهان افزایش پیدا کند.

تفسیر اشتباه یک اطلاعیه، بلای جان بازار موبایل

قیمت موبایل همین حالا هم گران است. پرفروش‌ترین گوشی بازار، یعنی ردمی نوت ۱۳ ، با اینکه از نظر فنی چیز دندان‌گیری نیست حدود ۱۱ میلیون تومان قیمت دارد. اگر کسی برای خرید گلکسی A۵۵ برنامه‌ریزی کرده باشد، این روزها باید ۲۰ تا ۲۱ میلیون تومان بپردازد.

قیمت گلکسی A۱۵ به عنوان یکی از گوشی‌های ارزانقیمت بازار، با حداقل توانایی به ۱۰ میلیون تومان رسیده است. در چنین شرایطی به سختی می‌توان باور کرد بازار موبایل جلوی شوک افزایش قیمت دوباره تاب بیاورد.

خبر حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل و تبلت، رشد ۳۵ درصدی ناشی از اختلاف دلار نیمایی و دلار آزاد را رقم می‌زند و با اینکه رسما تکذیب شده ظاهر در حد همین شایعه هم روز بازار و قیمت موبایل در روز یکشنبه ۱۸ آدرماه تاثیر منفی گذاشته است.

بازار موبایل در انتظار چه تغییراتی است؟

خبر حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل و تبلت، به سرعت تکذیب شد. حالا می‌دانیم با یک شایعه روبرو بوده‌ایم که از تفسیر اشتباه اطلاعیه سازمان توسعه تجارت ایران سرچشمه می‌گیرد. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران با توجه به اهمیت خبر در گفتگو با رسانه‌ها تاکید کرده قرار نیست شاهد اتفاق جدیدی باشیم.

قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ۵۵ هزار و ۳۹ تومان است. با قیمت امروز، چهار درصد یا به عبارتی دو هزار تومان گران‌تر از دلار نیمایی فروخته می‌شود اما با دلار بازار آزاد اختلافی چشمگیر دارد. واردکنندگان موبایل به شکل رسمی مجوز دارند برای به حرکت درآوردن چرخ کسب‌وکارشان راهی سامانه ارز تجاری در مرکز مبادله ایران شوند.

سازمان توسعه تجارت ایران در اطلاعیه خود قصد داشته به همین مسئله اشاره کند و بگوید دست بر قضا فرصت بهتری برای واردکنندگان فراهم شده است تا در سامانه ارز تجاری، به تامین ارز مورد نیاز خود بپردازند و آن را با قیمت شفاف و رقابتی خریداری کنند. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران می‌گوید: گروهی از صادرکنندگان و واردکنندگان که در گذشته از طریق ارز اشخاص خرید و فروش ارز انجام می‌دادند، از سوم آذر ملزم هستند به سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران منتقل شوند. اما از ۲۶ آذرماه تمام صادرکنندگان و واردکنندگان غیر نیمایی هم ملزم هستند به سامانه ارز تجاری مراجعه کنند.

آیا قیمت موبایل در نهایت افزایش پیدا می‌کند؟ جواب این سوال منفی است: گروه موبایل از جمله گروه‌هایی است که از بازار ارز اشخاص ارز خود را تامین می‌کرد. گروه موبایل، تبلت و لپ‌تاب قبل از این از طریق سامانه ارز نیما دریافت ارز نداشتند و در کل این گروه ارز خود را از طریق بازار ارز اشخاص دریافت می‌کردند و اکنون روند همانند قبل است و تغییری بوجود نیامده است؛ لذا خبر حذف ارز نیمایی واردات موبایل و تبلت اساسا درست نیست.

آیا شانس کاهش قیمت موبایل وجود دارد؟

خبر حذف ارز نیمایی برای واردات موبایل که حالا می‌دانیم نهایتا برداشتی اشتباه از یک بخشنامه رسمی است، در حد همین شایعه تاثیر منفی خود را بر بازار گذاشته و باعث شده قیمت موبایل از عصر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه دست‌کم هفت درصد بالا برود.

قیمت گلکسی A۱۵ که گوشی پرفروشی محسوب می‌شود، ظرف همین مدت تا مرز ۱۰ میلیون پیش‌ رفته و قیمت ردمی نوت ۱۳ با افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی مواجه شده است. گوشی آیفون ۱۳ هم از دیروز تا حالا ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بالا رفته است.

آیا خریداران موبایل عصبانی هستند؟ احتمالا بله و کاملا حق دارند چون در حالی که واردات موبایل با ارز توافقی انجام می‌شود و امکان استفاده از دلار ۵۵ هزار تومانی وجود دارد، تعیین قیمت ۴۱ میلیونی برای فروش آیفون ۱۳، منصفانه به نظر نمی‌رسد.

این گوشی نهایتا با قیمت ۵۹۹ دلار عرضه شده و قطعا واردکننده‌ها آن را به دلیل ثبت سفارش عمده، ارزان‌تر خریداری کرده‌اند اما در نهایت پس از اضافه‌شدن هزینه رجیستری، سود واردات و سود خرده‌فروش و عمده‌فروش آن را با احتساب دلار ۶۸ تا ۶۹ هزار تومان به فروش می‌رسانند. تنها شانس باقی مانده این است که سامانه ارز تجاری بانی خیر شده و تغییر و تحولی در زمینه قیمت‌گذاری و فروش موبایل رقم بزند. به نظر شما شانس این اتفاق چقدر است.

منبع: خبر آنلاین

طلا و ارز
شناسه : 474461
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *