بورس در هفته پایانی دی : از ریزش شاخص تا امید به ثبات
بازار سرمایه در هفته پایانی دیماه، علیرغم تجربه اصلاح و افت ۲.۶۶ درصدی شاخص کل، نشانههایی از تثبیت و چرخش سرمایه به نمادهای کوچکتر را بروز داد که میتواند زمینهساز عبور از دوره گذار و بازگشت به مسیر صعودی باشد.
دیبا حاجیها – جهان صنعت نیوز: بازار سرمایه، دی ماه را در تثبیت و اصلاح به پایان برد. در آخرین هفته دی ماه، بازار به طور کلی چهار روز معاملاتی داشت که از این مدت، تابلوی بورس فقط یک روز سبز شد. در آخرین روز معاملاتی، شاخص کل با یک ریزش ۰.۰۲ درصدی، روی ۲۸۶۶۲۲۲ واحد، با دی ماه وداع کرد. برخلاف هفته گذشته که سرمایهگذاری در بورس به عنوان بهترین انتخاب هفته معرفی شد، در این هفته، دلار با بازدهی ۰.۵۶ درصدی، صدرنشین جدول شد. از طرفی، درحالیکه انس جهانی طلا ۰.۸۸ درصد رشد داشت، طلای ۲۴ عیار ۰.۲۵ درصد ریزش کرد. بورس نیز با بازدهی ۲.۶۶- درصدی نتوانست میدان رقابت را حفظ کند. این هفته، اگرچه هفته دلچسبی برای سهامداران نبود اما همچنان برخی سهمها و صنعتها توانستند سود قابل توجهی نصیب سهامداران کنند. از آن طرف، مثل هر رقابتی، بازندگانی نیز وجود دارند که در ادامه معرفی خواهند شد.
قلهنشینان هفته اصلاح
هرچند بورس روزهای قرمز زیادی را در آخرین هفته معاملاتی سپری کرد و بهطور کامل در فاز اصلاحی به سر برد اما همچنان برخی نمادها، بسیار خوش درخشیدند. وملی با بازدهی ۱۰.۵۵ درصدی برترین نماد هفته بود که توانست سهامداران خود را تاحدودی از ریزش بازار حفظ کند. ولملت، نمادی متعلق به واسپاری ملت با بازدهی ۹.۹۱ درصدی، شپترو با بازدهی ۹.۴۲ درصد، وفتخار با بازدهی ۹.۲۳ درصد و دسینا با بازدهی ۹.۱۹ درصد پنج نماد برتر هفته بودند. از طرفی، صنعت پیمانکاری صنعتی با بازدهی ۷.۱۶ درصدی، برنده اصلی صنایع در هفته معاملاتی گذشته بود. پس از آن، صنعت ماشینآلات با بازدهی ۶.۱۲ درصدی، لاستیک و پلاستیک با بازدهی ۱.۵۳ درصدی، چوب با بازدهی ۱.۴۱ درصدی و وسایل خانگی با بازدهی ۱.۲۷ درصدی، برترین عملکرد در بین صنایع را به خود اختصاص دادند.
بازندگان روزهای تثبیت
زماهان با بازدهی ۸.۵۳- درصد، حتی از افت ۲.۶۶- درصدی شاخص نیز پیشی گرفت و در صدر جدول نمادهای منفی نشست. پس از آن نیرو با بازدهی۸.۱۱- درصد، کتوکا با بازدهی۷.۹۳- درصد، داوه با بازدهی ۷.۹۱- درصد و رنیک با بازدهی ۷.۹- درصد در رتبههای بعدی قرار گرفته و تیم پنج سهمی بازندگان بزرگ بازار را تشکیل دادند.
در خصوص صنایع، صنعت فعالیت مهندسی با بازدهی ۶.۵۶- درصدی را میتوان صنعت بازنده هفته معرفی کرد. بعد از آن سایر مواد معدنی با بازدهی ۴.۹۵- درصد، محصولات کاغذی با بازدهی ۴.۴۵- درصد، زغال سنگ با بازدهی ۴.۱۲ – درصد و همچنین صنعت سایر محصولات کانی غیرفلزی با بازدهی ۳.۷۶- درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
جمعبندی هفته
بازار سرمایه در آخرین هفته دیماه با نشانههایی از تثبیت و تغییر الگوهای معاملاتی همراه بود.
شاخص کل در آخرین روز معاملاتی چندین بار مثبت شد که نشان از تلاش بازار برای ادامه صعود داشت؛ هرچند در نهایت شاخص با افتی محدود قرمز شد. این رفتار نشاندهنده حرکت بازار در فاز تثبیت است. از سوی دیگر، علیرغم افت ۲.۶۶- درصدی شاخص در هفته معاملاتی گذشته، شاخص کل هموزن در مدت زمان مذکور افت ۱.۲۲ درصدی را تجربه کرده است که نشان میدهد وضعیت نمادهای کوچک به نسبت بهتر بوده است.
شاخص کل هرچند درگیر اصلاح و نوسان بود، اما روند معاملات از قدرت بالقوه بازار حکایت داشت. چرخش سرمایه به نمادهای کوچکتر و مثبت بودن شاخص کل هموزن در آخرین روز معاملاتی، نشاندهنده وجود امکان کاهش ریسکهای کلان و تثبیت شرایط بازار در روزهای آتی است. در این شرایط، با عبور از فاز اصلاحی، میتوان انتظار داشت که جریان نقدینگی به سمت فرصتهای تازه هدایت شود و با تقویت قدرت کندلهای مثبت، بازار آماده عبور از این دوره گذار شود. بهطور کلی، هفته پایانی دیماه علیرغم فضای اصلاحی، از حرکت بازار به سوی ثبات است که برای تداوم رشد بازار ضروری است، نشانههایی به همراه داشت.
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :