ads
xtrim

آیا اسرائیل از انتشار متن کامل توافق آتش‌بس می‌ترسد؟

یک رسانه عبری نوشت که مقامات اسرائیل تلاش دارند برخی از تعهدات خود در برابر حماس را پنهان کنند و همزمان به دنبال عدم پایبندی به آن‌ها هستند.

جهان صنعت نیوز، «برخی وزرای دولت اسرائیل متن کامل را ندیده‌اند و تنها متن ناقص را تصویب کرده‌اند، توافقی که برخی وزرا از جمله بن گویر آن را تسلیم در برابر حماس توصیف کرده‌اند». این بخشی از گزارش روزنامه هاآرتص از توافق آتش‌بس در غزه است، توافقی که منتقدان جدی در اسرائیل دارد و تاکنون منجر به استعفای سه وزیر کابینه شده است.

کانال ۱۲ اسرائیل و روزنامه هاآرتص در گزارش‌ جداگانه‌ای به این موضوع پرداخته‌اند که چرا متن اصلی توافق از سوی نتانیاهو و کابینه‌اش منتشر نمی‌شود؟نتانیاهو از افشای متن کامل توافق آتش‌بس و تبادل اسرا خودداری می‌کند و دفتر او تنها متن مصوبه کابینه را منتشر کرده است. کانال ۱۲ اسرائیل در این مورد نوشت که هدف از این کار، خودداری از عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا و عدم اجرای مراحل دوم و سوم توافق است.

طبق این گزارش نخست‌وزیر اسرائیل، با استناد به آنچه «تعهدات» جو بایدن و دونالد ترامپ می‌نامد، از افشای متن کامل توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با حماس خودداری می‌کند.به گفته کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، بایدن دو تعهد به اسرائیل داده که ترامپ نیز آنها را تأیید کرده است. تعهد اول این است که پس از پایان مرحله اول توافق، قرار نیست مرحله دوم خود‌به‌خود آغاز شود.طبق تعهد دوم نیز، اگر اسرائیل از نتایج توافق راضی نباشد، می‌تواند جنگ را از سر بگیرد و «این نقض توافق نیست».

حماس با «موارد خاص» موافقت نکرده

این کانال افزود که در این صورت، اسرائیل می‌تواند ادعا کند که حماس با «موارد خاص» موافقت نکرده است و بنابراین، عقب‌نشینی از محور صلاح‌الدین (فیلادلفیا) انجام نخواهد شد. طبق این توافق، ارتش اسرائیل باید بین روزهای ۴۲ تا ۵۰ پس از اجرایی شدن توافق که از روز یکشنبه آغاز شده است، به تدریج از این محور عقب‌نشینی کند.منابع مطلع در کابینه نتانیاهو به این شبکه گفتند که اسرائیل تعهدی برای عقب‌نشینی از فیلادلفیا در مجاورت مرز مصر نداده است و قرار نیست در روز پنجاهم از این محور خارج شود.

سخنی که در تضاد آشکار با متن توافق است.کانال ۱۲ اسرائیل صراحتا گفت که نیت مذاکره‌کنندگان اسرائیلی از آوردن بند فوق در متن توافق، فریب حماس بود!؛

این شبکه در این خصوص گفت: «از نظر اسرائیل، این بند توافق راهی بود تا حماس از خر شیطان پایین آید» و صحبت از عقب‌نشینی «حرف پوچ» است.عدم آگاهی برخی وزرای اسرائیلی از متن اصلی توافقدر همین حال، روزنامه هاآرتص چاپ تل‌آویو نیز به عدم انتشار متن کامل توافق از سوی دولت اسرائیل اشاره کرد و نوشت که متن مورد تصویب کابینه اسرائیل شامل جزئیاتی در مورد کمک‌های بشردوستانه‌ای که به نوار غزه ارسال می‌شود یا تعهد اسرائیل به عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا در روز پنجاهم آتش‌بس نمی‌شود.این روزنامه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که وزرای کابینه نتانیاهو قبل از تصویب توافق در جلسات کابینه امنیتی-سیاسی و دولت در روز جمعه، متن کامل توافق را مشاهده کرده‌اند، اما همه وزرا اسناد کامل توافق را ندیده‌اند.

تلاش برای طفره رفتن از اجرای مرحله دوم توافق

این روزنامه خاطرنشان کرد که دفتر نتانیاهو درخواست این روزنامه برای دریافت نسخه یا مشاهده توافق کامل را رد کرده است. همچنین گزارش داد که دولت اسرائیل به همین ترتیب توافق آتش‌بس با حزب‌الله در نوامبر ۲۰۲۳ را تصویب کرده بود.متن مصوبه دولت در مورد توافق فعلی تحت عنوان «طرح آزادی اسرای اسرائیلی» عمدتاً شامل جزئیات زمان آزادی اسرای اسرائیلی و فلسطینی در مرحله اول است. در مورد مراحل دوم و سوم توافق، در متن مصوبه دولت آمده است که «طرفین مذاکرات غیرمستقیم را طبق پیوست ب آغاز خواهند کرد».

این روزنامه احتمال داد که این پیوست همان توافق اصلی کامل است که در دبیرخانه دولت نگهداری می‌شود.پس از تصویب این توافق، دادخواستی به دیوان عالی ارائه شد و در آن درخواست شد که دولت متن کامل توافق را برای عموم منتشر کند و خانواده‌های اسرای اسرائیلی را در جریان جزئیات آن قرار دهد. در مقابل، دولت ادعا می‌کند که دلیل اصلی عدم افشای متن کامل، «ملاحظات امنیتی» است.شاکیان می‌گویند: «با توجه به اینکه این توافق «هرچند به طور غیرمستقیم، با دشمن، یعنی حماس» امضا شده است و حماس از جزئیات کامل آن مطلع است، منطقی نیست که این توافق شامل اطلاعاتی باشد که در صورت انتشار، امنیت کشور را به خطر می‌اندازد».

باراک مدینا، کارشناس حقوقی و یکی از شاکیان، گفت: «رویکرد نخست‌وزیر در پنهان کردن جزئیات توافق با حماس و خودداری از تصویب کل توافق در دولت، این ظن را ایجاد می‌کند که این اقدام بر اساس ملاحظات امنیتی کشور نیست، بلکه تلاشی برای طفره رفتن از اجرای مرحله دوم توافق است که قرار است در آن ۶۴ گروگان به همراه هزاران اسیر فلسطینی آزاد شوند».

منبع: فارس

سیاسی
شناسه : 486088
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads